BEACH VOLLEY

«Σαν στο σπίτι του» ο Σαντάνα: Θα παλέψουμε για το Τόκιο (fort-vid)

«Σαν στο σπίτι του» ο Σαντάνα: Θα παλέψουμε για το Τόκιο (fort-vid)

Αφοσιωμένος στον μεγάλο στόχο πρόκρισης στην Ολυμπιάδα του Τόκιο του 2021 είναι ο Βραζιλιάνος τεχνικός του μπιτς βόλεϊ Τίε Σαντάνα, που ανανέωσε την συνεργασία του με την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για να τελειώσει την δουλειά για την οποία ήρθε στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2018.

Ο Σαντάνα λίγες ημέρες μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου μίλησε στην κάμερα του volleyball.gr και αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην ανανέωση της συνεργασίας με την Ε.Ο.ΠΕ., για την αποκατάσταση της Βίκυς Αρβανίτη και για την πανδημία του κορονοϊού που πλήττει την χώρα του, Βραζιλία.

eope_santana_beach_volley

Για την ανανέωση της συνεργασίας του με την Ομοσπονδία:

«Δύο ήταν οι λόγοι που ανανέωσα. Ο πρώτος είναι επαγγελματικός. Έχουμε δουλέψει πολύ από τον Νοέμβριο του 2018 που ήρθα και νιώθω ότι δεν έχω ολοκληρώσει και εκπληρώσει τους στόχους που έχουμε θέσει. Έχω πολλά να κάνω ακόμα μαζί με τους συνεργάτες μου στην Ομοσπονδία. Δεύτερον είναι και προσωπικό το θέμα, καθώς αγαπάω την Ελλάδα και μοιάζει πολύ με τη Βραζιλία. Εδώ είναι το δεύτερο σπίτι μου».

Για την αποκατάσταση της Βίκυς Αρβανίτη:

«Η Βίκυ είναι στρατιώτης. Είναι σπουδαία αθλήτρια και η αποκατάστασή της βρίσκεται σε καλό στάδιο. Έχει μπει σιγά σιγά στο γήπεδο, κάνει τα βάρη της, την φυσιοθεραπεία της και θεωρώ πως μέχρι το τέλος του χρόνου η Βίκυ θα είναι στο 100% και πάλι».

Για το στόχο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Ήταν επίσης ένας από τους λόγους που έμεινα. Αν μπορούμε να πούμε κάτι καλό για αυτή την πανδημία που μπήκε στις ζωές μας, είναι ότι μας έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία να παλέψουμε για το Τόκιο. Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας και θα δουλέψουμε για να πετύχουμε αυτό το όνειρο πρόκρισης».

santana_beach_volley

Για το πλάνο προπονήσεων μέσα στο καλοκαίρι:

«Όταν τραυματίστηκε η Βίκυ είπαμε με τους συνεργάτες μου να κάνουμε ορισμένα καμπ και να αναζητήσουμε νέες αθλήτριες για το μπιτς βόλεϊ. Όταν πρωτοήρθα δεν είχαμε αυτή την δυνατότητα γιατί ξεκινήσαμε αμέσως με την Αρβανίτη και την Καραγκούνη την προετοιμασία για το World Tour. Χτίσαμε τώρα ένα σύστημα προπονήσεων με αθλήτριες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να προετοιμαστούν για τον επόμενο Ολυμπιακό κύκλο, δηλαδή για το 2024».

Αν περίμενε να αγαπήσει από την πρώτη στιγμή την Ελλάδα:

«Δεν ήξερα τι να περιμένω όταν ήρθα. Με το που ήρθα όμως ένιωθα ολοκληρωμένος εδώ. Από την πρώτη στιγμή αγάπησα την Ελλάδα από την πρώτη στιγμή και η ζωή εδώ είναι πολύ καλύτερη απ’ότι περίμενα».

santana_tournoua_kerateas

Για την πανδημία του κορονοϊού στη Βραζιλία:

«Κάθε μέρα αφιερώνω τουλάχιστον 2-3 ώρες για να διαβάσω και να ενημερωθώ για την κατάσταση στην Βραζιλία. Η οικογένειά μου είναι καλά, όπως και οι φίλοι μου. Δυστυχώς ξέρω όμως άτομα που έχουν χάσει δικά τους πρόσωπα, γονείς, συγγενείς και η όλη κατάσταση είναι άσχημη. Η Κυβέρνηση πήρε διαφορετικές αποφάσεις στην αρχή της πανδημίας και τις πληρώνει τώρα με πάνω από 50.000 νεκρούς. Είμαι πολύ στεναχωρημένος για το πως περνάνε αυτή την περίοδο οι συμπατριώτες μου».