ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συγκίνηση και αναμνήσεις στις βραβεύσεις του ΣΦΕΕΟΠ (photo)

Συγκίνηση και αναμνήσεις στις βραβεύσεις του ΣΦΕΕΟΠ (photo)

Ο Σύλλογος Φίλων Ελληνικών Εθνικών Ομάδων σε μια έντονα συγκινησιακή εκδήλωση βράβευσε τις αθλήτριες της πρώτης Εθνικής ομάδας γυναικών που πριν 45 χρόνια συμμετείχαν σε διεθνή διοργάνωση.

Απόλυτα πετυχημένη και με την παρουσία πολλών σημαντικών ανθρώπων που έβαλαν το δικό τους λιθαράκι στο οικοδόμημα του ελληνικού βόλεϊ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκδήλωση του ΣΦΕΕΟΠ.

Η αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ ήταν κατάμεστη σε μια εκδήλωση κατά την οποία ζωντάνεψαν αναμνήσεις από την περίοδο 1974-1977 όπου η Εθνική μας ομάδα γυναικών έγραψε την πρώτη της διεθνή συμμετοχή στο Βαλκανικό Κύπελλο.

Ο ΣΦΕΕΟΠ τίμησε τις πρωτοπόρες αθλήτριες της Εθνικής μας ομάδας, μεταξύ των οποίων ξεχώρισε η παρουσία της ηθοποιού, πρώην Υπουργού Πολιτισμού και πρόεδρου του Ιδρύματος Νιάρχος, Λυδίας Κονιόρδου, αλλά και του τότε προπονητή της ομάδας Σάββα Γκροζντάνοβιτς.  

SFEEOP_19_05_KONIORDOU_BERGELES SFEEOP_19_05_ETHNIKI_GYNAIKON_1972

Το… ιστορικό κουβάρι των αναμνήσεων αλλά και την παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Νίκος Μπεργελές, ενώ οι αθλήτριες που τιμήθηκαν ήταν οι : Αναγνωστάκη Όλγα, Αναστασάκη Μαρία, Αποστολάτου Καλλιόπη, Γαλάκου Ειρήνη, Ζέτου Ελένη, Ιωαννίδου Δόξα, Καλατζή Λίτσα, Καλούδη Αικατερίνη, Κοκκάλη Δέσποινα, Κονιόρδου Λυδία, Κούκη Αγγελική, Κουρμούζη Λυδία, Μακαντάση Ασημίνα, Μπαρούμα Μαρία, Παυλάκου Σοφία, Πικιού Μαρία, Τσακαλίδου Σοφία, Χατζή Κωνσταντία, Ψαθοπούλου Ιωάννα.

Την προπονητική ευθύνη των ομάδων είχαν οι: Γκροζντάνοβιτς Σάββας, Μερκάτης Διονύσης, Μητσοτάκης Χαράλαμπος, Παντελιάς Κυριάκος, Μπεργελές Νίκος, Καμπερίδης Γιώργος.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι φορέων του αθλήματος και φίλοι του βόλεϊ ενώ χαιρέτησαν ο πρόεδρος του ΣΕΠΠΕ Κώστας Χαριτωνίδης, ο πρόεδρος της ΟΔΒΕ Σταύρος Μαυρικίδης και ο πρόεδρος του ΣΦΕΕΟΠ Γιάννης Στουραΐτης.

SFEEOP_19_05_ETHNIKI_GYNAIKON_1972