Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Βόμβα από τον ΠΑΟΚ

Βόμβα από τον ΠΑΟΚ

Η ομάδα του ΠΑΟΚ προχώρησε σε μια πολύ σημαντική κίνηση ενίσχυσης ενόψει της συνέχειας αποκτώντας τον Κουβανό διεθνή ακραίο Χαβιέ Ερνέστο Χιμένες Εσκούλ.

Κατά καιρούς η ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να κάνει ορισμένες πολύ μεγάλες μεταγραφές… Κορυφαία όλων βέβαια αυτή του τεράστιου Βλάντιμιρ Γκρίμπιτς ο οποίος είχε έρθει στα τελειώματα της σπουδαίας καριέρας του στον Δικέφαλο (2002-2003), ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που έφερε στην Ελλάδα τους Κλέιτον Στάνλεϊ, Αντρέι Κράβαρικ, Πολ Λότμαν, Σάλμον Ρίλεϊ, Νικ Χάνσεν.

Οι ασπρόμαυροι όμως μπορούν πλέον να περηφανεύονται ότι έγιναν η πρώτη ομάδα στον κόσμο η οποία απέκτησε εν ενεργεία αθλητή της Εθνικής Κούβας, ο οποίος ούτε αυτομόλησε ούτε έφυγε οικειοθελώς από την εθνική για δύο χρόνια προκειμένου να αποκτήσει το δικαίωμα να αγωνιστεί εκτός συνόρων. Κι αυτή η τεράστια επιτυχία, σε συνδυασμό με την αξία του αθλητή, πιστώνεται στη διοίκηση του ΠΑΟΚ και δη στον Γιώργο Ανδρέου.
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε μετά από διαπραγματεύσεις που διήρκησαν σχεδόν ένα μήνα να αποκτήσει τον Χαβιέ Ερνέστο Χιμένες Εσκούλ (Χιμένες είναι το όνομα που αναγράφει η φανέλα του), ο οποίος σήμερα τα μεσάνυχτα ξεκινά από την Αβάνα και αύριο το απόγευμα θα βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη.Ο 25άχρονος Κουβανός προτάθηκε στον ΠΑΟΚ στα τέλη Νοεμβρίου κι ο Καλμαζίδης δεν χρειάστηκε παρά να δει 2-3 dvd για να ανάψει το πράσινο φως, ωστόσο όλοι στην ομάδα ήταν επιφυλακτικοί για το αν τελικά όντως η Κούβα ανοίξει τα σύνορα της για την εξαγωγή των αθλητών βόλεϊ.

Ο Κώστας Μαργαρίτης, παλαίμαχος διεθνής διαιτητής και νυν μάνατζερ ήταν ο άνθρωπος που έτρεχε το συγκεκριμένο πρότζεκτ και μάλιστα ταξίδεψε λίγο πριν τα Χριστούγεννα στην Κούβα για να ολοκληρώσει τα διαδικαστικά. Η κουβανική ομοσπονδία έπεισε την κυβέρνηση ότι πρέπει να σταματήσει η αιμορραγία με τους αθλητές που φεύγουν και δεν αφήνουν λεφτά (όσοι παίζουν στο εξωτερικό πληρώνουν χρήματα για το πιστοποιητικό διεθνούς μεταγραφής στην FIVB) κι αφού η υπόθεση ακροβάτησε σε τεντωμένοι σκοινί για αρκετές ημέρες, τελικά ο Χιμένες Εσκούλ πήρε την Παρασκευή τη βίζα του και το εισιτήριο για την Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ βάζει στη μηχανή του έναν αθλητή ο οποίος μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες.
«Ο Ντεσπέιν ξέρει τόσο βόλεϊ όσο λίγοι στον κόσμου, ο Εσκούλ όμως θεωρώ ότι είναι καλύτερος του. Κι αυτό το λέω γιατί ο Ρόλι είναι πολύ απρόβλεπτος σαν χαρακτήρας ενώ ο Εσκούλ όπως είδα στο παγκόσμιο είναι πιο συγκροτημένος και σταθερός», είπε στο Sportsfeed ο Φρέντι Μπρουκς, ο πρώτος Κουβανός που φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ (ενώ ο δεύτερος ήταν την σεζόν 2011-2012 ο Γιασέρ Ρομέρο).
«Είναι εν ενεργεία αθλητής της εθνικής Κούβας κι αυτό λέει πολλά. Προσπαθήσαμε πολύ για αυτή τη μεταγραφή και ελπίζω ότι η αναμονή άξιζε τον κόπο», δήλωσε ο Γιάννης Καλμαζίδης εν πλώ προς την Σύρο όπου αύριο ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Φοίνικα Σύρου στο παιχνίδι με το οποίο θα πέσει η αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Volleyleague.

Την ώρα που θα ξεκινά ο αγώνας στη Σύρο ο Εσκούλ θα φτάνει στην Θεσσαλονίκη και το ντεμπούτο του θα το πραγματοποιήσει στον εντός έδρας αγώνα με την Λαμία. Ο 25άχρονος και ύψους 1.98 ακραίος, ήταν βασικός στην εθνική ομάδα της Κούβας στο πρόσφατο παγκόσμιο της Πολωνίας και αγωνιζόταν στην ομάδα της Ματάνθας, ενώ αυτό που απομένει να δούμε αν ο Εσκούλ θα είναι η τελευταία προσθήκη του ΠΑΟΚ.

ΠΗΓΗ: Sportsfeed (Συντάκτης: Δ. Τυχάλας)