ΔΙΕΘΝΗ

Supercup Γερμανίας εις διπλούν με χρώμα ελληνικό (φωτ.)!

Supercup Γερμανίας εις διπλούν με χρώμα ελληνικό (φωτ.)!

Την πρώτη του κούπα πανηγύρισε ο διεθνής ακραίος, Θανάσης Πρωτοψάλτης με τη Φριντρισχάφεν, η οποία κατέκτησε το Supercup Γερμανίας στους άνδρες ενώ χρώμα ελληνικό είχαμε αντίστοιχα και στον ίδιο θεσμό στις γυναίκες με τη Στουτγκάρδη του προπονητή Γιάννη Αθανασόπουλο να κατακτά τον πρώτο τίτλο της σεζόν!

friedishchafen

Εύκολα η Φριντρισχάφεν

Η ομάδα του Θανάση Πρωτοψάλτη επικράτησε σχετικά εύκολα με 3-0 (25-16, 25-20, 25-21) της πρωταθλήτριας Μπερλίν, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της το Supercup.

Ένα θετικό ξεκίνημα για τον Βιτάλ Χέινεν στον πάγκο της Φριντρισχάφεν μπροστά σε 7.500 φίλους του βόλεϊ που χειροκρότησαν νικητές και ηττημένους.

allianz_stuttgart

Κούπα και για Αθανασόπουλο και το νέο μέλος Γιάννη Παρασχίδη!

Τον ίδιο τίτλο κατέκτησε όμως και η γερμανική Στουτγκάρδη στις γυναίκες, κούπα την οποία σήκωσε και πάλι Έλληνας καθώς βοηθός προπονητής είναι ο “δικός μας” Γιάννης Αθανασόπουλος ενώ από φέτος ακόμα μια ελληνική προσθήκη στο σταφ είναι αυτή του γυμναστή Γιάννη Παρασχίδη (στο κέντρο της φωτογραφίας).

Στην αναμέτρηση που προηγήθηκε των ανδρών, η Στουτγκάρδη επικράτησε με 3-1 (25-20, 25-23, 24-26, 25-20) της Δρέσδης ενώ όπως και για τη Φριντρισχάφεν, αυτός ο τίτλος ήρθε για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

athanasopoulos

Κοινή απονομή 

Στην απονομή που ακολούθησε η Ελλάδα είχε εκπρόσωπο και στις δυο ομάδες που σήκωσαν τις πρώτες κούπες της χρονιάς!

Ο Πρωτοψάλτης από τη μια και ο Αθανασόπουλος από την άλλη τιμούν στη Γερμανία τα ελληνικά χρώματα και σίγουρα με τέτοια κουπάτη πρεμιέρα… άνοιξε και η όρεξη!