ΔΙΕΘΝΗ

«Τσάροι» στο Βερολίνο, έφυγαν για Ρίο (fotos)

«Τσάροι» στο Βερολίνο, έφυγαν για Ρίο (fotos)

Την ευκαιρία να υπερασπιστούν τα κεκτημένα του 2012 στο Λονδίνο θα έχουν το καλοκαίρι στη Βραζιλία οι χρυσοί Ολυμπιονίκες της Ρωσίας, που στον τελικό του προολυμπιακού ευρωπαϊκού τουρνουά ανδρών του Βερολίνου κατέκτησαν την 1η θέση κερδίζοντας 3-1 σετ τη Γαλλία, που μαζί με την 3η Πολωνία θα έχει μια ακόμη ευκαιρία για πρόκριση στο Ρίο.

Παρουσία 7.000 θεατών στο επιβλητικό «Μάξ Σμέλινγκ Χάλε» η Γαλλία με μπόλικη… τρέλα και ποιότητα της παρέας του, τοπ σκόρερ με 17π, Νγκαπέ «τρόμαξε» με ασύλληπτο σέρβις την ρωσική «αρκούδα» και με 25-14 προηγήθηκε μέσα σε αποθέωση 1-0 στα σετ έδειξε πως δίκαια ίσως θεωρείται σήμερα η κορυφαία ομάδα στον κόσμο.

ngapeth_france_russia1

Η συνέχεια όμως για τους Γάλλους δεν ήταν ανάλογη, καθώς τα παιδιά του Αλεκνό ύψωσαν το ανάστημά τους και το «έργο» με συνολικά 16-7 μπλοκ θύμισε κάτι από… «κόκκινοι γίγαντες, άσπροι νάνοι». Με την παρέα λοιπόν του Άσεφ (9π, 5 μπλοκ) απόλυτη κυρίαρχο στο φιλέ, οι χρυσοί Ολυμπιονίκες πήραν τα δύο επόμενα σετ με 25-16, 25-23 και μαζί και το προβάδισμα με 2-1 σετ.

ngapeth_france_russia2

Οι Γάλλοι, αν και βρίσκονταν στο 4ο σετ «με την πλάτη στον τοίχο», φάνηκε να μην έχουν την κατάλληλη ψυχολογία για να στείλουν το ματς σε ταί μπρέικ και έτσι η ρωσική ομάδα με τους ασταμάτητους επιθετικά 18άρηδες (σε πόντους) Μιχαίλοφ, Μπερέζκο πήρε από την αρχή διαφορά ασφαλείας, την οποία συντήρησε μέχρι τέλους και με 25-21, πανηγύρισε με 3-1 σετ την πολύτιμη νίκη-πρόκριση.

alekno_russia_rio

Μία πρόκριση που έχει ξεχωριστή σημασία για το ρωσικό βόλεϊ, αφού ήρθε μία μέρα μετά την θριαμβευτική πρόκριση της… θηλυκής “αρκούδας”, επιτεύχθηκε απόντος του «γίγαντα» Μουζέρσκι και κόντρα σε μία από τις κορυφαίες, αν όχι η κορυφαία, του κόσμου, όπως η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Γαλλία, που θα δοκιμάσει την τύχη της σε 4 μήνες και στην Ιαπωνία.

«Το’ σωσαν» τελικά οι παγκόσμιοι πρωταθλητές

Λίγες ώρες νωρίτερα, στον αγώνα για την 3η θέση όπου χρέη β’ διαιτητή εκτέλεσε ο διεθνής Έλληνας ρέφερι, Νώντας Γεροθόδωρος, οι πρωταθλητές κόσμου Πολωνοί έπειτα από ένα πολύ δυνατο ματς , «λύγισαν» τελικά με 3-2 (25-20, 22-25, 25-16, 26-28, 16-14) σετ την αντίσταση των πεισματάρηδων Γερμανών, που είχαν στο πλευρό τους 7.200 συμπατριώτες τους και εξασφάλισαν έτσι μια δεύτερη ευκαιρία για ολυμπιακή πρόκριση στο τουρνουά που θα γίνει τον προσεχή Μαϊο στην Ιαπωνία (World Olympic Qualification Tournament).

poland

Τοπ σκόρερ των Πολωνών, που κυριάρχησαν με 15-9 στο μπλοκ των αντιπάλων τους ήταν με 22 πόντους έκαστος οι Κούρεκ, Κούμπιακ, ενώ από 17 πόντους έκαστος πρόσθεσαν οι Μίκα και Μπιένεκ, με τον τελευταίο οι 8π να είναι από μπλοκ. Για τους γηπεδούχους Γερμανούς, που κέρδισαν 35 πόντους από λάθη αντιπάλων, έναντι 20 δικών τους, τοπ σκόρερ με 23π ήταν ο Γκρόζερ και τον ακολούθησε με 21π ο Φρομ.

Η τελική κατάταξη: 1. Ρωσία (απευθείας στο Ρίο 2016), 2. Γαλλία (τελευταία ευκαιρία για πρόκριση το Μαϊο στην Ιαπωνία), 3. Πολωνία (τελευταία ευκαιρία για πρόκριση το Μαϊο στην Ιαπωνία), 4. Γερμανία, 5. Σερβία, 6. Βουλγαρία, 7. Βέλγιο, 8 Φινλανδία.