ΔΙΕΘΝΗ

Μέλο: «Η μόνη χώρα που το πρωτάθλημα βόλεϊ έχει παραλύσει» (φωτ.)

Μέλο: «Η μόνη χώρα που το πρωτάθλημα βόλεϊ έχει παραλύσει» (φωτ.)

Η «Σαντορινιά» Φερνάντα Μέλο ξεκίνησε πρωτοβουλία κινητοποίησης της κατάστασης που βιώνει η ίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα και κατά συνέπεια ολόκληρο το βόλεϊ και στέλνει μέσω του Volleyplanet το δικό της μήνυμα.

Η Βραζιλιάνα αθλήτρια του Α.Ο. Θήρας Φερνάντα Μέλο ενημέρωσε τις επαφές της μέσω των social media, αθλητές και αθλήτριες που αγωνίζονται σε άλλα πρωταθλήματα και οι οποίοι της… ανταπέδωσαν την στήριξή τους στη διαμαρτυρία της αυτή με το hashtag # HELPGREECE.

Το Volleyplanet ήταν μάλιστα στην κοινοποίηση σε πολλά από τα ποσταρίσματα της Μέλο και αυτό γιατί έχει μια μεγάλη κοινότητα φίλων του βόλεϊ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα στο Instagram. Από τον Σιμόν και την Ντα Σϊλβα μέχει την Νταγιάμι Σάντσες και τον Ρανγκέλ του Παναθηναϊκού.

melo_simon

Η ίδια μίλησε στο Volleyplanet για την κίνησή της αυτή:

«Είμαι Βραζιλιάνα, γυναίκα, κόρη, αδερφή και αθλήτρια στην ομάδα του ΑΟ Θήρας, θα ήθελα να σας εκφράσω την υπάρχουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα βόλεϊ.

Εδώ και ένα μήνα το βόλεϊ έχει σταματήσει, χωρίς προπόνηση και χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα επιστρέψουμε. Αυτή η κατάσταση εμπεριέχει πολλά θέματα φυσικής κα πνευματικής κατάστασης των αθλητριών, τις διοικήσεις, τους χορηγούς. Στο ελληνικό πρωτάθλημα, πολλές αθλήτριες τιμούν το ελληνικό εθνόσημο, παίρνοντας την ευκαιρία να απαιτήσουν να γίνει επαγγελματικό το γυναικείο βόλεϊ.

Περιλαμβάνει επίσης το οικονομικό μέρος που έχει ύψιστη σημασία. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι είμαστε η μόνη χώρα στην οποία το πρωτάθλημα βόλεϊ έχει παραλύσει, γι ‘αυτό ζητώ να αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση, καθώς αισθανόμαστε ότι έχουμε παραγκωνιστεί με όλα αυτά. Δεδομένου ότι ο αθλητισμός είναι το επάγγελμά μας. Παίζαμε κανονικά με όλη την υγειονομική περίθαλψη, διατηρώντας την υγεία μας κυρίως ως αθλητές.Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάζουμε αυτήν την κατάσταση».

melo_ventura