ΔΙΕΘΝΗ

Από τις μαχήτριες του Αθανασόπουλου το πρώτο χαμένο φετινό σετ της Νοβάρα

Από τις μαχήτριες του Αθανασόπουλου το πρώτο χαμένο φετινό σετ της Νοβάρα

Η ιστορική παρουσία της γερμανικής ομάδας του Γιάννη Αθανασόπουλου στις 8 κορυφαίες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών δεν συνοδεύτηκε με νίκη, κόντρα στην πρωταθλήτρια Ιταλίας Νοβάρα Ωστόσο περίπου 1800 φίλοι της Στουτγκάρδης στην SCHARRena αποθέωσαν στο φινάλε την μαχητική ομάδα του Έλληνα τεχνικού, η οποία χωρίς να τα παρατήσει ούτε στιγμή, έγινε η πρώτη ομάδα φέτος που “έκοψε” σετ από τις Ιταλίδες.

Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία των προημιτελικών της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης η Νοβάρα ήταν από την αρχή το φαβορί και φρόντισε από νωρίς να το επιβεβαιώσει.

Μετά από ένα νευρικό ξεκίνημα και από τις δύο αντιπάλους η Νοβάρα κατάφερε με την ορεξάτη Εγκόνου και την Κιρικέλα να προηγηθεί 1-0, 25-19.

Η Στουτγκάρδη αντέδρασε, “κοίταξε στα μάτια” την αήττητη φέτος στην Ευρώπη ομάδα του Μπαρμπολίνι, αλλά έπειτα από ένα συγκλονιστικό σετ με φοβερές μάχες, έκαμψε στα σημεία με άσο της Εγκόνου, την αντίσταση της Allianz MTV με 26-24, 2-0 σετ.

egonu_CEVnovara

Η γερμανική ομάδα δεν τα παράτησε ποτε! Βγάζοντας χαρακτήρα και ψυχή μέσα σε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, η πρώην πρωταθλήτριας του Ολυμπιακού, Γιάνα Φραντζισκα Πολ με ένα μεγαλοπρεπές “στόπ” στην Εγκόνου ξέφυγε με 7-3, υποχρεώνοντας τον Μπαρμπολίνι σε πρόωρο ταίμ άουτ.  Οι φιλοξενούμενες με την εκπληκτική Πάολα Εγκόνου που τελείωσε το ματς με συνολικά 33 πόντους ισορρόπησαν το παιχνίδι, αλλά τα κορίτσια τυ Αθναασόπουλου, πεισμωμένες από τον τρόπο που χάθηκε στις λεπτομέρειες η ισοφάριση και κυνηγώντας κάθε μπαλιά, ανέβασαν στο τρίτο σετ την επίδοσή τους σε επίθεση και μπλοκ. Έτσι με την Ρίβερς ασταμάτητη οι Γερμανίδες κατάφεραν να μειώσουν με 25-19, σε 2-1 σετ, βάζοντας “φωτιά” στην γερμανική αρένα.

Στο δ’ σετ όμως η ομάδα του Μπαρμπολίνι, με τις Κιρικέλα και Βελίκοβιτς “κέρβερους” στο φιλέ, κυριάρχησαν απόλυτα στο μπλοκ και με συνοπτικές διαδικασίες έφτασαν με 3-1 σετ στην κατάκτηση της νίκης, που έφερε τη Νοβάρα ένα βήμα από τα ημιτελικά, αφού χρειάζεται μόλις δύο σετ στον επαναληπτικό (21/3) της Ιταλίας για την πρόκριση.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι στιγμές που έζησε ο Γιάννης Αθανασόπουλος ήταν μοναδικές, αλλά στο τέλος έλαμπε από υπερηφάνεια για τις αθλήτριές του. “Tο σημαντικότερο που πρέπει να κρατήσουμε από το σημερινό ματς, είναι ότι δεν τα παρατήσαμε ποτέ! Χάσαμε το δεύτερο σετ στις λεπτομέρειες. Παλέψαμε στο τρίτο και το κερδίσαμε. Ήμασταν πίσω στο 4ο σετ, αλλά επιστρέψαμε… Το τελευταίο είναι ένα μεγάλο μάθημα για εμάς-να μαχόμαστε για κάθε μπαλιά. Και τα καταφέραμε, για αυτό είμαι περήφανος για αυτή την ομάδα…” δήλωσε ο Έλληνας προπονητής της Στουτγκάρδης.

Allianz MTV Stuttgart (Αthanasopoulos): Wilhite 7, Mc Cage 12, Schaefer 7, Kastner 4, Rivers 16, Tapp 7, Koskelo (L), Cesar (L), Tomazela Pissinato, Sandor 3, Van Daelen 3, Bugg 2, Poll 3.

Igor Gorgonzola Novara (Barbolini):
Carlini 4, Chirichella 14, Piccinini 10, Bartsch-Hackley 14, Veljkovic 8, Egonu 34, Piacentini (L), Sansonna (L), Plak, Nizetich 1, Zannoni.