BEACH VOLLEY

Τίε Σαντάνα: «Στο Σίδνεϊ μεγαλώσαμε ως ομάδα»

Τίε Σαντάνα: «Στο Σίδνεϊ μεγαλώσαμε ως ομάδα»
Στο top-100 της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκονται πλέον μετά την 5η θέση και 360 πολύτιμους βαθμούς που κατέκτησαν στο τουρνουά τριών αστέρων της FIVB η Βίκυ Αρβανίτη και η Πένυ Καραγκούνη οι οποίες επέστρεψαν το μεσημέρι της Τρίτης από το Σίδνεϊ.
Από το νούμερο 321 που ήταν μετά το χρυσό μετάλλιο στο μονάστερο τουρνουά στη Λιουμπλιάνα τον Νοέμβριο, η Βίκυ και η Πένυ μέσα σε 4 μόλις μήνες και ισάριθμα τουρνουά, ανέβηκαν 229 θέσεις και πλέον βρίσκονται στο νούμερο 92 με 1.140 βαθμούς. Στην ερώτηση αν οι ίδιες περίμεναν αυτό το τεράστιο τα κορίτσια παραδέχονται στο volleyball.gr: «Και ναι και όχι» και συνεχίζουν:
«Είναι ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουμε. Στόχος μας είναι να παίζουμε καλά και να βγουν στο παιχνίδι τα στοιχεία που δουλεύουμε, πέραν του αποτελέσματος. Ο Τίε Σαντάνα μαζί με το υπόλοιπο προπονητικό επιτελείο κάνουν εξαιρετική δουλειά τους τελευταίους 4 μήνες, γι’ αυτό και περιμέναμε ότι τα αποτελέσματα θα μας δικαιώσουν».
Η Βίκυ Αρβανίτη και η Πένυ Καραγκούνη, ξεκίνησαν το τουρνουά στο Σίδνεϊ από τα προκριματικά, αγώνες τελείως διαφορετικοί από το κυρίως ταμπλό. «Ήμασταν στο νούμερο 8 στα προκριματικά, οπότε η αρχή ήταν δύσκολη. Τα προκριματικά είναι πάντα διαφορετικό τουρνουά. Αυτός που θα διαχειριστεί καλύτερα την πίεση θα προκριθεί. Εμείς στα δύο παιχνίδια που δώσαμε, διατηρήσαμε την ψυχραιμία μας από την αρχή ως το τέλος. Παίξαμε καλά το δικό μας παιχνίδι και αυτό ήταν υπεραρκετό για να μπούμε στο κυρίως ταμπλό».
Μόλις έγινε η κλήρωση για τους αγώνες του κυρίως ταμπλό, η Ελλάδα έπεσε πάνω στην τεράστια Γουόλς Τζένινγκς, την οποία η Βίκυ και η Πένυ κατάφεραν να λυγίσουν στο τάι μπρέικ, χαρακτηρίζοντάς την νίκη αυτή ως την μεγαλύτερη της καριέρας τους ως δίδυμο.
«Σε παιχνίδια απέναντι σε αθλήτριες όπως η Γουόλς έχεις μόνος να κερδίσεις. Μπήκαμε να παίξουμε τελείως ελεύθερα χωρίς καθόλου άγχος. Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι, ακολουθήσαμε συγκεκριμένη τακτική σε όλο το παιχνίδι και δείξαμε επιμονή στα σημεία που έπρεπε για να έρθει αυτή η νίκη. Στον προημιτελικό απέναντι πάλι στην Γουόλς έγινε παιχνίδι επιπέδου τελικού και από τις δύο ομάδες. Υπήρξαν πολλές ανατροπές στο πρώτο σετ. Σίγουρα κρατάμε ότι μπορούμε και κοντράρουμε και κερδίζουμε ομάδες τέτοιου επιπέδου» είπε η Αρβανίτη και η Καραγκούνη συμπλήρωσε: «Το κίνητρο είναι τεράστιο. Η Βίκυ ήταν εκτός δράσης για 2,5 χρόνια και εγώ ήθελα να επανέλθω στο υψηλό επίπεδο. Τα αποτελέσματα αυτά μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε και να διεκδικούμε αυτό που μας αξίζει».
Βίκυ και Πένυ θα παραμείνουν στην Αθήνα μόνο λίγες ημέρες, Το Σάββατο 16 Μαρτίου θα πετάξουν για Χανιά όπου θα λάβουν μέρος σε προπονητικό καμπ με ομάδες από την Γερμανία (16-22/3), το οποίο θα τις βοηθήσει για το τουρνουά τεσσάρων αστέρων που θα συμμετάσχουν στην Κίνα (24-28/4). Μάλιστα, στην entry list της διοργάνωσης υπάρχουν ομάδες που βρίσκονται στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης, όπως οι Καναδές Μπάνσλεϊ, Μπράντι (Νο2), οι Βραζιλιάνες Αγκάθα, Ντούντα (Νο3) και Μπάρμπαρα,Φερνάντα (Νο5).
Τίε Σαντάνα: «Περήφανος για το πως παίξαμε»
Υπερήφανος και ικανοποιημένος από την παρουσία του ελληνικού διδύμου στο τουρνουά του Σίδνεϊ ο Επικεφαλής του προπονητικού τιμ Εθνικών ομάδων beach volley Τίε Σαντάνα:
«Κάναμε για άλλο ένα τουρνουά καλή δουλειά. Η αίσθηση που έχω είναι ότι δουλεύουμε με σωστό τρόπο και είμαστε σε καλό δρόμο. Όπως και στις προπονήσεις, η Βίκυ και η Πένυ έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν. Στο Σίδνεϊ μεγαλώσαμε ως ομάδα. Αν συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο θα έρθουν ακόμα καλύτερα πράγματα. Είμαι περήφανος για το πως παλέψαμε».