BEACH VOLLEY

Agios Nikolaos Finals: Φέτος ήρθε η ώρα της Κρήτης για τίτλο!

Agios Nikolaos Finals: Φέτος ήρθε η ώρα της Κρήτης για τίτλο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, Άγιος Νικόλαος: Ηλίας Παπαϊωάννου

Μπορεί εδώ και 5 χρόνια οι τελικοί του Αγίου Νικολάου να “σπάνε” το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ως η μακροβιότερη έδρα τελικών διοργανώσεων στην ιστορία του ελληνικού μπιτς βόλεϊ, ωστόσο μέχρι σήμερα ούτε ένα “κοπέλι” δεν κατάφερε να βρεθεί στο Λασίθι να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να πανηγυρίσει μπροστά στο κοινό της Κρήτης τον τίτλο του Πανελλήνιο πρωταθλήματος!

Στους άνδρες ο Χανιώτης Γιώργος Μιχελάκης, “άγγιξε” δις το χρυσό, συμμετέχοντας στους τελικούς του 2019, 2021 με συμπαίκτη τον Βασίλη Μούχλια, άλλα και τις δύο φορές έπεσε θύμα των Νιώπα/Παπαδημητρίου (1-2) και Κανέλλου/Α. Μανδηλάρη (0-2). Με το ίδιο σκορ πέρυσι, αν και με άλλον συμπαίκτη (σ.σ τον Γιάννη Ιωαννίδη) ο Θεσσαλονικιός κάτοχος του τίτλου, Τεό Παπαδημητρίου “έκοψε” με 0-2 στον περσινό τελικό τη διάθεση του Ηρακλειώτη φιναλίστ Αντιόλ Κόλα να χορέψει… πεντοζάλη στην γραφική Μαρίνα του Αγίου Νικολάου, με τον παρτενέρ του Σταύρο Ντάλλα.

Στις γυναίκες αντίστοιχα σε δύο συμμετοχές τους (2021, 2022) στον Αγιο Νικόλαο οι πρωταθλήτριες από το Ηράκλειο Γεωργίνα Αντωνακάκη/ Ιωάννα Περδικάκη κατέλαβαν ισάριθμες φορές την 5η θέση, ενώ στην παρθενική της παρουσία στη γιορτή της “Πλάζ της Άμμου” η συντοπίτισσά τους, Χρυσάνθη Χριστοδούλου κατέλαβε το 2022 με την Ιφιγένεια Σαμπάτη την 7η θέση.

Για αυτό και όπως δήλωσε στο Volleyplanet o αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου, Χάρης Αλεξάκης το να στεφθεί φέτος πρωταθλητής ή πρωταθλήτρια από τα μέρη του, θα είναι το… κερασάκι στην τούρτα του θεσμού με τις κορυφαίες ομάδες . “Πραγματικά θα θέλαμε πάρα πολύ μετά από 5 συνεχόμα χρόνια να δούμε φέτος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στον Άγιο Νικόλαο κάποιον αθλητή η αθλήτρια από την Κρήτη! Θα ήταν για μας το καλύτερο φινάλε της διοργάνωσης  και νομίζω ότι αυτός είναι ένας από τους στόχους μας, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τους τους τελικούς, να αναπτύξουμε και να προωθήσουμε το άθλημα ακόμη περισσότερο εδώ στο νησί” τόνισε η “ψυχή” του τουρνουά, που αποκάλυψε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει πλέον αγαπημένες ομάδες που υποστηρίζει!

Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάδειξη των φετινών πρωταθλητών της άμμου άρχισε και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουλίου) το Agios Nikolaos Finals 2023. Φέτος η Κρήτη θα έχει 3… ευκαιρίες να “σηκώσει κούπα” στον Άγιο Νικόλαο αφού θα κυνηγήσει τη διάκριση με 3 ομάδες με Ηρακλειώτικο… DNA! Το σίγουρο πάντως είναι, όπως δήλωσαν όλοι οι “γηπεδούχοι”,  ότι το να παίζεις μπροστά στον κόσμο σου είναι πολύ σημαντικό!

Γ. Αντωνακάκη: “Τρίτη μας χρονιά και ελπίζω και  η… φαρμακερή!

Στις γυναίκες οι Αντωνακάκη/Περδικάκη και η ομάδα της Χριστοδούλου πέρασαν σα… σίφουνες στην πρεμιέρα τα εμπόδια των αντιπάλων τους άρχισαν “με το δεξί” την προσπάθεια διάκρισης.

“Στις δύο προηγούμενες χρονιές που κατεβήκαμε στους τελικούς, πήραμε δύο 5ες θέσεις και στα Χανιά φτάσαμε στον ημιτελικό. Είναι η 3η χρονιά μας και ελπίζω και η… φαρμακερή! Θέλουμε να πάρουμε σίγουρα ένα μετάλλιο, δεν μας ενδιαφέρει τόσο η θέση , όσο το να ανέβουμε στο βάθρο στον τόπο μας. Πιστεύω πως θα κάνουμε περήφανο το νησί μας και το να πάρουμε ένα μετάλλιο μόνο καλό θα κάνει στο τουρνουά. Αισθάνομαι πως ήρθε εδώ στον Άγιο Νικόλαο η ώρα της Κρήτης” υποστήριξε στο Volleypleanet η κρητικοπούλα λίμπερο του Μαρκόπουλου, Γιωργίνα Αντωνακάκη.

Ι. Περδικάκη: “Στόχος μας εδώ φέτος το μετάλλιο” 

Την αισιοδοξία της τουλάχιστον για μετάλλιο εξέφρασε και το “alter ego” της, Ιωάννα Περδικάκη λέγοντας: “Εμάς στόχος μας φέτος είναι το μετάλλιο… Δεν μας νοιάζει το… χρώμα, αλλά αν είναι και το χρυσό, ακόμη καλύτερα. Το γεγονός  ότι παίζουμε στην Κρήτη είναι πολύ σημαντικό στην ψυχολογία μας, αφού προσωπικά νιώθω πολύ οικεία εδώ. Θα έρθει η οικογένειά μου να με δει , οι φίλοι μου και αυτό με εμψυχώνει πολύ” τόνισε η φετινή φιναλίστ της Πλατείας Συντάγματος.

Αναφερόμενη στους άνδρες η “Τζο” της άμμου δήλωσε: “Στους άνδρες η ομάδα του Αντιόλ Κόλα έχει πάρει 2 Masters με τον Στελιο Τζιουμάκα, αλλά και πέρυσι ο Ιάσωνας Κανέλλος  ήρθε στον Άγιο Νικόλαο, έχοντας κερδίσει όλα τα μεγάλα τουρνουά, αλλά εδώ,  δεν τα κατάφερε. Είναι σημαντικό πως θα διαχειριστείς καλύτερα τα συναισθήματα, γιατί όσο να ναι τα τουρνουά εδώ έχουν περισσότερη πίεση, αφού εδώ βγαίνουν οι πρωταθλητές της χρονιάς.

Χ. Χριστοδούλου: “Περιμένω τους δικούς μας, με πανό και… νταούλια!

Η έτερη “γηπεδούχος” της κρητικής παρέας, η Χρυσάνθη Χριστοδούλου ήρθε μαζί με τη Δήμητρα Καραγκούνη, στην 2η χρονιά της στον Άγιο Νικόλαο με τον τίτλο της πρωτοπόρου της κατάταξης. Κάτι που ασφαλώς απότελεί έστω και ψυχολογικά ένα πλεονέκτημα, απέναντι στις αντιπάλους της.

“Το γεγονός ότι είμαστε πρώτες στη βαθμολογία μας δίνει ένα μικρό αβαντάζ, χωρίς ωστόσο να σημαίνει κάτι περισσότερο, αφού στα τελικά όλες οι ομάδες είναι πολύ ανταγωνιστικές όπως έχει αποδειχθεί και στα αμφίρροπα τουρνουά που έχουμε παίξει. Μακάρι φέτος να είναι η χρονιά της Κρήτης να πανηγυρίσει από κάποια από τις ομάδες με αθλητές και αθλήτριες από το νησί. Εμείς το θέλουμε πάρα πολύ και περιμένω να έρθουν να μας υποστηρίξουν με πανό και… νταούλια δικοί μας άνθρωποι.

Είναι κάτι που μας ανεβάζει την ψυχολογία και νιώθουμε πιο οικεία με τους ανθρώπους μας δίπλα μας. Είμαστε ευχαριστημένες από τη φετινή μας πορεία, γιατί έχουμε 4 νίκες σε τουρνουά Όπερν και Μαστερς, ήμασταν 2ες στα Χανιά, κόντρα σε ένα φαβορί όπως οι Τριανταφυλλίδη/Ματίου “κυνηγάμε” κι εδώ το βάθρο κι αν όχι την πρωτιά. Ελπίζω να μας βοηθήσει η φυσική μας κατάσταση και να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτό το απαιτητικό και πολύ κουραστικό τουρνουά” δήλωσε η Ηρακλείωτισσα αρχηγός των Αμαζόνων Ν. Ερυθραίας.

Κόλα: Θα τα δώσουμε όλα για την κούπα”

Μετά λοιπόν την πρεμιέρα των γυναικών, αύριο στη μάχη της διάκρισης ρίχνονται από νωρίς (09.00) και οι άνδρες, όπου ο Ηρακλειώτης νικητής των δύο εκ τριών φετινών Masters (Πλατεία Συντάγματος και Πλατεία Αριστοτέλους), Αντιόλ Κόλα επιστρέφει μετά από ένα χρόνο στον “τόπο του εγκλήματος” για να πετύχει ότι δεν κατάφερε πέρυσι. Μάλιστα μαζί με το νέο του συμπαίκτη, Στέλιο Τζιουμάκα ξεκινούν την προσπάθειά τους με την ψυχολογία στα ύψη, βλέποντας τους αντιπάλους τους από το κεφαλόσκαλο της βαθμολογίας.

“Εμείς θα δώσουμε τα πάντα και ευελπιστούμε να σηκώσουμε την κούπα” δήλωσε με ενθουσιασμό στο Volleyplanet o περσινός φιναλίστ, Αντιόλ Κόλα. “Εννοείται ότι το να παίζεις στην Κρήτη για εμάς που είμαστε από το νησί έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού παίζεις μπροστά στους δικούς σου ανθρώπους και είναι πολύ συγκινητικό. Σίγουρα θα είναι πολύ καλό για τη διοργάνωση να ανέβει φέτος για πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ένας αθλητής η αθλήτρια από την Κρήτη”.