ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις ΕΟΠΕ-ΕΣΑΠ

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις ΕΟΠΕ-ΕΣΑΠ

Την θλίψη και οδύνη τους για τον «χαμό» του Νότη Λίτσα εξέφρασαν ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ και με συλλυπητήριες ανακοινώσεις υπογραμμίζουν το δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει στο ελληνικό βόλεϊ.

Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια για την απώλεια του Νότη Λίτσα.

Ο Νότης Λίτσας, που αφιέρωσε τη ζωή του στο βόλεϊ, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 75 ετών, σκορπώντας τη θλίψη σε όλο το Ελληνικό βόλεϊ.

Ήταν αθλητής του Άρη, εργάστηκε ως προπονητής σε πολλούς συλλόγους ενώ είχε μεγάλη θητεία στις εθνικές ομάδες όπου διετέλεσε προπονητής κατά καιρούς στην Παίδων, Εφήβων, Ελπίδων αλλά και τη Μεσογειακή ομάδα. Τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος του ΤΑΑ ΠΑΟΚ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Νότη Λίτσα που απεβίωσε σήμερα Κυριακή 11 Απριλίου στις 07:45.

Ο Νότης Λίτσας ήταν ένας μεγάλος εργάτης του ελληνικού βόλεϊ. Αφιέρωσε τη ζωή του στο άθλημα ως αθλητής, προπονητής και τεχνικός σύμβουλος και μέχρι και το θάνατο του υπήρξε σύμβουλος στον ΠΑΟΚ για θέματα βόλεϊ.

Ξεκίνησε το βόλεϊ ως αθλητής του Άρη με τον οποίο μάλιστα κατέκτησε τον τίτλο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων το 1966 στη Θεσσαλονίκη που ήταν και ο πρώτος τίτλος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αγωνίστηκε και στον ΠΑΟΚ.

Ως προπονητής σε πολλούς συλλόγους μεταξύ αυτών στον ΠΑΟΚ, στον Άρη και στο Δημόκριτο ενώ είχε μεγάλη θητεία στις εθνικές ομάδες όπου διετέλεσε προπονητής κατά καιρούς στην Παίδων, Εφήβων, Ελπίδων αλλά και τη Μεσογειακή ομάδα. Τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος του ΤΑΑ ΠΑΟΚ.

Ως προπονητής του Δημόκριτου ανέδειξε τον Στέλιο Καζάζη, τον Δημήτρη Καζάζη και τον Μελίτση.

Από το 1985 προσελήφθη από την Ε.Ο ΠΕ και ανέλαβε την Εθνική Εφήβων την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Βαλκανικούς Αγώνες στη Σύρο το 1990, με παίκτες όπως ο Κυριαζής, ο Φλέσσας, ο αείμνηστος Παπαθανασίου, ο Δεληκώστας, ο Ζακυνθινός, ο Πανούσος, ο Ρουσάκης, ο Χατζηαντωνίου κλπ.

H κηδεία του θα ανακοινωθεί μετά τη νεκροψία νεκροτομή.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.