ΔΙΕΘΝΗ

Volley Nations League: Η Ρωσία σήκωσε το πρώτο!

Volley Nations League: Η Ρωσία σήκωσε το πρώτο!

Η Ρωσία επιβλήθηκε με 3-0 της Γαλλίας στον τελικό του πρώτου VNL και στέφθηκε το πρωταθλήτρια!

Με πολύ καλά ποσοστά στην επίθεση (14/19 ο Μιχαΐλοφ, 9/11 ο Μουσέρσκι και 7/10 ο Κλιούκα, 2/3 ο Βόλβιτς, 2/2 ο Κοβάλεφ και μόνο ο Βολκόφ είχε 7/17) και 11 μπλοκ, οι Ρώσοι απέδειξαν γιατί δεν ήταν τυχαία η εμφάνισή τους κόντρα στη σελεσάο!

Από την άλλη, ένα Νγκαπέ  δεν μπορούσε να φέρει από μόνος του τον τίτλο! Ο Γάλλος σταρ άργησε να μπει στην αναμέτρηση ενώ τα λάθη του κόστισαν στο πρώτο σετ (22-25).  Στο β’ σετ ο Μιχαΐλοφ έκανε ζημιά από τη θέση του σερβίς μετατρέποντας το 4-6 σε 4-11 και τη Ρωσία να φτάνει στο +8 (7-15). Οι Γάλλοι μάζεψαν τη διαφορά (14-17) και μείωσαν στον πόντο 20-21. Οι Ρώσοι αγχώθηκαν μεν αλλά κατάφεραν να κάνουν το 0-2.
Όσο περνούσε η ώρα η Γαλλία βελτιωνόταν και έτσι στο γ΄σετ είχε το προβάδισμα 13-11 και 18-15. Ο Μιχαΐλοφ με μπλοκ στον Νγκαπέ έκανε το 20-20, ο τελευταίος απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 22-20, όμως ο Μουσέρσκι μείωσε στον πόντο και ο… γίγαντας με φοβερό έφερε το σετ στα ίσα. Ο Ν’γκαπέ έβαλε ξανά τους Γάλλους μπροστά, ο Μιχαΐλοφ ισοφάρισε και στις δυο επόμενες επιθέσεις η επιλογές του Τονιούτι αποδείχτηκαν λάθος. Στην πρώτη οι Ρώσοι είχαν κόντρα μπάλα με τον Νγκαπέ να βγάζει την άμυνα και τον Μπουαγιέ να πετά τη μπάλα έξω και στην επόμενη ο Κοβάλεφ με μπλοκ να χαρίζει τον τίτλο στην Ρωσία!
Οι κορυφαίοι:
MVP: Mαξίμ Μιχαΐλοφ (Ρωσία):
Κορυφαίος πασαδόρος: Μπεντζαμίν Τονιουτί
Κορυφαίος διαγώνιος: Ματ Άντερσον (ΗΠΑ)
Κορυφαίοι ακραίοι: Τέιλορ Σάντερ (ΗΠΑ), Ντμίτρι Βολκόφ (Ρωσία)
Κορυφαίοι κεντρικοί: Ντμίτρι Μουσέρσκι (Ρωσία), Κέβιν Λε Ρου (Γαλλία)
Κορυφαίος λίμπερο: Ζένια Γκρεμπένικοφ (Γαλλία)
ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...