ΔΙΕΘΝΗ

«Αδελφοποίηση» UΥΒΑ με Tianjin – «Χτίζεται» η πρώτη «Πόλη του Βόλεϊ» (fot)

«Αδελφοποίηση» UΥΒΑ με Tianjin – «Χτίζεται» η πρώτη «Πόλη του Βόλεϊ» (fot)

Με το βλέμμα στο… αύριο του αθλήματος, η ιταλική ομάδα γυναικών Unet e-work Busto Arsizio υπέγραψε χθες μία σημαντική συμφωνία συνεργασίας με την κινεζική Tianjin Bohaibank, μία από τις πιο σημαντικές ομάδες όχι μόνο της Κίνας, αλλά και ολόκληρης της Ασίας, που ετοιμάζεται να δημιουργήσει την πρώτη “πόλη του βόλεϊ”.

Με τη συμφωνία που υπέγραψαν στην κινεζική μεγαλούπολη των περίπου 15 εκατομμύρια κατοίκων για λογαριασμό των δύο πλευρών εκπροσωπώντας τις “πεταλούδες” ο πρόεδρος του ομίλου Romeja και συνεργάτης της UYBA, Luis Chen με τον διευθυντή της τράπεζας Bohaibank κ. Wang, “ξημερώνει” μία ιστορική ημέρα για το βόλεϊ των δύο χωρών.

Η UYBA και η Tianjin,  δύο ομάδες που πρωταγωνιστούν στο διεθνές βόλεϊ, φιλοδοξούν να δώσουν, μόλις το επιτρέψει η πανδημία,  στο πλαίσιο της δημιουργίας της πρώτης “πόλης του βόλεϊ”,  που ετοιμάζει η Τιανζίν, νέα πνοή στο άθλημα και στους φίλους του. Το μεγάλο έργο της “πόλης του βόλεϊ”,   σχεδιάζει να χτίσει 50 σχολές βόλεϊ έως το 2025 και καλωσορίζει δεκάδες χιλιάδες αγόρια και κορίτσια. Παράλληλα οι δύο σύλλογοι με την “αδελφοποίηση” τους  θα αναπτύξουν από κοινού αθλητικά προγράμματα, θα δώσουν φιλικούς αγώνες σε Ιταλία και Κίνα, θα αποκτήσουν μεγαλύτερο και νέο κοινό στις αγορές των δύο Ηπείρων, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο ανταλλαγής αθλητριών μεταξύ των δύο ομάδων.

Αυτή τη στιγμή η Tianjin Bohaibank χάρις στις πολλές επιτυχίες της γυναικείας ομάδας (13 τίτλοι πρωταθλήματος, 6 κινεζικά κύπελλα και 5 πρωταθλήματα Ασίας) και στα πολυάριθμα ταλέντα της ομάδα,  μεταξύ των οποίων και η Ολυμπιονίκης Zhu Ting, αποτελεί ίσως την πιο αντιπροσωπευτική ομάδα του γυναικείου βόλεϊ στην Κίνα.

Ο κ. Τσεν, αντιπρόεδρος του UYBA Volley, : “Το γεγονός ότι ένας τόσο σημαντικός σύλλογος επέλεξε την UYBA ως  συνεργάτη στην Ιταλία, αποτελεί πηγή υπερηφάνειας για εμάς: Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε το Made in Italy στην Κίνα και να οργανώσουμε ένα φιλικό το συντομότερο δυνατό: το όνειρό μου είναι να δω τον Piccinini να παίζει εναντίον της Zhu Ting…».

Ο πρόεδρος του UYBA Volley, Giuseppe Pirola αναφερόμενος σε αυτή την ξεχωριστή μέρα στην Τιαντζίν, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής : «Είμαι πολύ περήφανος για αυτήν τη νέα συνεργασία, η οποία μας βρίσκει ενωμένους με την ισχυρότερη γνωστότερη ομάδα της Κίνας και όλης της Ασίας. Αυτή η στιγμή αντιπροσωπεύει ένα άλλο βήμα σε μια πορεία διεθνοποίησης του συλλόγου και της μάρκας UYBA, μια πορεία που επιθυμούσαμε έντονα, αλλά επιβραδύνθηκε υποχρεωτικά λόγω της πανδημίας. Όταν αφήσουμε πίσω αυτήν τη δύσκολη στιγμή, θα μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε πραγματικά τη σημασία αυτής της συνεργασίας”

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Μπούστο Αρζίτσιο, Μάριο Τσεν, που κατά τη διάρκεια της τελετής, μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό μικρών και μεγάλων φίλων του βόλεϊ,  άκουγε, όλο καμάρι, να συζητιέται  η επιτυχία της ομάδας του   στην Κωνσταντινούπολη ενάντια στην πανίσχυρη Βακίφμπανκ, δήλωσε μεταξύ άλλων:  «Το γεγονός ότι ένας τόσο σημαντικός σύλλογος επέλεξε την UYBA ως  συνεργάτη στην Ιταλία, μας γεμίζει περηφάνεια! Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε το “Made in Italy” στην Κίνα και να οργανώσουμε ένα φιλικό το συντομότερο δυνατό: το όνειρό μου είναι να δω την Piccinini να παίζει εναντίον της Zhu Ting…».

Photos: Liu Xin