ΔΙΕΘΝΗ

Στο τιμόνι του ΑΠΟΕΛ ο Γιάννης Λάιος

laios_apoel

Την πρόσληψη του Έλληνα προπονητή Γιάννη Λάιου ανακοίνωσε η κυπριακή ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Το πετοσφαιρικό τμήμα του Σωματείου ΑΠΟΕΛ ανακοινώνει την πρόσληψη του Ελλάδιτη προπονητή Γιάννη Λάϊου, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Γιάννη Χριστοφόρου που αποχώρησε χθές, με σκοπό την αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας.

Ο Γιάννης Λάιος ως πετοσφαιριστής αγωνίστηκε 12 χρόνια στον Ολυμπιακό Πειραιώς και έκλεισε τη καριέρα του στον Παναθηναϊκό.
Η προπονητική του καριέρα είναι ακόμη πιο αξιοζήλευτη αφού κατέκτησε έξι πρωταθλήματα και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης ως προπονητής του Ολυμπιακού. Υπήρξε προπονητής των εθνικών ομάδων αντρών και γυναικών της Εθνικής Ελλάδας για 10 χρόνια, ενώ θήτευσε για αρκετά χρόνι στο πάγκο του Πανελληνίου αλλά και του Παναθηναϊκού. Ο πολύπειρος Γιάννης Λάϊος  είναι καθηγητής πετοσφαίρισης σε Πανεπιστημιακό επίπεδο  και θεωρείται εκ των κορυφαίων Ελλήνων προπονητών των τελευταίων δεκαετιών.
Καλωσορίζουμε τον κ. Λάϊο στον ΑΠΟΕΛ και του ευχόμαστε επιτυχίες και με την ομάδα μας.

Ο επικεφαλής του πετοσφαιρικού τμήματος κ. Ζήνωνας Σεβέρης ανέφερε: « Σαφώς και τη δεδομένη περιόδο οι επιλογές μας για εξεύρεση ικανού προπονητή, που να μπορεί να ηγηθεί του δύσκολου εγχειρήματος αλλαγής δεδομένων και αγωνιστικής ανάκαμψης της ομάδας ήταν περιορισμένες. Ωστόσο η περίπτωση Γιάννη Λάϊου κρίθηκε ως η πιο κατάλληλη τη δεδομένη χρονική στιγμή αφού οι παραστάσεις και εμπειρίες δεκαετιών που έχει είναι αυτές που χρειάζεται τώρα η ομάδα. Το βιογραφικό του μίλα από μόνο του και ευελπιστώ η πρωταγωνιστική του προσωπικότητα να μεταδοθεί σε όλη την ομάδα»

ΑπΌ τη πλευρά του ο κ. Λάϊος ανέφερε: «Γνωρίζω οτι οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγάλες παρόλο του τα αποτελέσματα στο ξεκίνημα δεν ήταν καλά. Η προσπάθεια που κάνω μαζί με τους παίκτες είναι πρώτα να γίνει πιο ουσιαστικό το παιχνίδι μειώνοντας τα λάθη που όπως διαπίστωσα είναι πολλά και ταυτόχρονα να δουλέψουμε και να εφαρμόσουμε ένα πιο γρήγορο σύγχρονο παιχνίδι. Αυτές οι 2 κατευθύνσεις θα δώσουν αποτέλεσμα αφού και οι παίκτες της ομάδας θέλουν να πετύχουν αποτελεσματικοτερο παιχνίδι. Είμαι σίγουρος οτι η κατάσταση που θα βρω θα είναι καλή απο τον προηγούμενο προπονητή με εξαίρεση την ψυχολογία, αφού τους που βαραίνουν οι 3 ήττες ! Θα προσπαθήσουμε μαζί για το καλύτερο αποτέλεσμα και κάθε βδομάδα θα κάνουμε και ένα βήμα σταθερά καλύτερης απόδοσης. Είμαι σίγουρος στο τέλος θα πανηγυρίσουμε την κατάκτηση του στόχου!»