Έτοιμη για… υψηλές πτήσεις η Μπενφίκα του Ψάρρα με τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» Βίλτενμπουργκ
06/08/2026 09:55
Mε στόχο τη διάκριση σε Πορτογαλία και Ευρώπη ο Σάκης Ψάρρας συνεχίζει το έργο του στην Μπενφίκα ντύνοντας στα “χρώματα” της ομάδας, έναν ακόμη σπουδαίο αθλητή, τον διεθνή πρώην Ολλανδό κεντρικό της γαλλικής Chaumont Volley-Ball 52, Τουάν Βίλτενμπουργκ, που αποτέλεσε το τελευταίο κομμάτι του “πάζλ” των “Αετών της Λισαβόνας” για τη σεζόν 2026-2027.
Μετά λοιπόν το “μπαμ” της επιστροφής του Φερέϊρα στη Λισαβόνα ο 29χρονος κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ 2022/23 με την πολωνική τρεμπλούχο Κεντζιέρζιν-Κόζλε υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τον πορτογαλικό σύλλογο, ο οποίος με τον φιλόδοξο Έλληνα τεχνικό “κοιτάει ψηλά” τη νέα σεζόν.
Παίκτης με πλούσιο “παλμαρέ” ο Ολλανδός μπλοκέρ (2.04μ) στην καριέρα του έχει συνηθίσει να ανταποκρίνεται στις μεγάλες προκλήσεις και να διεκδικεί τίτλους όπως έκανε εκτός της χώρας του Achterhoek/Orion, TT Papendal/Arnhem) και σε άλλα σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Ενδεικτικό είναι ότι εκτός της πολωνικής Λίγκας ο Βίλτενμπουργκέχει αγωνιστεί σε Ιταλία (Top Volley Cisterna), Βέλγιο (Lindemans Aalst, Tectum Achel) και στη Γαλλία (Narbonne, Chaumont Volley-Ball 52), όπου θήτευσε τις δύο τελευταίες σεζόν.
Το νέο απόκτημα της Μπενφίκα είναι βασικός παίκτης της εθνικής Ολλανδίας, με την οποία θα αγωνιστεί φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ στο παρελθόν ήδη αγωνιστεί σε πολλά Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα με τους “οράνιε”.
Ετσι με την προσθήκη του Βίλτενμπουργκ ο Σάκης Ψάρρας ολοκλήρωσε το “χτίσιμο” της πανίσχυρης πορτογαλικής ομάδας στην οποία παρέμειναν ο καλύτερος Πορτογάλος για πολλά χρόνια πασαδόρος, Βιόλας, στα άκρα ο Βραζιλιάνος Ζάππα, ο 20χρονος διεθνής Πορτογάλος Τομάς, στο κέντρο ο Βραζιλιάνος Κέλβι και στα λίμπερο σταθερά οι διεθνείς Κάσας και Μπερνάρντο Σίλβα.
Νέα ακόμη πρόσωπα στην ομάδα είναι ο κεντρικός και επί σειρά ετών αρχηγός της Αυστρίας, Πίτερ Βόλφι, ο διεθνής Πορτογάλος μπλοκέρ Μενέζες, ο ακραίος και αρχηγός του Πόρτο Ρίκο, Βάργκας, ο Βραζιλιάνος διαγώνιος, με θητεία σε Ιταλία και Γαλλία, Aboubacar Dramé Neto και ο Αμερικανός πασαδόρος και κορυφαίος σέρβερ του NCAA, Σόλομον.