ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Με Τζούριτς στο European League

Με Τζούριτς στο European League

Την 25άδα των διεθνών που θα στηριχθεί στo European League η Εθνική μας ανακοίνωσε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος που φρόντισε να δηλώσει τον Δημήτρη Τζούριτς καθώς και αρκετά νέα παιδιά όπως ο Κοτζάι, Κωτσάκης, Μούχλιας και Παπαλεξίου που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ.

Η λίστα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου εν όψει European League έκρυβε αρκετές εκπλήξεις καθώς ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός επέλεξε να δώσει ευκαιρία στο νέο αίμα του ελληνικού βόλεϊ και να δοκιμάσει τα πλάνα του για τον μεγάλο στόχο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Από τις κλήσεις του Ομοσπονδιακού μας τεχνικού που ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί από την Ομοσπονδία, ξεχωρίζει αυτή του Δημήτρη Τζούριτς.

Ο Τζούριτς έχοντας περάσει δύσκολες καταστάσεις για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ευελπιστεί πως θα ξεπεράσει τους τραυματισμού του και να δώσει κανονικά το παρόν στην διοργάνωση που θα τουθ ανοίξει την πόρτα της συμμετοχής του στα τελικά του Ευρωπαϊκού στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Από εκεί και μετά στην 25άδα της Εθνικής μας ξεχωρίζει το όνομα του Αγκίμ Κοτζάϊ του Πήγασου Πολίχνης. Ο 18χρονος πασαδόρος τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ωστόσο από την επόμενη σεζόν θα μετακομίσει στις ΗΠΑ για λογαριασμό του Springfield College που του έδωσε πλήρη υποτροφία.

Μαζί με τον Κοτζάι, στην «κυανόλευκη» 25άδα βρίσκεται και ο Δημήτρης Μουχλιας ο οποίος ολοκλήρωσε πριν λίγες ημέρες την χρονιά με τον Ηρακλή και επίσης θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αμερική για λογαριασμό του Κολεγίου της Χαβάης.

Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος φρόντισε να συμπεριλάβει στις κλήσεις του και άλλους νεαρούς άσσους όπως ο Ράπτης, ο Κωτσάκης, ο Καπετανίδης και Παπαλεξίου ποντάροντας έτσι την απαιτούμενη ανανέωση του αντιπροσωπευτικό μας συγκροτήματος με την ελπίδα ότι αυτοί θα μπορέσουν να ανταποκριθούν και να βοηθήσουν στην άνοδο του ελληνικού βόλεϊ. 

Αναλυτικά η 25άδα της Εθνικής Ομάδας :

Πασαδόροι : Φιλίποφ, Στιβαχτής, Κασαμπαλής, Κοτζαϊ

Ακραίοι : Κουμεντάκης, Ανδρεόπουλος, Δαλακούρας, Φράγκος, Καπετανίδης, Κοκκινάκης, Κωτσάκης, Πρωτοψάλτης,

Κεντρικοί : Πετρέας, Τακουρίδης, Παπαλεξίου, Πελεκούδας, Πεντίδης

Διαγώνιοι : Τζούριτς, Ζουπάνης, Παπαδόπουλος Η, Μούχλιας, Βουλκίδης, Τζιουμάκας Γ.

Λίμπερο : Δαρίδης, Ζήσης