ΔΙΕΘΝΗ

Πήρε κεφάλι με… break ο Τζιούμακας

Πήρε κεφάλι με… break ο Τζιούμακας

“Βίοι αντίθετοι” για τους διεθνείς μας Τζιούμακα και Τζούριτς στους πρώτους ημιτελικούς του ιταλικού πρωταθλήματος, καθώς ο “Τζούμι” έκανε το πρώτο βήμα για τον τελικό.

Θυμάστε το παλιό σλόγκαν της διαφήμισης του Εθνικού λαχείου “Ο ένας στους δυο κερδίζει”; Κάτι αντίστοιχο συνέβη και για τους “δικούς μας” άσους στη χθεσινή πρεμιέρα των εκτός έδρας ημιτελικών της Serie A. Αυτός που χαμογέλασε τελευταίος, άρα και καλύτερα, ήταν ο διαγώνιος της Περούτζια, Γιώργος Τζιουμάκας, που μέσα στην Τσιβιτανόβα επιβλήθηκε έπειτα από ένα συγκλονιστικό ματς 2 ωρών και 13 λεπτών με 3-2 (20-25, 25-20, 25-22, 23-25, 25-13) της παρέας του Ιβάν Μιλκοβιτς, πετυχαίνοντας το break. O Ιβάν ο “τρομερός” της Λούμπε Μπανκα σημείωσε 10 πόντους, τους διπλάσιους πέτυχε ο Χουαντορένα (20π), ωστόσο τοπ σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε ο Σέρβος άσος των φιλοξενούμενων, Ατανασίεβιτς που με 30 προσωπικούς πόντους έστειλε την Περούτζια πιο κοντά στον τελικό, με το 4ο break σε 6 συνεχόμενους αγώνες των πλεί οφ μετά και την πρόκριση επί της Βερόνα.

Αντίθετα με την θριαμβεύτρια ομάδα του Τζιουμάκα, το καλό ξεκίνημα του Τζούριτς δεν είχε αναλογη συνέχεια στην Μόντενα. Η παρέα του φοβερού και τοπ σκόρερ του αγώνα με 23 πόντους Ν’ Γκαπέθμ αν και έχανε με 1-0 από την Τρεντίνο τελικά επικράτησε με 3-1 (23-25, 26-24, 25-19, 25-16) και εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα έδρας κάνοντας το 1-0 στις νίκες. Οι 16 πόντοι του “Μήτσου” ήταν αρκετοί για να τον αναδείχξουν για άλλη μια φορά τοπ σκόρερ της ομάδας του, όχι όμως και για να φέρουν το μπρέικ, καθώς οι Καζίσκι, Ουρνάουτ με συνολικά 7 πόντους δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα για τους φιλοξενούμενους, που είχαν έναν ακόμη παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων, τονΣολέ (1οπ), τη στιγμή που οι Σαάτκαμπ και Βετόρι πρόσθεσαν από 22 και 16 πόντους αντίστοιχα για τη Μόντενα.

Η σειρά των ημιτελικών συνεχίζεται με τα δεύτερα παιχνίδια στις 12 Απριλίου σε Τρέντο και Περούτζια.