«Agata Mróz-Olszewska Memorial»: Φιλικές ήττες της Ουκρανίας – Δυνατά τεστ στο Βελιγράδι Σερβίας-Τσεχίας
13/08/2026 10:21
Δύο ήττες σε ισάριθμα φιλικά παιχνίδια στο πλαίσιο του πολωνικού τουρνουά «Agata Mróz-Olszewska Memorial», που διεξάγεται στη μνήμη της σπουδαίας Πολωνής αθλήτριας, γνώρισε η γυναικεία ομάδα της Ουκρανίας, προσεχής αντίπαλος της Εθνικής μας στο Εurovolley 2026. “Γαλανόλευκο” ενδιαφέρον εξάλλου θα έχουν και τα δύο φιλικά που θα διεξαχθούν σήμερα και αύριο στο Βελιγράδι, μεταξύ Σερβίας-Τσεχίας, δύο ακόμη αντιπάλων μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Στην πρεμιέρα με την Πολωνία οι Ουκρανές ηττήθηκαν από την παρέα της πρωταθλήτριας του Παναθηναϊκού, Λαμπκόφσκα με 3-0 (25-17, 25-19, 25-20) σετ, ενώ στο επόμενο αγώνα κόντρα στη χρυσή Ολυμπιονίκη Ιταλία, η ομάδα του Πολωνού τεχνικού της Ουκρανίας, Γιακούμπ Γκλούζακ, αν και προηγήθηκε με 1-0 , είδε τη “σκουάντρα ατζούρα”, παρά το ροτέισον του Βελάσκο, να φτάνει στη νίκη- ανατροπή με 3-1 (18-25 25-14 25-22 25-20) σετ.
Την αναμέτρηση στο τουρνουά του Κόζαλιν “αμαύρωσε” στην έναρξη του δεύτερου σετ, ο σοβαρός τραυματισμός της Ιταλίδας άσου, Ομορούγι η οποία σε μια προσπάθεια να αποφύγει να πέσει στο φιλέ, προσγειώθηκε άσχημα με συνέπεια να χτυπήσει στο γόνατό της. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε εκτός γηπέδου με φορείο και υποβλήθηκε σε αρχικούς ελέγχους, ενώ εκφράζεται έντονη ανησυχία μήπως η άτυχη αθλήτρια χάσει το Eurovolley.
Σήμερα η Ιταλία αντιμετωπίζει την Πολωνία, σε έναν αγώνα που θα αναδείξει την πρωταθλήτρια ομάδα του φετινού «Agata Mróz-Olszewska Memorial», ενώ για την 3η θέση θα αναμετρηθούν Ουκρανία-Γαλλία.
Ωστόσο σε φουλ ρυθμούς ενόψει του σημαντικού ραντεβού του αθλήματος συνεχίζουν την προετοιμασία τους και δύο ακόμη αντίπαλοι της Εθνικής μας στον Β’ όμιλο του Eurovolley στο Μπρνο, καθώς η διοργανώτρια Τσεχία του δικού μας τεχνικού, Γιάννη Αθανασόπουλου αντιμετωπίζει σε δύο δυνατά φιλικά (13-14/8), κεκλεισμένων των θυρών, στο Βελιγράδι την πανίσχυρη Σερβία.
Photo: www.pzps.pl