ΔΙΕΘΝΗ

Πολύ κοντά στον αποκλεισμό η Ρωσία

Πολύ κοντά στον αποκλεισμό η Ρωσία

Το σκάνδαλο με τους Ρώσους αθλητές που έχουν βρεθεί θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες φέρνει την Ρωσία μια ανάσα από τον αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Του Δημήτρη Πιτούλια

Σύμφωνα με τη βρετανική ιστοσελίδα dailymail.co.uk, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έπειτα από τις τελευταίες αποκαλύψεις του Ρωσικού προγράμματος ντόπινγκ έχει αποφασίσει να τιμωρήσει και τους 387 Ρώσους αθλητές που βρέθηκαν θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες και μάλιστα να τους αφήσεις εκτός Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Κάτι που σημαίνει ότι, οι εθνικές ομάδες βόλεϊ ανδρών και γυναικών δεν θα αγωνιστούν στο Ρίο, όμως αυτή η πληροφορία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τη ΔΟΕ.

Αντίθετα με την ΔΟΕ που είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αποβολή της Ρωσίας, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (CEV) αλλά και η Παγκόσμια Ομοσπονδία βόλεϊ (FIVB) στηρίζουν την Ρωσία.

Την ίδια ώρα υπάρχει απαγόρευση συμμετοχής των Ρώσων αθλητών του στίβου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι υπεύθυνοι της ΔΟΕ εξετάζουν την περίπτωση να αποκλείσουν την Ρωσία και από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα φιλοξενηθούν στη Νότιο Κορέα.

Η απόφαση για τον αποκλεισμό ή όχι της Ρωσίας από τους Αγώνες του Ρίο αναμένεται να παρθεί σήμερα.