Στον «αέρα» το Super Cup
23/09/2025 19:43
Νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή του Super Cup αναζητούν ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ, καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία Βόλεϊ λόγω της ολοκλήρωσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (28/9) έχει περιορισμούς ως προς την ημερομηνία έναρξης αγωνιστικών υποχρεώσεων δίνοντας απαραίτητο χρόνο ξεκούρασης σε όσους συμμετέχουν στη διοργάνωση.
Θυμίζουμε ότι το Σούπερ Καπ ανδρών ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 18 Οκτωβρίου 2025, ανάμεσα στον πρωταθλητή Παναθηναϊκό και στον Κυπελλούχο Ολυμπιακό. Αμφότερες οι ομάδες έχουν στο ρόστερ τους αθλητή που έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο και εμπίπτουν ως εκ τούτου στον περιορισμό αυτό, σύμφωνα με τον οποίο επίσημοι αγώνες δεν μπορούν να διεξαχθούν πριν από τις 19 Οκτωβρίου 2025.
Υπάρχει βέβαια ένα «παραθυράκι» στους κανονισμούς σε περίπτωση που εξασφαλιστεί από τους διοργανωτές «ειδική άδεια» αλλά δεν είναι κάτι εύκολο. Η λύση που εξετάζεται και μοιάζει μονόδρομος είναι η μετάθεση του Σούπερ Καπ την περίοδο των Χριστουγέννων, αν και αμφότεροι οι «αιώνιοι» έχουν και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για τα ευρωπαϊκά κύπελλα κάτι που δυσκολεύει αφάνταστα το πρόγραμμά τους.