ΓΝΩΜΕΣ

Συγγνώμη κορίτσια αλλά… τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο στο ελληνικό βόλεϊ!

Συγγνώμη κορίτσια αλλά… τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο στο ελληνικό βόλεϊ!

«Ως νούμερο 1 γυναικείο άθλημα στην Ελλάδα θα έπρεπε να είναι δεδομένο ότι επιστρέφοντας σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από 18 χρόνια, θα έχουμε έστω τηλεοπτική κάλυψη», είπαν με μπόλικη πικρία οι διεθνείς μας σε κοινή δήλωσή τους και όποιος διαφωνεί ας κλείσει το λαπτοπ και ας πάει για ψάρεμα…

Ιδρώτας, τραυματισμοί, νίκες, ήττες, χαρές, λύπες, στερήσεις, πίεση, άγχος… και δεκαοχτώ χρόνια μετά επιστροφή στο Ευρωβόλεϊ.

Τι άλλο να ζητήσουν τα κορίτσια μας από το να σταματήσει να είναι το βόλεϊ ο «φτωχός συγγενής»…

Τι άλλο να ζητήσουν από το να φτάσει η προσπάθειά τους στις οθόνες μας και να τις καμαρώσουν από τους γονείς και τους φίλους τους μέχρι τους δασκάλους και τους γυμναστές που τις είχαν στο Δημοτικό!

Τι άλλο να ζητήσουν από την αυτονόητη προβολή;

Και κάπου εδώ ξεκινάει το «χάος», το χάος το ελληνικό… το αθλητικό… το πολιτικό…

Είναι αδιανόητο να μιλάμε για την επιστροφή των Εθνικών ομάδων στο Ευρωβόλεϊ και να μην υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη. Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν το πακέτο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων το δίνει ακριβά, η CEV, οι Ελβετοί, η T, η Κ, η Λ…ή η όποια εταιρεία και αν την τελευταία μέρα μας «κάτσει» σε ξεπούλημα! Ξαφνικά τα 200.000, που έγιναν 170.000 και έγιναν 55.000 έγιναν πολλά για το βόλεϊ αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν μοιραστεί τόσα κι άλλα τόσα από την ΕΡΤ σε Λίγκες και σε χίλιαδυο άλλα! ΟΧΙ, λοιπόν, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Έπαψαν τα αυτονόητα να μας ενδιαφέρουν και παρόλο που η ΕΡΤ εδώ και καιρό δεν είχε απάντηση για τα τηλεοπτικά του Eurovolley, έτσι ήσυχα το πέρναγε ή φάνηκε να το περνάει και η Ομοσπονδία! Μέγα λάθος. Θα υπήρχε άραγε η ίδια ησυχία για τέτοιου μεγέθους διοργάνωση σε άλλα αθλήματα; Θα συνέβαινε πιστεύει κανείς κάτι τέτοιο στην ΚΟΕ; Η ερώτηση για όσους ξέρουν πράγματα και καταστάσεις είναι ρητορική και δεν έχει να κάνει με τη σύγκριση των επιτυχιών των δυο αθλημάτων που αποτελεί μόνιμη δικαιολογία.

Δεν περιμένει κανείς να κλείσει τέτοια θέματα τελευταία στιγμή γιατί λεφτά πλέον δεν υπάρχουν στην ΕΡΤ που θα βγει εκτός προϋπολογισμού ενώ σίγουρα οι εκλογές από μόνες τους αποτέλεσαν μεγάλο τροχοπέδη στο είδη ομιχλώδες τοπίο.

Δεν περιμένει κανείς εκ των υστέρων την βοήθεια του νέου υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, όταν ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στάθηκε δίπλα στην Ομοσπονδία έμπρακτα την προηγούμενη τετραετία και θα μπορούσε να είχε κλείσει με παρέμβασή του το θέμα πολύ νωρίτερα. Εξάλλου οι Εθνικές δεν προκρίθηκαν χτες, χρόνος υπήρχε, διοίκηση της ΕΡΤ υπήρχε, όπως επίσης και θέληση θα υπήρχε… και μάλιστα προεκλογική!

Δεν περιμένει κανείς γνωρίζοντας ότι ψάχνει ή ότι βρίσκεται καθοδόν μεγάλη χορηγία να αφήσει χωρίς τηλεοπτική στέγη τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα στο Eurovolley! Ποια σοβαρή εταιρία θα επένδυε σε κάτι τέτοιο… ή θα επένδυε με το δυνητικό «γίνεται προσπάθεια την τελευταία μέρα».

Και ακόμα κι αν η ΕΡΤ δεν ήθελε -και πολύ σωστά δεν ήθελε- να δεσμεύσει ή να κλείσει κάποιο deal, γιατί δεν γνωστοποιήθηκε ΤΙΠΟΤΑ;! Γιατί τέτοια σιγή; Το πρόβλημα το γνωστοποιείς. ΑΝΤΙΔΡΑΣ. Στέλνεις επιστολές, τις βγάζεις στη δημοσιότητα. Βγαίνεις μπροστά (και δεν υπάρχει φίλος του αθλητισμού που να μην σε στηρίξει) γιατί μιλάμε για την ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ και ΤΕΛΟΣ.

Η αυριανή μέρα… είναι πλέον η εναρκτήρια της διοργάνωσης. Η ΕΡΤ δεν επιβεβαιώνει ότι τα βρήκε με την εταιρεία αλλά οι… κύκλοι αναφέρουν ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια. Η δισυπόστατη ΕΟΠΕ παρακολουθεί και το συμπέρασμα είναι ότι η Εθνική Ελλάδας επιστρέφει και εμείς προσευχόμαστε για το deal της τελευταίας ημέρας, λες και πάμε στη λαϊκή αγορά μεσημεροαπόγευμα να αγοράσουμε τα ραπανάκια φθηνότερα…

Συγγνώμη ρε κορίτσια… αλλά δυστυχώς τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο στο ελληνικό βόλεϊ!

ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...