BEACH VOLLEY

«Πολωνός» ξανά ο Καραχάλιος

«Πολωνός» ξανά ο Καραχάλιος

Μέλος του ομοσπονδιακού τεχνικού επιτελείου μπιτς βόλεϊ της Πολωνίας αποτελεί  εδώ και λίγες μέρες ο Σπύρος Καραχάλιος, ο πιο επιτυχημένος Ελληνας προπονητής του αθλήματος εκτός συνόρων.

Ο “αρχιτέκτονας” των ιστορικών επιτυχίων της γερμανικής ομάδας Λάμπουρερ/Σούντε, που στο πλαίσιο ενός αναπτυξιακού προγράμματος  στην Πολωνία είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με τους διεθνείς Καντζίολα/Σαλαγκίεβιτς, θα είναι ο ένας εκ των τριών ομοσπονδιακών τεχνικών των ομάδων μπιτς βόλει δίπλα στον α’ προπονητή, Grzegorz Klimek.

karaxalios_labourer_sude

“Δεν υπάρχει ακόμη κάτι σαφές στη Γερμανία με τη συγκέντρωση των γυναικείων ομάδων και έχουμε φτάσει στα μέσα Ιανουαρίου. Κάτι που δείχνει μια καθυστέρηση  για το σχεδιασμό… » τόνισε ο Καραχάλιος, εξηγώντας την απόφασή του να εργαστεί και πάλι φορώντας το πολωνικό εθνόσημο στο στήθος.

Το πολωνικό μπιτς βόλεϊ βάζει ψηλά τον πήχη ενόψει του Τόκιο 2020 και για αυτό η πολωνική ομοσπονδία επέβαλλε σημαντικές αλλαγές στη σύνθεση των ομάδων της χώρας.

karaxalios Losiak kantor

Συγκεκριμένα από τις 5 συνολικά πολωνικές ομάδες Marisuz Prudel / Grzegorz Fijalek, Michal Kadziola / Jakub Szalankiewicz, Maciej Rudol / Maciej Kosiak,  Michal Bryl / Kacper Kujawiak και Piotr Kantor και Bartosz Losiak, μόνο το τελευταίο δίδυμο των διεθνών που το 2016 κατέκτησε στο Ρίο το χρυσό μετάλιο στο Grand Slam του World Tour της FIVB  θα συνεχίσει μαζί.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους αθλητές στην προσπάθεια να δοθούν νέα ερεθίσματα, αλλά και εμπειρίες στους νεότερους, αποφασίστηκε ο Szalankiewicz να συνεχίσει με Rudol, ο Fijalek με τον Bryl και ο πρώην συνεργάτης του Prudel θα συνεχίσει με νέο συμπαίκτη τον Kujawiak.

Αυτό το διάστημα πάντως ο Σπύρος Καραχάλιος βρίσκεται στην Τενερίφη της Ισπανίας, όπου δουλεύει σκληρά με τους Fijalek / Bryl και Prudel / Kujawiak στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ομάδων για το πρώτο φετινό Open τουρνουά Μajor Series στο Φορτ Λοτερντέιλ των ΗΠΑ (7-12/2).