ΔΙΕΘΝΗ

Σε κακή κατάσταση η Γκαβαμί

Σε κακή κατάσταση η Γκαβαμί

Άρχισε και πάλι απεργία πείνας η 25χρονη Γκοντσέχ Γκαβαμί , η οποία ακόμα δεν ξέρει την απόφαση του δικαστηρίου ενώ δεν συνεργάζεται με τις Αρχές, σύμφωνα με όσα είπε στην «Telegraph» ο αδερφός της, Ιμάν.

Παρότι τα μίντια σε όλο τον κόσμο έχουν στα πρώτα θέματα την είδηση ​για τον ένα χρόνο φυλάκισης της Γκοντσέχ Γκαβαμί , η Βρετανίδα με ιρανική υπηκοότητα εξακολουθεί να μην γνωρίζει την καταδίκη της, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο αδελφός της Ιμάν και όλα αυτά θυμίζουμε επειδή επεδίωξε να παρακολουθήσει μια διεθνή αναμέτρηση βόλεϊ στην Τεχεράνη!

Ο δικηγόρος της Γκαβαμί, Μαχμούντ Αλιζαμπέθ Ταμπαταμπάι, ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι η πελάτης του βρέθηκε ένοχη για αντικαθεστωτική προπαγάνδα και ότι είχε δει το κείμενο της ετυμηγορίας από τον Ιρανο δικαστή προεδρεύοντα στην υπόθεση.

Ωστόσο, ο δικαστής δεν έχει ακόμα καταδικάσει επίσημα την κ. Γκαβαμί, η οποία είναι φυλακισμένη στη φυλακή Εβίν. Ο δικηγόρος της, τον οποίο η 25χρονη δεν έχει ακόμα δει τετ-α-τετ από τότε που φυλακίστηκε στις 20 Ιουνίου, έχει ανεπίσημα στο γραφείο του την ετυμηγορία του δικαστή αφού δεν έχει ακόμα εγκριθεί από τις ιρανικές δικαστικές αρχές.

Ο αδερφός της Γκαβαμί, ο 28χρονος Ιμάν, έχει ξεκινήσει εκστρατεία για την απελευθέρωσης της αδελφής του από το Λονδίνο, ενώ δήλωσε στην Telegraph ότι η υπόθεση «είναι σε εκκρεμότητα» ενώ η ίδια για να πιέσει βρίσκεται ξανά σε απεργία πείνας.

«Η Γκόντσεν δεν γνωρίζει καν για την απόφαση φυλάκισής της για ένα χρόνο. Αντιλαμβανόμαστε ότι τώρα κάνει πάλι μια πιο σοβαρή απεργία πείνας, όπου αρνείται το νερό καθώς και τα τρόφιμα. Πρέπει να είναι σε πολύ κακή κατάσταση δεδομένου ότι είναι σε ένα τρομερό μέρος στη φυλακή Εβίν».

Επιπλέον, η Ιρανοβρετανή έχει σταματήσει να συνεργάζεται με τις Αρχές, αρνούμενη την τηλεφωνική επαφή με τους γονείς της μια φορά τη βδομάδα, αναφέρει ο αδερφός της στην «Telegraph». Όταν θα ενημερωθεί επίσημα για την ετυμηγορία, τότε η Γκαβαμί θα μεταφερθεί είτε σε άλλη πτέρυγα της φυλακής είτε σε άλλη φυλακή.

Τέλος, το Ιράν δεν αναγνωρίζει τη διπλή υπηκοότητα ενώ η Βρετανία δεν διαθέτει μόνιμη διπλωματική παρουσία στην Τεχεράνη.