DARK ROOM

Η «rookie» πάει να βρει την Ολυμπιονίκη (φωτό)

Η «rookie» πάει να βρει την Ολυμπιονίκη (φωτό)

Στο πλευρό της Ολυμπιονίκου Αμερικανίδας τεχνικού, Ντίτρε Κόλινς-Πάρκερ θα βρεθεί σε λίγα 24ωρα η διεθνής Αλεξάνδρα Ψωμά, που ετοιμάζει τις αποσκευές της για να ζήσει το δικό της… “American Dream” ως “πρωτάρα” του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο Στέιτ και των “Aztec”.

alexandra_psoma_greece

Η αντίστροφη μέτρηση λοιπόν για την μεγαλύτερη ίσως πρόκληση της καριέρας της πρώην άσου του Μαρκόπουλου άρχισε… Με όπλα το ταλέντο της, την πειθαρχία που “κληρονόμησε” από τη Αυστριακή μητέρα της, αλλά και στοιχεία του χαρακτήρα της που δεν χωράνε σε καμία… βαλίτσα όπως η αγάπη της για το βόλεϊ και το πλεόνασμα ψυχής και μυαλού που διαθέτει σε σχέση με πολλά κορίτσια της ηλικίας της, η 17χρονη Ψωμά είναι έτοιμη για το υπερατλαντικό ταξίδι της ζωής της στην κοσμοπολίτικη Καλιφόρνια.

psoma 2

Η περσινή «Rookie of the year» του Επάθλου Novasports, μπορεί ακόμη να μην έχει κατασταλάξει στο τί θα ήθελε να σπουδάσει αμερικάνικο πανεπιστήμιο, ωστόσο από την αρχή ήταν σίγουρη για την επιλογή της προπονήτριάς της, η οποία πρόσφατα ανανέωσε τη συνεργασία της με το Σαντ Ντιέγκο Στέιτ για άλλα 5 χρόνια!

collins_parker

Στην Πανεπιστημιακή ομάδα των “Αζτέκων” του Σαν Ντιέγκο το τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας κρατά εδώ και μερικά χρόνια η 53χρονη κόουτς, Ντίτρε Κόλινς-Πάρκερ.  Η άλλοτε απόφοιτη του Πανεπιστημίου της Χαβάη, ήταν 7η ως βασική κεντρική της “αστερόεσσας” στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1998, ενώ το 1982 στη Βαρκελώνη, ως αναπληρωματική, κατέκτησε με την ομάδα της Αμερικής το χάλκινο μετάλλιο.

deitre_collins_parker

Παράλληλα στην σπουδαία καριέρα της ως μέλος της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ (1985-1992) αγωνίστηκε επαγγελματικά στην Ιταλία με την Conad Fano Volleyball Club τη σεζόν 1988-1989 και στη συνέχεια στην Γαλλία, όπου παίζοντας για δύο χρονιές (1989-1991) στη Ρασίγκ Κλουμπ  στέφθηκε πρωταθλήτρια ισάριθμες φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας, ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο το 1990.

san_diego_roster

Για την νεαρή Αλεξάνδρα, το να είναι η μοναδική ξένη παίκτρια που… φιγουράρει στην κορυφή του ρόστερ της πανεπιστημιακής ομάδας της χάλκινης Ολυμπιονίκης των ΗΠΑ, όπου μάλιστα πέρα από τα συνολικά 130 διεθνή ματς της καριέρας της, έλαβε και το χρίσμα της ομοσπονδιακής τεχνικού της αμερικάνικης ομάδας junior, αποτελεί αναμφίβολα μεγάλη τιμή και ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση ως μία ακόμη Ελληνίδα αθλήτρια, μετά τις Γενιτσαρίδη, Χατζηευστρατιάδου, Στράντζαλη, Κωνσταντινίδου, Δέμπη, που σπουδάζει σε Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

“Ένας από τους λόγους που διάλεξα το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ήταν και η προπονήτρια μου, Κόλινς Πάρκερ. Θεωρώ πως είναι μείζονος σημασίας όταν πας σε μία ξένη χώρα να έχεις έναν προπονητή που να σου αρέσει και να αποτελεί για σένα πηγή έμπνευσης να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό σε ο,τι κάνεις, μιας και θα περνάτε τον περισσότερο χρόνο μαζί.

psoma_Greece_alexandra

Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενη που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία και προσωπικά για μένα θα είναι ένα μεγάλο βήμα…” δήλωσε ενθουσιασμένη στο Volleyplanet η Αλεξάνδρα Ψωμά, θυμίζοντας λίγο την αντίστοιχη περίπτωση της πρωτάρας του West Virginia και συμπαίκτρια της στην Εθνική Κορασίδων, Λαμπρινής Κωνσταντινίδου, η οποία ακολούθησε έως το Τέξας την προπονήτριά της, Τζιλ Κρέιμερ.

ethniki_psoma_alexandra

Η συντακτική ομάδα του Volleyplanet εύχεται στην διεθνή μας καλές σπουδές και καλή επιτυχία σε ό,τι κάνει!