ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Παπαφωτίου στο Volleyplanet: «Ενθουσιασμένη για την καινούρια μου περιπέτεια»!

Παπαφωτίου στο Volleyplanet: «Ενθουσιασμένη για την καινούρια μου περιπέτεια»!

Την καλύτερη περίοδο στην καριέρα της διανύει η Αθηνά Παπαφωτίου, η οποία όπως σας είχε ανακοινώσει αποκλειστικά το Volleyplanet θα συνεχίσει την καριέρα της στην ιταλική, Λαρντίνι Φιλοτράνο, όπου πέρσι αγωνιζόταν η Ανθή Βασιλαντωνάκη, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει και η Ελένη Κιόση.

Η διεθνής πασαδόρος, που το 2011 οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας, τίτλο που κατέκτησε και την επόμενη χρονιά με την ΑΕΚ, στη συνέχεια έπαιξε σε Γερμανία (Στουτγκάρδη), Ιταλία (Κονελιάνο), Γαλλία (Μιλούζ), Πολωνία (Λοτζ) και τώρα επιστρέφει στο καμπιονάτο για να οδηγήσει την Φιλοτράνο ξανά στις πρώτες θέσεις!

Ωστόσο εκτός από την αποδεδειγμένη αξία της στο χρηματιστήριο του ευρωπαϊκού βόλεϊ, η Αθηνά Παπαφωτίου είναι μια αθλήτρια που έχει πολλά να προσφέρει και στην κοινωνία. Η ιδέα που «γεννήθηκε» στα αποδυτήρια της Μιλούζ θα πάρει… σάρκα και οστά για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι, όπου η Ελληνίδα πασαδόρος μαζί με την συμπαίκτριά της, Κάρλι Σνάιντερ θα επισκεφτούν το Zanzibar School of Hope, στην Τανζανία, προκειμένου να προσφέρουν την τεχνογνωσία, την οποία έχουν αποκτήσει από τα χρόνια που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά γήπεδα, αλλά και αθλητικό εξοπλισμό και σχολικά είδη στα παιδιά.

papafotiou3

Η Αθηνά Παπαφωτίου, μίλησε στο volleyplanet.gr σχετικά με την πρωτοβουλία της αυτή, να ιδρύσει αυτήν την μη κερδοσκοπική οργάνωση μαζί με την πρώην συμπαίκτριά της από την Μιλούζ και εξήγησε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτήν μας την πρωτοβουλία. Η ιδέα ξεκίνησε από το μηδέν, απλά συζητούσαμε και σκεφτήκαμε πως θα ήταν όμορφο να δώσουμε πίσω όλα αυτά που έχουμε πάρει εμείς από τον αθλητισμό όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θα θέλαμε να τα μεταδώσουμε σε μια κοινωνία, σε παιδιά, που δεν έχουν πρόσβαση σε χώρους και στα ίδια πράγματα που έχουμε εμείς. Το εντυπωσιακό ήταν πως στη Μιλούζ όταν το ανακοινώσαμε, άπαντες αγκάλιασαν την προσπάθειά μας. Η κοινωνία στην Γαλλία είναι ευαισθητοποιημένη και ανοικτή σε τέτοιες πρωτοβουλίες, οπότε μας βοήθησαν και κάναμε δημοπρασίες για να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα αθλητικό εξοπλισμό και σχολικά είδη. Πρώτη φορά θα πάμε φέτος, περίπου για έναν μήνα, εναλλάξ με την Κάρλι. Και στόχος μας είναι να γίνει θεσμός αυτή η πρωτοβουλία και σε άλλα σχολεία και να γίνεται κάθε χρόνο. Σίγουρα βρίσκεται είναι σε πρώιμο στάδιο όλο το πρότζεκ αλλά δεν υπάρχει κανένας γεωγραφικός περιορισμός γι’ αυτό και έτσι σκοπεύουμε να το εξελίξουμε τα επόμενα χρόνια».

papafotiou1

Κάνοντας τον απολογισμό της σεζόν, όπου της έχει αφήσει μια γλυκόπικρη γεύση, καθώς ναι μεν η ίδια αναδείχθηκε καλύτερη πασαδόρος του πρωταθλήματος αλλά και MVP, όμως η Μιλούζ παρότι ήταν πρώτη στην κανονική περίοδο τελικά «λύγισε» στα πλέι οφ, τόνισε: «Ήμασταν πρώτοι σε όλη τη σεζόν, είχαμε κάνει μόλις δύο ήττες, όμως στα πλέι οφ δεν ήμασταν αντάξιοι των προσδοκιών. Συμβαίνει στον αθλητισμό αλλά σίγουρα είναι απογοητευτικό που δεν καταφέραμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Είχα κάποιες ατομικές διακρίσεις που είμαι χαρούμενη γι’ αυτό, ωστόσο δυστυχώς όταν η ομάδα σου δεν πετυχαίνει τους στόχους της αυτές ωχριούν. Παρόλα αυτά είναι μια καλή ανταμοιβή και αναγνώριση των προσπαθειών μου όλη την χρονιά. Είναι δύσκολο να παίζεις στο εξωτερικό και να σου αναγνωρίζουν την αξία σου»!

papafotiou2

«Κλείνοντας» η ύψους 1,80μ. πασαδόρος σχετικά την μεταγραφή της στην Φιλοτράνο υπογράμμισε: «Η ζωή είναι γεμάτη αποφάσεις. Είναι δύσκολο για μένα να πω αντίο στην ομάδα της καρδιάς μου, την Μιλούζ. Θα κουβαλάω για πάντα στην καρδιά μου όλα όσα πέρασα σε αυτήν την ομάδα. Θέλω μάλιστα να ευχαριστήσω τον κόσμο αυτής της ομάδας, ήταν ευχαρίστησή μου να παίζω γι’ αυτούς αλλά και τον πρόεδρο, μα πάνω από όλα τον προπονητή μου, Μάγκαλι που ήταν η ψυχή της ομάδας. Ήταν τιμή μου να παίζω για εκείνον που με έμαθε να είμαι καλύτερο άτομο και πίστεψε σε εμένα και είμαι τυχερή που τον συνάντησα. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τις συμπαίκτριές μου, που μοιραστήκαμε όνειρα και κάναμε τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας, ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Πλέον θα κυνηγήσω νέες προκλήσεις και νέες εμπειρίες στην καριέρα μου. Είμαι ενθουσιασμένη για την καινούρια μου περιπέτεια στην Φιλοτράνο»!