ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Χρυσή… σάμπα στο σπίτι της η Βραζιλία!

Χρυσή… σάμπα στο σπίτι της η Βραζιλία!

Στο κατάμεστο Μαρακαναζίνιο, η Βραζιλία χόρεψε σάμπα την Ιταλία και με καθαρό 3-0 στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονικής για τρίτη φορά στην ιστορία της (1992 Μπαρτσελόνα, 2004 Αθήνα), στέλνοντας στα ουράνια τους φανατικούς φιλάθλους!

Χρειάστηκε μόλις μια ώρα και 8 λεπτά για τη σελεσάο προκειμένου να σφραγίσει μέσα στο σπίτι της το “χρυσό” και να στήσει ένα ατελείωτο πάρτυ στο τελευταίο χρονικά άθλημα, όπου διεκδικούσε μετάλλιο!
bravsita
Ο Γουάλας σήκωσε στις πλάτες του τη Βραζιλία και με 20πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ του τελικού με τον Φοντέλες να ακολουθεί με 11πόντους εκ των οποίων και το μπλοκ στο Ζάιτσεφ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ματς. Από την Ιταλία, οι Ζάιτσεφ (17) και Χουαντορένα (14) προσπάθησαν αλλά ήταν μόνοι τους αφού η ομάδα του Μπλενζίνι βρέθηκε σε κακή μέρα και δεν μπόρεσε να πιάσει την απόδοση του ημιτελικού!
Στο πρώτο σετ, με δυο επιθέσεις του Φοντέλες, ένα μπλοκ του Σάατκαμπ και έναν άσο του Γουάλας οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 16-12. Η Ιταλία μείωσε σε 22-21 εκμεταλλευόμενοι λάθη των Βραζιλιάνων, οι οποίοι με τη σειρά τους ανέκτησαν εκ νέου κεφάλι στο σκορ και πήραν το σετ με 25-22 έπειτα από άουτ σερβίς του Ζάιτσεφ.
Στο δεύτερο σετ, ο Χουαντορένα έβαλε τους Ιταλούς μπροστά με 4-1 αλλά η Βραζιλία με μπλοκ και πίεση από το σερβίς έφερε το ματς στα ίσα. Αμφότερες οι ομάδες πήγαν πόντο-πόντο. Ο Γουάλας μπλόκαρε το Ζάιτσεφ και ο Μαουρίτσιο ντε  Σόουζα πήρε άσο για το 2-0 (28-26) μέσα σε ντελίριο!
Αλλά και στο τρίτο σετ έγινε μάχη, οι Ιταλοί προσπαθούσαν να μπουν στην αναμέτρηση μέχρι τέλους. Εκεί στο 24-24 η επίθεση του Λούκας και το μπλοκ του Φοντέλες στο Ζάιτσεφ έκαναν το 26-24 με το Μαρακαναζίνιο να παίρνει φωτιά και να ξεκινά η… σάμπα στις κερκίδες για το αγαπημένο άθλημα των Βραζιλιάνων.