ΔΙΕΘΝΗ

Mε Ουσάκοφ στο… τιμόνι οι Ρωσίδες

Mε Ουσάκοφ στο… τιμόνι οι Ρωσίδες

Ο 47χρονος «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του 2002  θα είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός που θα οδηγήσει την παρέα της Γκοντσάροβα στο δρόμο για τη διάκριση στο επικείμενο Εurovolley γυναικών που αρχίζει αύριο 22 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται την 1η Οκτωβρίου σε Αζερμπαϊτζάν (Μπακού) και Γεωργία (Τιφλίδα).

O Κονσταντίν Ουσάκοφ διαδέχθηκε εδώ και λίγες ώρες τον πρώην εκλέκτορα της ρωσικής ομάδας, Βλαντιμίρ Κουζιούτκιν, ο οποίος εκτέλεσε χρέη ομοσπονδιακού τεχνικού της θηλυκής «αρκούδας» του παγκόσμιου βόλεϊ από το Φεβρουάριο του 2017 και πλέον αναβαθμίστηκε σε αρχιπροπονητή της Εθνικής Ρωσίας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Στόχος της ρωσικής ομάδας, που αναχώρησε χθες για το Μπακού είναι να υπερασπιστεί τους τίτλους της πρωταθλήτριας Ευρώπης που κατέκτησε το 2013 και 2015.

Ο Κονσταντίν Ουσάκοφ γεννήθηκε στο Omsk. Αγωνίστηκε στις Εθνικές ομάδες της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης και κρέμασε τη φανέλα του σε ηλικία 43 ετών, έχοντας φορέσει τη φανέλα συνολικά 11 ομάδων, εκ των οποίων οι 9 ρωσικές και των Τρεντίνο (Ιταλία), Άγκυρα (Τουρκία). Το 2013 – 2014 ήταν μέλος του προπονητικού επιτελείου της γυναικείας ομάδας της Ρωσίας, με εκλέκτορα τον Γιούρι Mαρίντσεφ.