Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ο Μαντούβαλος νέος πρόεδρο στο ΤΑΑ Ολυμπιακός

mantoubalos_kountouris_osfp_erasitexnis.jpeg

Αλλαγή σκυτάλης είχαμε στα διοικητικά του ΤΑΑ Ολυμπιακός καθώς καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει από σήμερα ο Πέτρος Μαντούβαλος ο οποίος και παρουσιάστηκε και επίσημα από τους «ερυθρόλευκους».

Με νέο πρόεδρο στο ΤΑΑ πορεύεται πλέον ο Ολυμπιακός καθώς ο πρώην βουλευτής και ένθερμος υποστηρικτής των «ερυθρολεύκων», Πέτρος Μαντούβαλος αναλαμβάνει την θέση που κατείχε μέχρι πρόσφατα ο Μιχάλης Κουντούρης.

Η τελετή «παράδοσης-παραλαβής» των νέων καθηκόντων στον Πέτρο Μαντούβαλο πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Ερασιτέχνη και σε συνέντευξη τύπου, όπου παραδόξως, δεν είχαν κληθεί όλοι οι εκπρόσωποι Τύπου και αυτό προκαλεί πολλά ερωτηματικά…

Κουντούρης : «Μεγαλύτερος πολυαθλητικός σύλλογος ο Ολυμπιακός»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και απερχόμενος πρόεδρος του ΤΑΑ Μιχάλης Κουντούρης στην αρχική του τοποθέτηση έκανε τον απολογισμό της διοίκησης του και ανέφερε «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό και το Τ.Α.Α. καθώς ένας νέος άνθρωπος, ο Πέτρος Μαντούβαλος θα είναι κοντά μας. Πρώτα θα ξεκινήσω για το πως φτάσαμε εδώ, με μια σύντομη αναφορά για τον Ερασιτέχνη και το Τ.Α.Α. για το που βρισκόμαστε μετά από τόσα χρόνια που είμαστε εδώ ως διοίκηση.

Ο Ερασιτέχνης αυτά τα χρόνια έχει αρκετά επιτεύγματα που μας κάνουν υπερήφανους και εμάς σαν διοίκηση αλλά και τους οπαδούς μας. Με δεκάδες Πρωταθλήματα και Κύπελλα Ελλάδας, με εννέα τελικούς Ευρώπης, τέσσερις κατακτήσεις, συν ένα Σούπερ Καπ. Νομίζω ότι αυτό ίσως μας κάνει τον μεγαλύτερο πολυαθλητικό σύλλογο και αυτός είναι ο στόχος μας. Μας γεμίζουν υπερηφάνεια όλα αυτά και όρεξη για μεγαλύτερες επιτυχίες. Στον αντίποδα όμως, όλων αυτών των επιτυχιών, υπάρχουν μόνο περισσότερα έξοδα.

Είναι ρεαλιστικό το θέμα που θα συζητήσουμε σήμερα και για το καλό του συλλόγου μας. Όλες αυτές οι επιτυχίες σημαίνουν δεκάδες ταξίδια στο εξωτερικό, πάνω από 25 φορές βγαίνουν οι ομάδες μας στο εξωτερικό. Σημαίνουν πολύ περισσότερα πριμ, όταν κατακτάς όλα αυτά πρωταθλήματα, τα ευρωπαϊκά και κάνεις τέτοιες ευρωπαϊκές πορείες. Και επίσης σημαίνει και κάτι που δεν το περιμέναμε, και έχει βγει όπως σε όλους τους Έλληνες, πολύ μεγαλύτερη εφορία.

Ήδη να ξέρετε, ο Ολυμπιακός ίσως είναι ο μοναδικός σύλλογος στην Ελλάδα, που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ στην εφορία κάθε χρόνο. Καταλαβαίνεται ότι το θέμα δεν είναι να χτίσουμε επιτυχίες και να χαιρόμαστε όλοι μας, αλλά να σιγουρέψουμε το σύλλογο για να μην θα έρθει κάποια στιγμή, η οποία θα κινδυνέψει να γυρίσουμε σε παλαιότερες καταστάσεις. Πάλι θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα το οποίο μας κάνει χαρούμενους και το έχουμε πετύχει με δουλειά, είναι η αύξηση των Καρτών Μελών και Φιλάθλων.

Ο κόσμος δείχνει ότι είναι κοντά, είμαστε χαρούμενοι για αυτό, τους ευχαριστούμε και θέλουμε να συνεχίσουν έτσι γιατί μας δίνουν δύναμη. Έχω ξαναπεί πολλές φορές ότι είναι η βάση μας για να μπορούμε να κάνουμε το κάτι καλύτερο.

Υπάρχει μια υγιής ΠΑΕ και ΚΑΕ που κάνουν πρωταθλητισμό σε πολύ ψηλό επίπεδο και αυτό είναι μια βοήθεια για εμάς και με τα ποσοστά και στην επίτευξη των στόχων των Καρτών Μελών και Φιλάθλων. Και πάλι όμως το έλλειμμα είναι πολύ μεγάλο και το συμπληρώνει κάθε χρόνο ένας άνθρωπος, ο συγκεκριμένος, ξέρετε ποιος είναι. Είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ  Ολυμπιακός, ο κ. Μαρινάκης ο οποίος κάθε χρόνο βάζει πάνω από 2 εκατομμύρια, για να χαιρόμαστε όλοι εμείς αυτό εδώ και οι οπαδοί και η διοίκηση.

Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχίζεται κάθε χρόνο, μακάρι ο άνθρωπος να το κάνει κάθε χρόνο.  Όμως εμείς προσπαθούμε να σιγουρέψουμε τον Ερασιτέχνη για να μην φτάσουμε ξαναλέω σε σημεία που ήμασταν πριν 9 χρόνια. Όπως βλέπετε και τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά σωματεία περνάνε δύσκολες στιγμές.

Σε αυτή μας την προσπάθεια λοιπόν, επιδιώκουμε να φέρουμε κοντά μας εδώ και χρόνια κάποιους επιφανείς φιλάθλους του Ολυμπιακού, έτσι ώστε να πετύχουμε τις βάσεις που σας είπα προηγουμένως και να μην κινδυνέψει το σωματείο, που έχει  μεγαλώσει «επικίνδυνα». Γιατί όλες αυτές οι επιτυχίες μόνο έξοδα είναι, δυστυχώς τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν έχουν έσοδα, δεν έχουν εισιτήρια,  δεν έχουν λεφτά από την Ευρώπη, δεν έχουν χορηγίες. Και δεν έχουν καμία κρατική βοήθεια.

Αυτά τα χρόνια ήρθε ο κ. Λεριώτης στο γυναικείο μπάσκετ, ήρθε ο κ. Ξυνής με το δικό του τιμ στο ανδρικό χάντμπολ. Ταυτόχρονα με την ύπαρξή τους μας έφεραν και επιτυχίες. Ήδη έχουν κατακτήσει 8 τίτλους, 4 πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα Ελλάδας.

Από σήμερα θα είναι και στο βόλεϊ Ανδρών σαν πρόεδρος και υποστηρικτής της ομάδας ο κ. Πέτρος Μαντούβαλος, επιφανής φίλαθλος, Πειραιώτης. Εγώ προσωπικά τον ξέρω χρόνια και δεν είχα καμία αμφιβολία το τι είναι για τον Ολυμπιακό. Είναι μαχητής για τον Ολυμπιακό εδώ και χρόνια και έχουμε τη σιγουριά ότι το ίδιο θα κάνει όσο θελήσει να είναι κοντά μας.

Θα είναι πρόεδρος, θα είναι και υποστηρικτής. Πρόεδρος θα είναι επισήμως σε μια από τις επόμενες Γενικές Συνελεύσεις. Τον καλωσορίζουμε λοιπόν, του ευχόμαστε να είναι δυνατός, σιδεροκέφαλος και είμαι σίγουρος ότι η βοήθειά του και η αρωγή του και η οικονομική και στα υπόλοιπα θα είναι αυτή που επιθυμούμε όλοι».

Μαντούβαλος : «Να είναι κυρίαρχος παντού ο Ολυμπιακός»

Από την πλευρά του ο Πέτρος Μαντούβαλος δήλωσε ««Πρώτα από όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας. Κατά δεύτερον να ευχαριστήσω τον Μιχάλη Κουντούρη για τα ευγενικά και καλά του λόγια. Τον πρόεδρο με την διαδρομή αυτή που έχει στον Ολυμπιακό, την προσφορά, το νοικοκύρεμα, την αγάπη αλλά και την αναγνώριση που έχει. Τα οποία δικαιωματικά τα έχεις. Και στην αδιαμφισβήτητη ιστορική διαδρομή του Ολυμπιακού, που επάξια έχει κατακτήσει, κυρίαρχα τα αθλητικά δρώμενα και δεδομένα της πατρίδας μας αλλά και πανευρωπαϊκά, ένα σημαντικότατο και τον κυρίαρχο ρόλο έχουν οι φίλαθλοι, οι αθλητές μας και οι διοικήσεις του Ολυμπιακού.

Κρίκος σε αυτή την αλυσίδα, την αλυσίδα της αγάπης, της προσφοράς, του ήθους, του πάθους, της δύναμης αλλά και της τρέλας που έχει η ιδέα του Θρύλου μας, είναι βέβαια και το τμήμα του βόλεϊ στο οποίο πλέον έχω την υψίστη τιμή και τη χαρά να ηγούμαι. Γνωρίζετε ότι είμαι Πειραιώτης, από γεννησιμιού μου, βιώνω την πόλη μου και την αγαπώ, όπως τη διαδρομή του Ολυμπιακού μέσα στον οποίο γεννήθηκα.

Αυτό που κορυφαία δίνει δύναμη στον Ολυμπιακό, πραγματικά, είναι οι τροφοδότες οικονομικής ζωής του. Δεν γίνεται σε μια τέτοια διαδρομή με τέτοιο ανταγωνισμό να μην υπάρχει η δύναμη, η οποία σε βοηθά και σε ενισχύει. Εδώ λοιπόν, θέλω να εξάρω αλλά και να ευχαριστήσω την ηγετική μορφή του Βαγγέλη Μαρινάκη, του ηγέτη και ευεργέτη κατά την δική μου άποψη, του Ολυμπιακού, αλλά και της αγαπημένης πόλης μας του Πειραιά.

Να τονίσω επίσης την άριστη σχέση που έχουμε και με την ΚΑΕ, και τον κ. Παναγιώτη και τον κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, που μάλιστα είχαν την ευγένεια να δώσουν την άδεια τους να παραχωρηθεί το ΣΕΦ για να γίνει ο τελικός με τη Ραβένα.

Σε γενικές γραμμές αυτό που ξέρετε είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι αγάπη. Είναι τρέλα είναι πάθος, είναι δύναμη, είναι πίστη, είναι ένταση. Και όλα αυτά μέσα στη δική μου ψυχή, αλλά και των παιδιών μου και της Σοφίας και του Σταύρου, είναι δεδομένα και αυτό λοιπόν δίνει τιμή και δύναμη και σε εμένα.

Στόχοι μας γρήγορα, γρήγορα. Πρώτα από όλα δεν χρειάζεται να σας πω ότι είναι ένας οργανωμένος σύλλογος που θέλει πειθαρχία. Αυτή η πειθαρχία, υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχιστεί. Ο Ολυμπιακός λοιπόν θέλουμε παντού να είναι κυρίαρχος. Κυρίαρχο τον έχει κάνει ο Μιχάλης Κουντούρης, είναι η ΠΑΕ, κυρίαρχη είναι η ΚΑΕ. Άρα λοιπόν και εδώ στο βόλεϊ, όπως είμαστε κυρίαρχοι και αήττητοι, έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε και θα είμαστε.

Δηλαδή, πνεύμα νικητή, αυτό άλλωστε σημαίνει Θρύλος, αυτό άλλωστε σημαίνει Ολυμπιακός. Πνεύμα νικητή και αθλητική κυριαρχία. Κυριαρχία ήθους, δύναμης και αγωνιστικότητος σε κάθε γήπεδο, μέσα και έξω. Αυτός είναι  ο Ολυμπιακός. Στις 29, την Πέμπτη έχουμε με τους Λευκορώσους, αγώνα εδώ, θα είμαστε για μια ακόμα νίκη, στην διαδρομή την ιστορική.

Γνωρίζετε ότι ο κύριος κορμός της Εθνικής ομάδας βόλεϊ, είναι παίκτες της ομάδας μας. Και από κει και πέρα αυτό που θέλω εγώ είναι να συνεχιστεί η πορεία που είχε και έχει ο Ολυμπιακός, σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στο βόλεϊ που κυριαρχούμε. Σε ότι με αφορά, το βόλεϊ, μέσα από αυτή τη διαδικασία, νομίζω ότι μόνο νίκες και μόνο επιτυχίες θα έχουμε και σε αυτή την προσπάθεια, όπως είπε ο κ. Κουντούρης προηγουμένως, ο φίλος ο Μιχάλης.

Καλώ και άλλους, όχι μόνο επιφανείς Πειραιώτες, καλώ και άλλους επιφανείς φίλους του Θρύλου, καλώ και άλλους φίλους του Ολυμπιακού, σε αυτή την προσπάθεια, που νομίζω ότι είναι ελκυστική και από πλευράς δυνατοτήτων και από πλευράς προσωπικοτήτων αλλά και από πλευράς νικών, δύναμης και προοπτικής. Αυτός κυρίες και κύριοι είναι ο Ολυμπιακός. Αυτόν τον Ολυμπιακό εγώ γνωρίζω, αυτόν τον Ολυμπιακό αγαπώ και με αυτό τον Ολυμπιακό θα πορευτούμε στις επόμενες νίκες μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ