Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Volleyleague: Ταρνατόρος εφ όλης της ύλης για την επόμενη μέρα (video)

Volleyleague: Ταρνατόρος εφ όλης της ύλης για την επόμενη μέρα (video)

Διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου εν μέσω καραντίνας για όλα τα θέματα που απασχολούν την ΕΣΑΠ έδωσε ο πρόεδρος της διοργανώτριας του πρωταθλήματος Volley League Παντελής Ταρνατόρος.

Για την απόφαση αναβολής του πρωταθλήματος έως τις 30/4 μεταξύ άλλων είπε: «Το θέμα θα ξανασυζητηθεί γιατί ο υπουργός αθλητισμού είπε ότι 4 Μαΐου θα υπάρξει άρση των μέτρων για τα γήπεδα. Βασική προϋπόθεση είναι να υπάρξει επέκταση των transfers από την FIVB. Αν δεν βγουν η ευρωπαϊκή ομοσπονδία και η παγκόσμια να κάνουν επέκταση, το πρωτάθλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Στείλαμε μία επιστολή στον κύριο Καραμπέτσο, ο οποίος είχε κάνει κάποιες ενέργειες. Περιμένουμε αυτές τις μέρες να πάρει η διεθνής ομοσπονδία την απόφαση για επέκταση των transfers. Αν δεν την πάρει τότε θα είναι αδύνατον να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα».

Για τα χρήματα του τηλεοπτικού συμβολαίου της ΕΡΤ ανέφερε: «Η ΕΡΤ έχει παγώσει τις πληρωμές της. Εμείς ως Λίγκα έχουμε πάρει το 50%. Αν δεν πάρουμε το υπόλοιπο δεν μπορούμε να πληρώσουμε τη διαιτησία και τα λειτουργική έξοδα της ΕΣΑΠ. Η βασική αρχή του ΔΣ από την αρχή της κρίσης είναι ότι θέλουμε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα αγωνιστικά. Στο τελευταίο ΔΣ η απόφαση είναι πάμε να το συνεχίσουμε αγωνιστικά ανάλογα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης θα πάρουμε τις τελικές αποφάσεις. Η βούληση της Λίγκας είναι να συνεχίσουμε το πρωτάθλημα και να πάρει το πρωτάθλημα μία ομάδα».

Για το τι μέλλει γενέσθαι και τις οριστικές αποφάσεις: «Η απόφαση στο τελευταίο ΔΣ ήταν ότι αναστέλλουμε τη συνέχιση του πρωτάθλημα μέχρι 30/4 υπό την αίρεση ότι αν μέχρι τότε υπάρχουν δεδομένα που μας επιτρέπουν τη συνέχιση ή μη συνέχιση θα πάρουμε και τις σχετικές αποφάσεις. Σήμερα ότι απόφαση και να πάρουμε δεν μπορούμε να την πάρουμε για τον εξής λόγο. Το νομικό πλαίσιο είναι ξεκάθαρο ότι εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε την προκήρυξή μας κατά τη διάρκεια της σεζόν. Δεν μπορούμε μόνοι να αποφασίζουμε και να διατάζουμε. Ο υφυπουργός μας είπε ότι θα κάνει νομοθετική παρέμβαση για να δώσει το δικαίωμα στις αρχές να αλλάξουν τις προκηρύξεις τους. Σήμερα που μιλάμε δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. 30 Απριλίου η απόφαση εκτός αν υπάρξει κάτι που θα αλλάξει άρδην».

Για το αν θα βγει πρωταθλητής σε περίπτωση διακοπής του πρωταθλήματος: «Υπάρχουν τρία σενάρια. Το πρώτο είναι επικύρωση της βαθμολογίας και ανακηρύσσεται πρωταθλητής. Το δεύτερο σενάριο είναι κατάταξης χωρίς πρωταθλητή. Το τρίτο σενάριο είναι να πούμε ότι το πρωτάθλημα είναι ως μη γενόμενο. Για το τρίτο σενάριο υπάρχει πρόβλημα με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Κατά την άποψή μου πρέπει να επικυρωθεί η κατάταξη. Αλλά αποφασίζει το ΔΣ της ΕΣΑΠ. Η προσωπική μου άποψη είναι με πρωταθλητή. Υπάρχουν άλλες 9 ψήφοι. Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ έχουν ήδη ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους. Το ζητούμενο είναι να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ένα επίπεδο και να προσπαθήσουμε αυτό το λίγο ή το πολύ να το δούμε για την επόμενη χρονιά. Να μην βγούμε λαβωμένοι από τη φετινή χρονιά. Να αλλάξουνε οι νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε του χρόνου να μην έχουμε τα προβλήματα τα περσινά. Συζητούμε τις προθέσεις των παλαιών οφειλών ώστε να απεγκλωβίσουμε κάποιες ομάδες με παλιές οφειλές ώστε να τις πληρώσουν με περισσότερες δόσεις για να μπορούν να παίξουν στο πρωτάθλημα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:





Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...