ΓΝΩΜΕΣ

Α1 Γυναικών: Παράλογοοοοο… άρα λογικό!

Α1 Γυναικών: Παράλογοοοοο… άρα λογικό!

Σου έρχεται δυο μήνες μετά την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων μια συμπληρωματική ειδική προκήρυξη για τα τηλεοπτικά όπου σου βάζει ρήτρες εκ των υστέρων για το «προϊόν» που ως σωματείο «ΕΣΥ» πληρώνεις και δεν έχεις ούτε λόγο αλλά ούτε κέρδος από αυτό. ΤΙ ΕΙΣΑΙ;;;;

Ε.. αν δεν έχεις δεύτερες-τρίτες «σκέψεις», τότε σίγουρα δεν είσαι επαγγελματικό σωματείο, δεν έχεις παράγοντες και συνεχίζεις να βυθίζεις το άθλημα στον ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟ του.

Δώδεκα ομάδες στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της τελευταίας δεκαετίας κάθονται από το καλοκαίρι και κοιτάζονται μεταξύ τους! Ούτε καν κοιτάζονται, δεν έχουν καν συναντηθεί…

Δώδεκα ομάδες στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα δίνουν δικαιώματα διαπραγμάτευσης στην ΕΟΠΕ χωρίς να απαιτούν ενημέρωση όχι επί της συμφωνίας αλλά επί της διαπραγμάτευσης.

Δώδεκα ομάδες και μια δεν έχει πει «ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ», «ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑ», «ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΜΑΣ»!

Δώδεκα ομάδες ξέρουν μόνο να γκρινιάζουν όταν αδικηθούν, όταν κάτι δεν τους συμφέρει και δεν έχουν αρθρώσει ΛΕΞΗ για όλα όσα συμβαίνουν!

Ε… μην περιμένετε να πάει και πολύ μπροστά το άθλημα για την ακρίβεια το «πίσω ολοταχώς» παραμένει σταθερή αξία!

Πάμε στα τηλεοπτικά…

1. Υπάρχει συμφωνία ΕΡΤ-ΕΟΠΕ από πέρυσι (1/2/2019) με αντάλλαγμα 150.000E μέχρι τον Μάη (31/5/2020);;;

2. Υπάρχει πρακτικό ένα μήνα μετά την συμφωνία ότι η ΕΟΠΕ παραχωρεί όλα τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης αγώνων και των διοργανώσεών στην ΕΡΤ;

3. Πώς γίνεται να υπάρχει συμφωνία από πέρυσι και η ΕΡΤ διατηρώντας αυτό το «α λα καρτ» δικαίωμα να έχει δείξει το 1/10 στο σύνολο των δικαιωμάτων που της παραχωρήθηκαν (Κύπελλα Ανδρών-Γυναικών, Α1 Γυναικών, Πρι Λιγκ Γυναικών, Διεθνών και εγχώριων διοργανώσεων Μπιτς Βόλεϊ, Snow Volley);

4. Διαβάζοντας τις ρήτρες, τα σωματεία πρέπει να στέλνουν το αίτημά τους στην ΕΟΠΕ πέντε μέρες πριν για να πάρουν άδεια. Αλήθεια ποιος θα πληρώσει τη «χασούρα» στο σωματείο όταν η ΕΡΤ εμφανιστεί 2 μέρες πριν από «κάποιο» ματς και βάλει τηλεόραση. Εκτός αν έγιναν όλοι τόσο large και δεν ενδιαφέρονται αν οι άνθρωποι που κάνουν τα livestreaming και προγραμματίσουν ένα μεροκάματο των 300Ευρώ, το χάσουν!

5. Και γιατί αποτελεί δυσφήμιση του αθλήματος, ένα σωματείο που βλέπει ότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε και δεν έχει γίνει τίποτα με τα τηλεοπτικά, και έχει παραχωρήσει τα δικαιώματά του σε επιχείρηση ή στοιχηματική εταιρεία και δεν αποτελεί δυσφήμιση για την νοημοσύνη μας όταν έρχεται δυο μήνες μετά, η Διοργανώτρια Αρχή και βάζει ρήτρες επειδή της το επιβάλλει η ΕΡΤ επί του γενικού συνόλου της συμφωνίας και όχι επειδή έχει την αποκλειστικότητα της Α1 γυναικών;!

Υγ. Έχει παραμείνει κανένας ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ρε παιδιά στο χώρο του βόλεϊ ή είμαστε RIP γενικά;

Υγ1. Και επειδή δεν μπορεί να ασκούμε κριτική μόνο στην ΕΣΑΠ, σε ποιον να το πούμε ότι η ΕΟΠΕ έβαλε στη συμφωνία All Star  Game Γυναικών και Super Cup… που έχουμε να δούμε από την εποχή των δεινοσαύρων!

Υγ2. Όταν δεν έχεις προσφέρει μισή πινακίδα, μισό αυτοκόλλητο, μισή μπάλα στα σωματεία… δεν δικαιούσαι να βάζεις ποινή ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ, ποινή ναι, μηδενισμού όχι!

ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...