ΔΙΕΘΝΗ

Αποστάσεις αλλά όχι καθαίρεση!

Αποστάσεις αλλά όχι καθαίρεση!

Μετά τη συνεδρίαση της Τρίτης (18/11) όπου η Πολωνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης διευκρίνισε ότι οι κατηγορίες από το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με τον πρόεδρο Μίροσλαβ Πρζεντπέλσκι δεν βαραίνουν την Ομοσπονδία, ενώ σήμερα σε ανακοίνωσή της επικαλέστηκε διαφορά ερμηνείας και αναβολή απόφασης σε ότι έχει να κάνει με την καθαίρεσή του από το αξίωμα.

Η Ομοσπονδία φοβάται πως το σκάνδαλο που δεν λέει να κοπάσει θα έχει αντίκτυπο στην εικόνα που με τόσο κόπο έχει χτιστεί για το πολωνικό βόλεϊ και που ισχυροποιήθηκε έπειτα από την άψογη σε όλα τα επίπεδα διοργάνωση του Μουντοβόλεϊ. Με προσεκτικές φρασεις όπως “υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας” από τη μία δεν κατακεραυνώνουν τον πρόεδρό τους ούτε σχολιάζουν την προσωπική του κατάσταση, αλλά από την άλλη δείχνουν να τον “αδειάζουν” με… τακτ, λέγοντας “οι κατηγορίες που προκύπτουν σχετίζονται με τις δραστηριότητες των ανθρώπων και όχι τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας. Παρόλα αυτά η μη καθαίρεσή του από το αξίωμά του λόγω έλλειψης στοιχείων γεννά… ερωτηματικά!

Από εκεί και πέρα με σημερινή ανακοίνωση, η Ομοσπονδία ανέφερε, τονίζοντας την παρουσία της επιτροπής ελέγχου στο Δ.Σ αλλά και του επίτιμου προέδρου της,: 1. Τη δημιουργία επιτροπής διαχείρισης αποτελούμενης από τους Waldemara Wspaniałego και Andrew Ladzińskiego,

2. την αποδοχή της σύστασης της εκτελεστικής επιτροπής και την έναρξη της διαδικασίας για τον έλεγχο που θα περιλαμβάνει επανεξέταση των διαδικασιών και της εφαρμογής τους στην διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014. Το αναλυτικό πεδίο εφαρμογής του ελέγχου θα το καθορίσει το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου.

3. Διάλειμμα στις συζητήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου έως τις 26 Νοεμβρίου του 2014 και αναβολή στην εξέταση του θέματος σχετικά με την αναστολή του Προέδρου και του Αντιπροέδρου της Πολωνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, σε συνδυασμό με την ανάδειξη των διαφορών ερμηνείας που απορρέουν από την έλλειψη στοιχείων. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να διενεργήσει πρόσθετες νομικές διαβουλεύσεις στο θέμα αυτό.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πολωνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης διασφαλίζει ότι έχει πλήρη ικανότητα να εκτελεί τα θεσμοθετημένα καθήκοντά του. Όλα τα έργα και οι δραστηριότητες που εκτελούνται ομαλά, σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Παράλληλα, εγγυάται ότι η κατάσταση αυτή δεν θα έχει καμία επίπτωση στην τρέχουσα δραστηριότητα και τα μελλοντικά σχέδια της ομοσπονδίας.