BEACH VOLLEY

Agios Nikolaos Finals: 1ο tie break & 1η πρόκριση στην 4άδα για Τζιουμάκα/Κόλα

Agios Nikolaos Finals: 1ο tie break & 1η πρόκριση στην 4άδα για Τζιουμάκα/Κόλα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, Άγιος Νικόλαος: Ηλίας Παπαϊωάννου

Με μία παλικαρίσια ανατροπή στον Άγιο Νικόλαο οι Στέλιος Τζιουμάκας και Αντιόλ Κόλα στους απογευματινούς αγώνες  επικράτησαν με 2-1 των Κανέλλου/Τερζόγλου και έγινε η πρώτη ομάδα του ταμπλό των ανδρών που πανηγύρισε την πρόκρισή της στις 4 κορυφαίες ομάδες των τελικών του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Ο πρώτος αγώνας του απογευματινού προγράμματος της 2ης ημέρας της διοργάνωσης είχε και το περισσότερο σασπένς, καθώς οι θεατές απόλαυσαν μαζί με το θέαμα υψηλού επιπέδου και το πρώτο τάι μπρέικ για φέτος στην “Πλαζ της Άμμου”.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2021, Ιάσωνας Κανέλλος με τον Γιώργο Τερζόγλου μπήκαν δυνατά στο κρίσιμο ματς και κέρδισαν εύκολα το πρώτο σετ με 21-13. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, καθώς ο Θεσσαλονικιός “Τζούμι” και ο Ηρακλειώτης Κόλα με εντυπωσιακά μπλοκ και πλασέ βγαλμένα από… Playstation έφτασαν με 21-16 στην ισοφάριση και έστειλαν το ματς σε 3ο σετ. Εκεί μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι οι Τζιουμάκας/Κόλα παίρνοντας κεφάλι από την αρχή έφτασαν στη νίκη πρόκριση των αυριανών πρωινών ημιτελικών. Οι ηττημένοι θα αγωνιστούν σε λίγες ώρες στα προημιτελικά, όπου θα έχουν μία δεύτερη και “φαρμακερή” ευκαιρία για την 4άδα.

“Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, υπό πολύ απαιτητικές συνθήκες, με αντιπάλους που ξέρουμε και μας ξέρουν καλά. Το ται μπρέικ κρίθηκε σε σε λεπτομέρειες, θα μπορούσαμε να κερδίσουμε και οι δύο ομάδες, αλλά μας “έκατσαν” κάποιες φάσεις στο τέλος και κερδίσαμε” είπε στο Volleyplanet ο κρητικός περσινός φιναλίστ, Αντιόλ Κόλα, με τον Στέλιο Τζιουμάκα να προσυπογράφει τα λόγια του συμπαίκτη του. “Όταν το παιχνίδι πάει σε 3ο σετ έχει και μια δόση…τζόγου! Ήμασταν λίγο πιο τυχεροί, βγάλαμε καλές φάσεις και νομίζω ότι δικαίως περάσαμε στον ημιτελικό”.

Με τον αρχικό στόχο λοιπόν να έχει επιτευχθεί για την ομάδα του ο Τζιουμάκας αναφερόμενος στη συνέχεια τόνισε:  “Τρώγοντας έρχεται η όρεξη! Σίγουρα παιχνίδι με παιχνίδι, όσο φτάνεις πιο κοντά στον στόχο, έχεις μεγαλύτερη δίψα και όρεξη για να κάνεις το καλύτερο. Πλέον κοιτάμε τον αυριανό ημιτελικό, όπου εκεί περιμένουμε ένα ακόμη πιο δύσκολο ματς”.

Από την πλευρά των ηττημένων ο Γιώργος Τερζόγλου που θα τα δώσει όλα στα προημιτελικά με τον Κανέλλο. δήλωσε: “Παίζαμε με την ομάδα που έχει κερδίσει φέτος τα 2 από τα 3 Masters, μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα, μπήκαμε δυνατά στο ‘α σετ, το κερδίσαμε εύκολα. Μετά οι αντίπαλοι αντέδρασαν και το παιχνίδι πήγε όπως έπρεπε να πάει. Ντέρμπι, ήταν λίγο καλύτεροι οι αντίπαλοι, πιο αποφασιστικοί και πλέον εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε για πρόκριση στα προημιτελικά. Πολλά συγχαρητήρια σε Τζιουμάκα/Κόλα και εμείς ευελπιστούμε στο καλύτερο”.