CHAMPIONS LEAGUE

Σαρωτικές αλλαγές στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, 2 θέσεις στο CL η Ελλάδα!

Σαρωτικές αλλαγές στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, 2 θέσεις στο CL η Ελλάδα!

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την ανάληψη της προεδρίας της CEV ο Αλεξάντερ Μπόρισιτς ετοιμάζεται για τις πρώτες επαναστατικές αλλαγές στο Ευρωπαϊκό βόλεϊ.

Αντιλαμβανόμενος την δυσαρέσκεια των συλλόγων (και προφανώς έχοντας κατά νου και τις επικείμενες δράσεις της Ένωσης Βολεϊκών Λιγκών-VLA) ο Σέρβος παράγοντας είχε συγκαλέσει τον περασμένο Μάρτιο ένα φόρουμ για τα Ευρωπαϊκά κύπελλα και γενικά τις διοργανώσεις της CEV στο οποίο για πρώτη φορά είχαμε και την παρουσία εκπροσώπων λιγκών και σωματείων μαζί με αυτούς των Ομοσπονδιών.

Εκεί καταγράφηκε η ανάγκη για άμεσες δραστικές αλλαγές τόσο στην οργάνωση όσο και στα οικονομικά, με την CEV να ανταποκρίνεται άμεσα! Κι όταν λέμε άμεσα, όλα δείχνουν ότι οι αλλαγές που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα θα αφορούν την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

Με την ναυαρχίδα των Ευρωπαϊκών κυπέλλων να είναι το Champions League, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα από μια θέση στα προκριματικά (Ολυμπιακός) σύμφωνα με τη νέα λίστα που καταρτήθηκε (άγνωστα τα κριτήρια που επέφεραν τις διαφοροποιήσεις, αλλά προφανώς έπαιξε ρόλο η πορεία του Ολυμπιακού που έφτασε ως τον τελικό) θα έχει την σεζόν 2018-2019 μια θέση τους ομίλους (Ολυμπιακός), μία θέση στα προκριματικά (πιθανότατα στον 3ο γύρο ο ΠΑΟΚ) και διατηρεί τη μία θέση στο CEV Cup κι άλλες δύο θέσεις στο Challenge Cup.

Αντιθέτως, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, καθώς οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, στις γυναίκες δεν έχουμε θέση στους ομίλους, αλλά στα προκριματικά (Ολυμπιακός), μια θέση στο CEV Cup (Άρης) και δύο στο Challenge (ΑΟ Θήρας, Μακεδόνες).

Κι αν αυτή η αλλαγή αφορά την Ελλάδα, η πραγματική επανάσταση έρχεται με την πρόθεση της Ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας να σταματήσει την φαρσοκωμωδία με το φάιναλ φορ που δίνεται σε μια ομάδα (και μαζί με μια θέση).

Η CEV θέλει να ορίσει μια ουδέτερη έδρα (μάλιστα η αρχική σκέψη κάνει λόγο για τα πρώτα χρόνια τουλάχιστον να υπάρχει μία μόνιμη έδρα) για τον τελικό (υπάρχει η σκέψη για διπλούς ημιτελικούς με εντός και εκτός έδρας αγώνες και μονό τελικό σε ουδέτερη έδρα) ή το φάιναλ φορ.

Επίσης είναι ειλημμένη η απόφαση για αύξηση των εσόδων προς τις συμμετέχουσες ομάδες, κι αυτό δεν αφορά μόνο τα prize money, αλλά και τα έσοδα από το μάρκετινγκ (κεντρικοί χορηγοί, αλλά και αυτόνομοι των ομάδων) κάτι που θα επιτευχθεί κυρίως μέσω της τηλεόρασης (σ’ αυτό το κομμάτι επίσης αναμένονται σημαντικές αλλαγές), αλλά και της καλύτερης προβολής (θα πέσει μεγάλος μέρος στο promotion από τα ίδια τα σωματεία, σε συνεργασία πάντα με την CEV).

Θα επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά πως όλα τα παραπάνω αποτελούν πληροφορίες, οι οποίες έχουν επιβεβαιωθεί και όχι επίσημες αποφάσεις, καθώς αυτές θα προκύψουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο χάρτης των Ευρωπαϊκών κυπέλλων και δη του Champions League αλλάζει. Κι αλλάζει προς το καλύτερο…

Πηγή: Sportsfeed.gr