Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΑΣΑΠ: «Άμεση αλλαγή καθεστώτος μεταγραφών για τη Volleyleague Γυναικών»

ΠΑΣΑΠ: «Άμεση αλλαγή καθεστώτος μεταγραφών για τη Volleyleague Γυναικών»

Ο ΠΑΣΑΠ με αφορμή την αποδέσμευση αθλητριών -που συνέβη φέτος στην Ηλιούπολη- στη μέση της αγωνιστικής περιόδου κάλεσε την ΕΟΠΕ σε συζήτηση προκειμένου να βρεθεί λύση για αυτό το αναχρονιστικό καθεστώς που υπάρχει και μένουν “ξεκρέμαστες” οι αθλήτριες για το υπόλοιπο της αγωνιστικής σεζόν.

Δυστυχώς η Α1 γυναικών αντί να εκσυγχρονίζεται, τα τελευταία χρόνια έχει εντελώς αφεθεί… Χωρίς τηλεόραση, χωρίς χορηγίες, χωρίς δικλείδες που να διασφαλίζουν το πρωτάθλημα, με ομάδες άλλοτε να αποχωρούν ή να αποδεσμεύουν αθλήτριες λόγω των οικονομικών δυσκολιών ή άλλων λόγων (πχ επίτευξη παραμονής), η Α1 γυναικών βρίσκεται σταθερά σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Ο ΠΑΣΑΠ έχει εστιάσει το πρόβλημα, εξού και συχνά πυκνά επαναφέρει στη συζήτηση τα θέματα που απασχολούν το γυναικείο βόλεϊ.

Η τοποθέτηση του ΠΑΣΑΠ:

“Με αφορμή φαινόμενα αποδέσμευσης αθλητριών από ομάδες της Volleyleague Γυναικών μεσούσης της περιόδου (παράδειγμα Ηλιούπολης), έχει έλθει εκ νέου στην επιφάνεια μία χρόνια παθογένεια που αφορά στο καθεστώς των μεταγραφών των παικτριών της κατηγορίας και το οποίο το μόνο που επιτυγχάνει είναι να φέρνει αρνητικά αποτελέσματα στην καριέρα τους και κατ’ επέκταση να κάνει κακό στο ίδιο το άθλημα.

Οι αθλήτριες που μένουν ελεύθερες κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, έως ότου αυτή λήξει δεν έχουν την δυνατότητα να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας με άλλη ελληνική ομάδα, παραμένοντας έτσι «αιχμάλωτες» των συλλόγων τους. Αυτό σημαίνει επί της ουσίας ότι όσες αδυνατούν να φύγουν στο εξωτερικό, μένουν χωρίς ομάδα και χρήματα μέχρι να τελειώσει η χρονιά, κάτι το οποίο δεν νοείται για αθλήτριες της πρώτης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ.

Εμείς από την πλευρά μας, καλούμε την καθ’ ύλην αρμόδια Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης σε συζήτηση ώστε να βρεθεί άμεσα μία λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Γνωρίζουμε όλοι την ύπαρξη και τη σημασία του και είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να συνεργαστούμε για ένα καλύτερο αύριο για τις αθλήτριες και το άθλημα”.

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
29/04/2024

Στην ΑΕΚ η Εύα Χαντάβα

Το στενό μαρκάρισμα της ΑΕΚ στην Εύα Χαντάβα –όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει- απέδωσε και η 33χρονη ακραία επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα,...