BEACH VOLLEY

Agios Nikolaos Finals: Ντάλλας/Χατζηνικολάου vs Κανέλλου/Tερζόγλου για τον τίτλο

Agios Nikolaos Finals: Ντάλλας/Χατζηνικολάου vs Κανέλλου/Tερζόγλου για τον τίτλο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ, Άγιος Νικόλαος: Ηλίας Παπαϊωάννου

Νέους πρωταθλητές Ελλάδας θα έχουμε και στους άνδρες, με τον Σταύρο Ντάλλα και τον Δημήτρη Χατζηνικολάου να δίνουν ραντεβού με τον Ιάσονα Κανέλλο και τον Γιώργο Τερζόγλου για τη κορυφή. Στις 19.45 ο τελικός των ανδρών σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ-3. Νωρίτερα στις 16:45 θα διεξαχθούν οι αγωνες για τις θέσεις 3-4 και κατόπιν  οι δύο τελικοί (19:00, ΕΡΤ3).

Ο Σταύρος Ντάλλας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα προσπαθήσει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, στην παρθενική εμφάνιση σε τελικό από τον συμπαίκτη του Δημήτρη Χατζηνικολάου, στην 3η φετινή αναμέτρηση των δύο ομάδων, για κάποια εκ των οποίων θα αποδειχθεί και… φαρμακερή!

Στο άλλο ζευγάρι του τελικού, ο Ιάσων Κανέλλος θα διεκδικήσει το δεύτερο πρωτάθλημα στην καριέρα του μετά το 2021, ενώ ο Γιώργος Τερζόγλου για πρώτη φορά αγωνίζεται στον τελικό του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Στον Α’ ημιτελικό, οι Ντάλλας και Χατζηνικολάου πραγματοποίησαν καλή εμφάνιση κόντρα στο Νο1 της βαθμολογίας, Αντιόλ Κόλα και Στέλιο Τζιουμάκα, τους οποίους και νίκησαν μετά από 37 λεπτά με 2-0 (21-14, 21-14) σετ, με τους ηττημένους να πληρώνουν τον εκνευρισμό που είχαν από νωρίς στο παιχνίδι τους.

“Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι! Δημιουργήθηκε το δικό μας ζευγάρι με το μακρινό στόχο να φτάσουμε έως εδώ που σχεδόν επιτεύχθηκε. Πάμε το βράδυ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα” δήλωσε ενθουσιασμένος ο Σταύρος Ντάλλας, που μετά το περσινό ασημένιο μετάλλιο με τον Κόλα, θα τα δώσει όλα για μια θέση στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Από την πλευρά του ο πρωτάρης σε τελικό του Αγίου Νικολάου, Δημήτρης Χατζηνικολάου που φέτος στην 4η παρουσία του στον Άγιο Νικόλαο έφτασε στην υπέρβαση, αφού μέχρι τώρα είχε καλύτερη θέση την 3η, εξέφρασε την αισιοδοξία του για το χρυσό: ” Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι στο ματς, η τακτική μας λειτούργησε πολύ καλά, τα παιδιά δυσκολεύτηκαν και από τον αέρα, τον οποίο διαχειριστήκαμε καλύτερα και τελικά καταφέραμε να καθαρίσουμε ένα πολύ δύσκολο ματς, φαινομενικά εύκολα. Κανένας δεν μπαίνει σε έναν τελικό για να χάσει, έχουμε παίξει ήδη αρκετές φορές με τους Τερζόγλου/Κανέλλο, θα καταστρώσουμε τα πλάνα μας και θα πάμε για τον τίτλο”.

Στον δεύτερο αγώνα, Κανέλλος και Τερζόγλου επιβλήθηκαν των πρωταθλητών του 2022 Παναγιώτη Ιωαννίδη και Θοδωρή Παπαδημητρίου με 2-0 (21-15, 21-18) σετ.

“Προσπαθήσαμε από την αρχή να μην κοιτάξουμε ποιους έχουμε απέναντί μας, να παίξουμε με τον άερα και συγκεντρωμένοι στο τι κάνουμε εμείς και κερδίσαμε εύκολα το α’ σετ. Στο β’ σετ οι αντίπαλοί μας, έπαιξαν πολύ καλύτερα, εμείς ήμασταν λίγο πιο “μαγκωμένοι”. Είχαμε όμως πάθος και με λίγη παραπάνω τύχη κερδίσαμε τον αγώνα και φτάσαμε στον τελικό” δήλωσε στο Volleylanet.gr o πρωταθλητής του 2021, Ιάσων Κανέλλος, που θέλει  να ζευγαρώσει τα χρυσά του μετάλλια στον Άγιο Νικόλαο και με τον Τερζόγλου.

Από την πλευρά του ο Ξανθιώτης πρωταθλητής, Γιώργος Τερζόγλου στην παρθενική του παρουσία σε τελικό του Agios Nikolaos Finals βλέπει μπροστά και φιλδοξεί για το καλύτερο στον τελικό, όπου η “τύχη του πρωτάρη” θα είναι… μοιρασμένη στις δύο πλευρές του φιλέ.

“Για μένα είναι αρκετά δύσκολο, είχαμε μία δύσκολη χρονιά με κάποια αποτελέσματα από ομάδες που έπαιξαν καλύτερα. Φτάσαμε όμως στον τελικό, δεν κοιτάμε πίσω και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα μπούμε μέσα το βράδι να το χαρούμε και θέλω πάρα πολύ να κερδίσουμε, όπως βέβαια θα το θέλει και ο Χατζηνικολάου, που και αυτός είναι πρωτάρης σε τελικό του Αγίου Νικολάου.

Τρίτη μάχη των Ντάλλα και Χατζηνικολάου κόντρα σε Κανέλλο και Τερζόγλου, 2-0 οι νίκες φέτος

Το τρίτο τους αγώνα και πρώτο σε τελικό και μάλιστα στον τελικό των τελικών του Αγίου Νικολάου, θα δώσουν ο Ιάσωνας Κανέλλος και Γιώργος Τερζόγλου με Σταύρο Ντάλλα και Δημήτρη Χατζηνικολάου. Οι Ντάλλας και Χατζηνικολάου μετράνε ήδη 2-0.

Τον τίτλο του πρωταθλητή θα διεκδικήσουν στις 19:50 (ΕΡΤ3) οι Ιάσωνας Κανέλλος και Γιώργος Τερζόγλου κόντρα σε Σταύρο Ντάλλα και Δημήτρη Χατζηνικολάου. Η σημερινή μάχη των δύο ομάδων θα είναι η τρίτη φετινή, με τους Ντάλλα και Χατζηνικολάου να μετράνε δύο νίκες στις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις.

Από την πλευρά τους θέλουν να κάνουν το τρία στα τρία, ενώ από την πλευρά τους οι Κανέλλος και Τερζόγλου επιθυμούν η πρώτη τους νίκη να είναι και στο πιο σημαντικό φετινό παιχνίδι.

Οι προηγούμενες δύο αναμετρήσεις τους

Πάμε να δούμε τι είχαν κάνει οι δύο ομάδες στα προηγούμενα παιχνίδια.

Αρχικά όσον αφορά πάντα την φετινή χρονιά, η πρώτη μάχη έγινε στο OPEN της Γλυφάδας και συγκεκριμένα στα ημιτελικά. Εκεί σε ένα μεγάλο ντέρμπι οι Ντάλλας και Χατζηνικολάου νίκησαν με 2-1 (21-16, 18-21, 15-10).

Δεύτερη φορά που συναντήθηκαν ο δύο ομάδες ήταν στο Xanthi Grand Slam, όπου για τα προημιτελικά οι Ντάλλας και Χατζηνικολάου επικράτησαν και πάλι, αυτή την φορά με 2-0 (21-13, 21-17).

Τελικός

19.45 (ΕΡΤ-3): Ντάλλας/Χατζηνικολάου – Κανέλλος/Τερζόγλου Γ.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

Κόλα/Τζιουμάκας-Ντάλλας/Χατζηνικολάου 0-2 (14-21, 14-21)
Ιωαννίδης/Παπαδημητρίου-Κανέλλος/Τερζόγλου Γ. 0-2 (15-21, 18-21)

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Κόλα Αντιόλ/Τζιουμάκας Στέλιος-Ντόντης Νίκος/Malesic Ben 2-0 (21-16, 21-18)
Καφούρος Ιάκωβος/Τσιγαρίδας Χρήστος-Κανέλλος Ιάσωνας/Τερζόγλου Γιώργος 0-2 (16-21, 16-21)
Ντάλλας Σταύρος/Χατζηνικολάου Δημήτρης-Βογιατζόγλου Παναγιώτης/Kimble Noah 2-0 (21-12, 21-14)
Ιωαννίδης Παναγιώτης/Παπαδημητρίου Θοδωρής-Καλιανίδης Γιώργος/Τερζόγλου Σπύρος 2-0 (21-15, 21-15)

Κόλα Αντιόλ/Τζιουμάκας Στέλιος-Κανέλλος Ιάσωνας/Τερζόγλου Γιώργος 2-1 (13-21, 21-16, 15-11)
Ντόντης Νίκος/Malesic Ben-Καφούρος Ιάκωβος/Τσιγαρίδας Χρήστος 1-2 (22-20, 17-21, 13-15)
Ντάλλας Σταύρος/Χατζηνικολάου Δημήτρης-Ιωαννίδης Παναγιώτης/Παπαδημητρίου Θοδωρής 1-2 (24-22, 22-24, 13-15)
Βογιατζόγλου Παναγιώτης/Kimble Noah-Καλιανίδης Γιώργος/Τερζόγλου Σπύρος 0-2 (19-21, 14-21)

Προημιτελικοί
Κανέλλος Ιάσωνας/Τερζόγλου Γιώργος-Καφούρος Ιάκωβος/Τσιγαρίδας Χρήστος 2-1 (23-21, 19-21, 15-10)
Ντάλλας Σταύρος/Χατζηνικολάου Δημήτρης-Καλιανίδης/Τερζόγλου Σ. 2-0 (21-09, 21-15)