ΔΙΕΘΝΗ

Τους έστειλε για… τσάι (fot-vid)!

Τους έστειλε για… τσάι (fot-vid)!

Η ιταλική Τρεντίνο επιβεβαίωσε χθες πανηγυρικά τον τίτλο του φαβορί στην παρθενική φετινή της εμφάνιση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς στο πλαίσιο του F’ ομίλου, που διεξάγεται στο Τρέντο, επικράτησε με 3-0 (25-16, 25-28, 25-15) της αξιόμαχης λονδρέζικης IBB Πολόνια του Έλληνα τεχνικού Βαγγέλη Κουτουλέα.

Η εμπειρία αλλά και η ποιότητα των παικτών της γηπεδούχου, παρά το rotation του Λορεντζέτι,  έγειρε εύκολα την πλάστιγγα της νίκης απέναντι στην επτάκις πρωταθλήτρια Βρετανίας, που δεν είναι ακόμη ένας πλήρως επαγγελματικός σύλλογος. Ωστόσο, στη μόλις 2η εμφάνισή της στο θεσμό η ομάδα των “δικών” μας Ανέστη Δαλακούρα και Μάρκους Νίλσον, πάλεψε κόντρα στην πανίσχυρη αντίπαλό της, και  μολονότι δεν κατάφερε να φτάσει στην υπέρβαση, κέρδισε το χειροκρότημα των 500 θεατών στην BLM Group Arena TRENTO, για την μαχητική της προσπάθεια.

IBB POLONIA 2

Δαλακούρας και Νίλσον (8/19επ, 1 άσο) ήταν με 9 πόντους οι τοπ σκόρερ των φιλοξενούμενων, από τους οποίους κανένας δεν έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ ο Αλεξανδροπουλίτης ακραίος ήταν με 9/21 επιθέσεις (41%υπ-14%αρ.), μαζί με τον αλάνθαστο Βραζιλιάνο Λουκαρέλι των 11π (9/9 επ. 90%υπ-35%αρ, 1μπλοκ, 1 άσο) οι κορυφαίοι των δύο ομάδων στην επίθεση. Τοπ σκόρερ του αγώνα αναδείχθηκε με 13 πόντους ο Ολλανδός “μπόμπερ” της Τρεντίνο, Νιμίρ (80% επίθεση, 2 μπλοκ και 3 άσους), ενώ 12π (8/11επ.,  3 μπλοκ και 1 άσος) πρόσθεσε ο Σέρβος κεντρικός Ποντράσκανιν.

Σήμερα η λονδρέζικη ομάδα έχει ακόμη μία επικίνδυνη αποστολή, αλλά και πολύτιμη εμπειρία, κόντρα στην πρωταθλήτρια Σερβίας Νόβι Σαντ, που εκτός εξαιρετικού απροόπτου στο αυριανό τελευταίο ματς με τους Ιταλούς, θα παιχθεί η πρόκριση στον επόμενο γύρο.

TRENTO-IBB POLONIΑ 1

Για την Τρεντίνο, της οποίας ο προπονητής Άντζελο Λορεντζέτι, ο οποίος λόγω διαφοράς δυναμικότητας είχε την ευκαιρία να κάνει εκτεταμένο rotation, παιχνίδι “κλειδί” για την πρόκριση είναι αυτό της Πέμπτης κόντρα στην σερβική Νόβι Σαντ.

Δείτε στο video τα highlights της αναμέτρησης Τρεντίνο – ΙΒΒ Πολόνια

Επίδειξη δύναμης εξάλλου με 3-1 σετ επί της αυστριακής γηπεδούχου SK Zadruga AICH / DOB είχαμε χθες στον όμιλο D’ της Αυστρίας και από τη ρωσική Δυναμό Μόσχας, που θεωρείται το φαβορί του ομίλου απέναντι σε Αυστριακούς και την Βουλγαρική Μπουργκάς Νεφτοχίμικ.