ΔΙΕΘΝΗ

Στα «χρώματα» της ΑCH Λιουμπλιάνας «ντύθηκε» ο Τζούριτς

Στα «χρώματα» της ΑCH Λιουμπλιάνας «ντύθηκε» ο Τζούριτς

Η παράδοση που θέλει την πρωταθλήτρια Σλοβενίας ACH Volley να στηρίζει την επίθεσή της σε… ελληνικά χέρια θα συνεχιστεί στη Λιουμπλιάνα και τη νέα σεζόν.

Έτσι μετά τους προ 3ετίας τίτλους  “δια χειρός” Τόλη Αρμενάκη, ένας ακόμη διεθνής άσος μας, ο Δημήτρης Τζούριτς, θα αποτελέσει φέτος το “βαρύ πυροβολικό” της ομάδας σε Σλοβενία και Ευρώπη, με τον πρώην “μπόμπερ” της ιταλικής Τρεντίνο να φτάνει σε συμφωνίας με την ομάδα της Λιουμπλιάνας.

Ο “Μήτσος”, που ήδη πραγματοποίησε στην σλοβενική έδρα ατομικές προπονήσεις με τα μέλη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που θα κουνήσει ξανά σεντόνι με τη νέα του ομάδα, αφού στην τελευταία σεζόν, η διοργάνωση διακόπηκε λόγω κορονοϊού, αφήνοντας την ομάδα του Τρέντο με την… γλύκα, καθώς δεν πρόλαβε να παίξει ούτε το α’ματς στους “8” με την πολωνική Γιαστρέμπσκι Βίγκελ.

DJURIC_TRENTINO

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος της ACH Volley. Νομίζω ότι η Λιουμπλιάνα είναι το ιδανικό μέρος για μένα και την οικογένειά μου. Ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν και είμαι σίγουρος ότι θα είναι επιτυχημένη. Η ομάδα είναι νέα, υπάρχει κίνητρο και θεωρώ ότι πήρα την καλύτερη απόφαση», δήλωσε μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησης του ο 31χρονος πρώην “κάπτεν” της “γαλανόλευκης”, που αν και είχε και στο παρελθόν πρόταση των  “Orange Dragons”, τελικά ενέδωσε φέτος.

“Ήμασταν σε επαφή με το σύλλογο στο παρελθόν, αλλά ο χρόνος δεν ήταν σωστός. Τώρα έίμαι υγιής και έτοιμος να παίξω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο με τους συμπαίκτες. Γνωρίζω την κατάσταση στο σύλλογο, ξέρω ότι είναι ένα κλαμπ με πλούσια ιστορία και είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Την περασμένη σεζόν στο Τρεντίνο δεν έπαιξα πολύ λόγω του αριθμού των ξένων, οπότε ο κύριος στόχος μου ήταν να επιστρέψω σε καλή κατάσταση πρώτα, κάτι που έκανα πολύ καλά. Το κίνητρό μου δεν ήταν ποτέ υπό αμφισβήτηση, πάντα ήθελα να δείξω τα πάντα στο γήπεδο, γι ‘αυτό ήθελα επίσης να αγωνιστώ στο ACH» τόνισε λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Τζούριτς, που ετοιμάζεται να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην πλούσια και τροπαιοφόρα καριέρα του, βοηθώντας παράλληλα με την εμπειρία και τις ικανότητές του τη νέα του ομάδα, που μετά το πρόωρο τέλος της σεζόν υπερασπίστηκε τον τίτλο του κυπέλλου Σλοβενίας και του ευρωπαϊκού Κυπέλλου MEVZA.

ach-3

Στη διάθεση του Σλοβένου προπονητή της ACH (Τσε Κα)Volley, Μάτγια Πλέσκο, εκτός του Τζούριτς τίθενται ενόψει της νέας σεζόν ο 19χρονος Ιρανός κεντρικός (2.03μ) της Ούρμια, Αμίρ Χοσέιν Τουχτέχ, ενώ έπειτα από δύο χρόνια στη Γερμανία, σε Γκίσεν και Φραγκφούρτη, για χάρη της ACH επαναπατρίστηκε και ο Σλοβένος λίμπερο,  Ούρμπαν Τόμας.

Τέλος στα “πορτοκαλί” θα αγωνιστούν και φέτος  οι Jan Pokeršnik, Jure Okroglič, Matej Kök, Matic Videčnik, Uroš Pavlović,  Žiga Kumer, που θα βρεθούν για άλλη μια χρονιάς ξανά στα γνώριμα αποδυτήρια της “Hala Tivoli”.

hala_tivoli

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...