ΔΙΕΘΝΗ

Πρόωρο «αντίο» λόγω υγείας για Βόγκελ

Πρόωρο «αντίο» λόγω υγείας για Βόγκελ

Πρόωρο τέλος στην καριέρα του λόγω υγείας θα αναγκαστεί να βάλει σε λίγες μέρες ο Γερμανό-Αμερικανός πρώην άσος του Παναθηναϊκού και νυν Κυπελλούχος Γερμανίας με τη Φριντριχσχάφεν, Νίκ Bόγκελ.

Τόσο οι φίλοι του βόλεϊ, όσο και ο ίδιος ο διεθνής Αμερικανός “πύργος” των 206 εκατοστών, είναι σοκαρισμένος από το γεγονός ότι καλείται να αποσυρθεί από το βόλεϊ σε μία άκρως πετυχημένη περίοδο. Ωστόσο τα αποτελέσματα  από ένα παλιότερο υπερηχοκαρδιογράφημα, φανέρωσαν τον περασμένο Φεβρουάριο ένα σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του, με τους γιατρούς να μην αφήνουν στον παίκτη πολλά περιθώρια για συνέχεια της καριέρας του 25χρονου Νκ.

Αρχικά υπήρχε η σκέψη μήπως μπορέσει να συνεχίσει να παίζει,  τροποποιώντας κάπως την προπόνησή του, αλλά μια εξέταση που έγινε πρόσφατα για προληπτικούς λόγους, έδειξε ότι οποιαδήποτε έντονη δραστηριότητα θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη για την ζωή του γνώριμου παίκτη στο ελληνικό κοινό από την θητεία του τη σεζόν 2011-2012 στον Παναθηναϊκό.

Σίγουρα αυτό ήταν το τελευταίο που θα περίμενε να ακούσει ο Φόγκελ, ο οποίος προετοιμάζονταν το προσεχές καλοκαίρι να αγωνιστεί με τις ΗΠΑ στο World League και βρίσκονταν ίσως στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση της καριέρας του.  «Ασφαλώς είναι πολύ σημαντικό για την υγεία του παίκτη, ότι το πρόβλημα διαγνώστηκε εγκαίρως, πριν εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό.

Μολονότι είναι λυπηρό για έναν αθλητή να αποσύρεται από την ενεργό δράση τόσο πρόωρα, κάποια πράγματα μακροπρόθεσμα είναι πιο σημαντικά από το να παίζει κανείς βόλεϊ και είμαστε ιδιαίτεροι χαρούμενοι που είναι υγιής ο παίκτης» δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των ΗΠΑ, John Speraw, που εξέφρασε την απογοήτευσή του καθώς πίστευε πως ο Βόγκελ μπορούσε να βοηθήσει πραγματικά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αμερικής.

Ο πρώην άσος του «τριφυλλιού» θα παραμείνει για λίγες ήμέρες στην Γερμανία, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα του Φριντρισχάφεν στα πλέι οφ για την κατάκτηση του νταμπλ και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην πατρίδα του, προκειμένου να ασχοληθεί με την προπονητική, τις σπουδές του και κυρίως να περάσει όμορφες στιγμές με την οικογένειά του και να κάνει πράγματα που του έλειψαν το διάστημα που αγωνίζονταν στην Ευρώπη.