ΔΙΕΘΝΗ

«Σήκωσε» το 10ο Κύπελλο της ιστορίας της η Ζενίτ Καζάν – ΜVP με… ερωτηματικό ο Μιχαϊλοφ

«Σήκωσε» το 10ο Κύπελλο της ιστορίας της η Ζενίτ Καζάν – ΜVP με… ερωτηματικό ο Μιχαϊλοφ

Η Ζενίτ Καζάν κατέκτησε την Κυριακή τον 10ο τίτλο της στο θεσμό του Κυπέλλου Βόλεϊ Ανδρών της Ρωσίας, πικρατώντας στον τελικό του Φάιναλ φορ της Ντιναμό Μόσχας με 3 – 0 (25-18, 25-19 και 25-23), και ολοκλήρωσε τη φετινή διοργάνωση δίχως απώλεια σετ!

Ο Ντμίτρι Βολκόφ ήταν ο πρώτος σκόρερ στον τελικό με 14 πόντους: 10 στην επίθεση (62% αποτελεσματικότητα), δύο μπλοκ και άλλους δύο άσσους. Από την πλευρά της Μόσχας, ο Βούλγαρος διαγώνιος Σοκόλοφ ήταν αυτός που κατάφερε να σκοράρει τους περισσότερους πόντους και μοναδικός “διψήφιος” με 10 συνολικά.

Ο Αμερικανός πασαδόρος των θριαμβευτών, Κρίστενσον ήταν επίσης από τους κορυφαίους μοιράζοντας το παιχνίδι της Ζενίτ Καζάν πολύ αποτελεσματικά. Μάλιστα με την εμφάνισή ο διεθνής πασαδόρος των ΗΠΑ αναμενόταν να κερδίσει και τον τίτλο του MVP, ωστόσο ακόμη και οι συμπαίκτες του αιφνιδιάστηκαν όταν ο διαγώνιος της Ζενίτ με 11π (10 από επίθεση και 1 μπλοκ) Μαξίμ Μιχαϊλοφ ανακοινώθηκε ως MVP.

Αίσιθηση μάλιστα προκάλεσαν και οι δηλώσεις του Μιχαϊλοφ, μετά την απονομή του ΜVP, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Βολκόφ λέγοντας: “Δεν θεωρώ τον εαυτό μου MVP. Ο Ντμίτρι (σ.σ Βολκόφ) τον άξιζε περισσότερο. Θα ακύρωνα αυτή την ατομική διάκριση, η οποία είναι υποκειμενική και συχνά άδικη. Αυτό το βραβείο ανήκει σε ολόκληρη την ομάδα – είπε ο Ρώσος επιθετικός, που κέρδισε και τον τίτλο του κορυφαίου επιθετικού.

Δείτε τους παίκτες που βραβεύτηκαν στο Final Four του Κυπέλλου Ρωσίας 2021:

Καλύτερος επιθετικός : Maxim Mikhaylov
Καλύτερος πασαδόρος : Pavel Pankov
Καλύτερος μπλοκέρ : Alexander Volkov
Καλύτερος λίμπερο : Lauri Kerminen
MVP: Maxim Mikhaylov