ΔΙΕΘΝΗ

Πάντσερ τελικού, Ρωσία τίτλου

Πάντσερ τελικού, Ρωσία τίτλου

Ρωσία και Γερμανία θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καθώς ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι των ημιτελικών του Σαββάτου με τα «Πάντσερ» του Αντρέα Τζιάνι να κάνουν την ολική ανατροπή απέναντι στους Σέρβου και από το 0-2 να φθάνουν στο 3-2 και την πρόκριση προς τον μεγάλο τελικό.

ΣΕΡΒΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ

german-euro-2-2017german-euro-2017

Επική ανατροπή πρόκρισης πανηγύρισε η Γερμανία επί της Σερβίας και πλέον είναι έτοιμη για την υπέρβαση κόντρα στην Ρωσία για να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης.

Η Γερμανία του Αντρέα Τζιάνι διαθέτοντας έναν εκπληκτικό Γκρόζερ που σταμάτησε στους 20 πόντους και με πολύτιμες βοήθειες από τους Μπέμε και Κρικ αν και βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 από τους Σέρβους κατάφεραν να βρούνε τις ψυχικές και αγωνιστικές δυνάμεις προκειμένου να γυρίσουν το παιχνίδι και να πανηγυρίσουν μια ιστορική νίκη.

Ο πρώτος ημιτελικός της Κρακοβίας ξεκίνησε με την Σερβία να δείχνει αποφασισμένη και μετά το αγχωτικό 26-24 να επικρατεί εύκολα στο δεύτερο σετ με 25-15 και να κάνει το 2-0. Ένα προβάδισμα που άνοιγε ορθάνοικτα την πόρτα της πρόκρισης προς τον τελικό της Κυριακής.

Ωστόσο η συνέχεια ήταν ένα έργο που γράφθηκε με γερμανικούς υπότιτλους καθώς ο Γκρόζερ και η παρέα του είχαν διαφορετική άποψη.

Στο τρίτο σετ η Γερμανία μετά το 9-8 φρόντισε να πιέσει από το σερβίς, να ανεβάσει το μπλοκ της και με τον Γκρόζερ μπροστάρη έφθασε στο 16-10 και στο 25-18 για 1-2 που έφερε και πάλι ψυχολογία στην ομάδα.

Μεγάλη μάχη έγινε το τέταρτο σετ καθώς τα πάντσερ φρόντισαν να κρατήσουν τον ρυθμό τους και παρά το 21-20 των «πλάβι» έμειναν όρθιοι και με το 27-25 έκαναν το 2-2.

Στο ταϊ-μπρεϊκ η Γερμανία με κεκτημένη ταχύτητα προηγήθηκε με 5-4, όμως η Σερβία έδειξε να αφυπνίζεται κάνοντας το 8-10. Ο Σίμον Χίρτς με το σερβίς του και τα λάθη των παικτών του Νίκολα Γκρμπτς έφερε την Γερμανία στο 12-11 και λίγο αργότερα στο 14-12. Η Σερβία μείωσε σε 14-13 και είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, ωστόσο το τριπλό μπλοκ της Γερμανίας σε επίθεση του Ατανασίεβιτς έγραψε το 15-13 και την έστειλε στον μεγάλο τελικό…

ΡΩΣΙΑ – ΒΕΛΓΙΟ

russia-belgiumrussia-semifinal-euro

Στον Β ημιτελικό όπου διαιτήτευσε και άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις για μια ακόμη φορά ο Νώντας Γεροθόδωρος, η Ρωσία επικράτησε 3-0 του Βελγίου και έκλεισε θέση για τον μεγάλο τελικό.

Η Ρωσία με κορυφαίους τους Ντμίτρι Βολκόφ που είχε 18 πόντους και τον Μαξιμ Μιχαήλοφ (13) δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους Βέλγους του Ματίας Βάλκιερς που δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και έτσι έχασαν εύκολα.

Με πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση και εκπληκτικό σερβίς οι Ρώσοι διέλυσαν την υποδοχή και το ηθικό των «κόκκινων διαβόλων» και με το 25-14 έκαναν το 1-0.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη αφού η Ρωσία κράτησε τον ίδιο ρυθμό και με τον Βολκόφ που «πυροβολούσε» με 63% αποτελεσματικότητα με το 25-17 και 25-17 έκανε το 3-0 μέσα σε 76 λεπτά και βλέπει τον τελικό κόντρα στην Γερμανία θέλοντας να ολοκληρώσει με το χρυσό μετάλλιο την παρουσία της στην Πολωνία.