Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Συμφωνία ΕΣΑΠ-ΠΑΣΑΠ με πίεση και με την ευχή υλοποίησης!

Συμφωνία ΕΣΑΠ-ΠΑΣΑΠ με πίεση και με την ευχή υλοποίησης!
Η ΕΣΑΠ εξέδωσε θριαμβευτική ανακοίνωση για συμφωνία (μνημόνιο) με τον ΠΑΣΑΠ στο σύνολο των άρθρων του κανονισμού σχέσεων ΤΑΑ-αθλητών που αποσκοπεί να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα.

“Ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατόρος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ Παναγιώτης Πελεκούδας και ο Γ.Γ. του ΠΑΣΑΠ Ηλίας Λάππας παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου κατέληξαν σε συνολική συμφωνία για το σύνολο των άρθρων του κανονισμού σχέσεων ΤΑΑ – Αθλητών που θα δώσει λύσεις σε μεγάλα αδιέξοδα των τελευταίων ετών.

Η συμφωνία δόθηκε στους νομικούς συμβούλους της ΕΣΑΠ και του ΠΑΣΑΠ για επεξεργασία και την Δευτέρα θα σταλεί στον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για να το υπογράψει και να το επικυρώσει.

Ο κανονισμός σχέσεων θα αποτελέσει το νομικό κώδικα που θα καθορίζει τις σχέσεις και τα όρια των δικαιωμάτων των ΤΑΑ και των επαγγελματιών αθλητών.

Στον κανονισμό μεταξύ άλλων προβλέπονται συμφωνίες διακανονισμών παλιών οφειλών, όροι των συμβολαίων, σχέσεις εργασίας και διάρκεια συμβολαίων και αποζημιώσεις σε περίπτωση καραντίνας λόγω πανδημίας”, αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν… αντίστοιχες συμφωνίες μεταξύ των δυο πλευρών δεν προχώρησαν ενώ οι πιέσεις για να βρεθεί η ‘χρυσή τομή’ ήταν πολλές! Μακάρι αυτή τη φορά να μην υπάρξει πισωγύρισμα γιατί το επαγγελματικό βόλεϊ δεν πρέπει μόνο να λέγεται επαγγελματικό αλλά πρέπει να διέπεται και από τους νόμους μεταξύ των δυο πλευρών που να το κατοχυρώνουν ως τέτοιο.