Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Πανδής: «Στη Volleyleague να συμμετάσχουν όσοι μπορούν, όχι μόνο όσοι έχουν νόμιμο δικαίωμα»

Πανδής: «Στη Volleyleague να συμμετάσχουν όσοι μπορούν, όχι μόνο όσοι έχουν νόμιμο δικαίωμα»

Σταθερή αξία για την ομάδα του Πορφύρα, ο προπονητής Βασίλης Πανδής δίνει τη δική του άποψη στο Volleyplanet.gr σε μια πιθανή αλλαγή του συστήματος στο πρωτάθλημα της Volleyleague αλλά και την πιθανή αύξηση των ομάδων από 12 σε 14, έχοντας πάντα γνώμονα το καλό (του) βόλεϊ!

«Εμένα προσωπικά το σύστημα των ομίλων το οποίο ακούγεται έντονα τον τελευταίο καιρό δεν με βρίσκει σύμφωνο. Ίσως για τις ομάδες της κορυφής να υπάρχει ένα ενδιαφέρον, όμως το πρωτάθλημα θεωρώ ότι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται συνολικά και όχι με γνώμονα τις 4 πρώτες ομάδες. Αν το σύστημα είναι αυτό, τότε θα υπάρχουν δύο ομάδες -αυτές που θα υποβιβαστούν- οι οποίες θα παίξουν δώδεκα παιχνίδια, ουσιαστικά ένα γύρο δηλαδή με το τωρινό σύστημα και θα πάνε… σπίτι τους. Δώδεκα παιχνίδια είναι πολύ λίγα», αναφέρει ο Έλληνας κόουτς και συνεχίζει:

«Επίσης θεωρώ ότι υπάρχει και το άλλο σφάλμα. Αν πέσουν δυο ομάδες, λογικά θα ανέβουν άλλες δυο, κάτι που σημαίνει πως ο αριθμός 14 των ομάδων δεν θα αλλάξει την επόμενη χρόνια. Νομίζω είναι υπερβολικά μεγάλος ο αριθμός για τα οικονομικά δεδομένα στη χώρα μας. Επιπλέον, από τη στιγμή που ο διαχωρισμός των ομίλων δεν θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια με ποια κριτήρια θα γίνει; Υπάρχει δηλαδή, κίνδυνος να βρεθούν έξι ισχυρές ομάδες σε έναν όμιλο με έναν ανίσχυρο και στον άλλον όμιλο το αντίθετο; Πώς θα διασφαλιστεί έτσι ότι στο final four ότι θα πάνε οι καλύτερες ομάδες, αλλά και θα υποβιβαστούν οι χειρότερες; Επιπρόσθετα, η λογική του παίζουν όλοι με όλους καταρρίπτεται. Γίνεται αυτό στην πρώτη τη τάξει κατηγορία; Όποτε καταλαβαίνετε πως και πάλι οδηγούμαστε σε λάθος δρόμο».

Τέλος, ο Έλληνας προπονητής που για 5η συνεχή σεζόν θα καθοδηγήσει τον Πορφύρα στα μεγάλα σαλόνια, καταλήγει:  «Το πρωτάθλημα, κατά την προσωπική μου γνώμη πάντα, δεν γίνεται να διεξάγεται με λογικές κυπέλλου, αλλά με τον τρόπο που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και εδώ αλλά και σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα του κόσμου. Πέρσι προστέθηκαν και τα play out πολύ σωστά ,δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία στις ομάδες της ουράς. Ίσως όμως να είμαστε και η μοναδική χώρα που η όγδοη ομάδα της κατάταξης παίζει play out και όχι play off. Μια τέτοια αλλαγή πιστεύω πως θα ήταν πιο δίκαιη και προς το καλύτερο για το άθλημά μας. Θεωρώ πως στην volley league θα πρέπει να συμμετέχουν όσοι μπορούν και όχι όσοι έχουν μόνο το νόμιμο δικαίωμα. Το να αλλάζουμε τα πάντα για να εξυπηρετηθούν αυτοί που δεν μπορούν δεν έχει κανένα νόημα. Ο σκοπός είναι η βελτίωση και η εξέλιξη του αθλήματος και όχι απλά η διεκπεραίωση του πρωταθλήματος».