BEACH VOLLEY

Agios Nikolaos Finals: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Θοδωρής Παπαδημητρίου/Παναγιώτης Ιωαννίδης

Agios Nikolaos Finals: Πρωταθλητές Ελλάδας οι Θοδωρής Παπαδημητρίου/Παναγιώτης Ιωαννίδης
Οι νέοι βασιλιάδες της άμμου στην Ελλάδα είναι οι Θοδωρής Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Ιωαννίδης οι οποίοι νίκησαν με  2-0 (21-16, 21- 14) τους Αντιόλ Κόλα, Σταύρο Ντάλλα στον τελικό στον Άγιο Νικόλαο.
Ο Τέο, με διαφορά πλέον ο πιο έμπειρος παίκτης στο τουρ, ήταν αυτός που έδινε τον ρυθμό κι ακολουθούσε ο Ιωαννίδης κι έτσι κατάφεραν να μετατρέψουν το αμφίρροπο 11-10 σε 12-16 υπέρ τους. Ο ενθουσιασμός και το «θέλω» των Κόλα, Ντάλλα ήταν τεράστιος, αλλά αυτό δεν αρκούσε με το σετ να κλείνει στο 16-21.
Η αντίδραση που περίμενε ο κόσμος δεν προέκυψε γιατί οι ότι κι αν δοκίμασαν οι Κόλα, Ντάλλας οι αντίπαλοι τους είχαν απάντηση, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησαν στον μεσημεριανό ημιτελικό κόντρα στους Μανδηλάρη, Κανέλλο.
Σιγά, σιγά άρχισαν να χτίζουν τη διαφορά στο σκορ (4-6) έκαναν το 6-9 με άσο που έκοψε τα πόδια των αντιπάλων τους (με τη βοήθεια του φιλέ) και όταν το 12-15 έγινε 12-17 τελείωσαν όλα για να φτάσουμε στο τελικό 14-21.

«Καταρχήν είμαι χαρούμενος που κατέκτησα το πέμπτο μου πρωτάθλημα στο μπιτς βόλεϊ. Ακόμα πιο χαρούμενος είμαι όμως που ο Παναγιωτάκης κατέκτησε το πρώτο τους. Είναι το μέλλον του μπιτς βόλεϊ, όπως και άλλα παιδιά που αγωνίζονται στο τουρ και έχει πολλές δυνατότητες για να αγωνιστεί σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Θεωρώ ότι βοήθησα όσο μπορούσα στο ψυχολογικό και στο νοητικό κομμάτι του παιχνιδιού για να κάνει στο γήπεδο αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά. Έχει να κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα στο μέλλον και εύχομαι κάποια στιγμή να με ξεπεράσει. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Νιώπα που έχω πολλές χάρες ως συμπαίκτης μαζί του και φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα ως προπονητής μας. Νιώθω μεγάλη τιμή για την ανάδειξη μου ως MVP για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα βραβείο που δεν θα είχα κατακτήσει χωρίς τον Παναγιώτη. Σε αυτή τη δύσκολη πορεία είχαμε και αρκετούς χορηγούς που μας στήριξαν και θέλω συγκεκριμένα να ευχαριστήσω το Join Juice Bars, το Apallou, το AVP wealth, την Neaters και την Bona Vita. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε αυτή τη πορεία. Τέλος, ευχαριστούμε τον Δήμο Αγίου Νικολάου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Αντώνη Ζερβό και τον Αντιδήμαρχο Χάρη Αλεξάκη για τη διοργάνωση που κάθε χρόνο αναβαθμίζεται, καθώς και την Ομοσπονδία για το φετινό καλεντάρι που ήταν πολύ όμορφο» σχολίασε ο Θοδωρής Παπαδημητρίου που πανηγύρισε το τρίτο του πρωτάθλημα στον Άγιο Νικόλαο και πέμπτο στη καριέρα του, με τον Παναγιώτη Ιωαννίδη να σχολιάζει:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας. Πιο πολύ είμαι χαρούμενος που έδωσα χαρά στους δικούς μου ανθρώπους. Πιστεύω ότι πιέσαμε πολύ τους αντιπάλους μας, παίξαμε σωστά τακτικά και εκτελέσαμε σχεδόν στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού αυτά που είχαμε σχεδιάσει. Έχω βρεθεί στον Άγιο Νικόλαο τέσσερις χρονιές και κάθε χρόνο αυτός είναι ο στόχος μου. Το πρωτάθλημα Ελλάδας. Χαίρομαι που κατέκτησα το πρώτο μου πρωτάθλημα με συμπαίκτη τον Θοδωρή Παπαδημητρίου, έναν από τους πιο έμπειρους αθλητές στο μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα και θέλω να τον ευχαριστήσω για αυτή τη στιγμή και για όλα όσα μου έχει μάθει στην άμμο. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, την κοπέλα μου την Ιφιγένεια που με αντέχει, τον Δημήτρη Νιώπα που μας προπονεί και σε όλους όσοι με στηρίζουν σε αυτό το δύσκολο μονοπάτι».

Στην 3η θέση οι Ιάσωνας Κανέλλος, Άγγελος Μανδηλάρης

Λίγο πριν παραδώσουν το στέμμα τους οι Ιάσωνας Κανέλλος, Άγγελος Μανδηλάρης κατέκτησαν την 3η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα επικρατώντας με 2-0 (21-15, 21-14) των Ραφαήλ Μπανιώτη, Γιώργου Τερζόγλου.
«Θεωρώ ότι αποδείξαμε σ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα και δεν σημαίνει κάτι η 3η θέση. Ο Τέο (Παπαδημητρίου) κι ο Παναγιώτης  (Ιωαννίδης) έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι εμείς όχι και δίκαια προκρίθηκαν στον τελικό. Δεν υπήρχε άγχος, αλλά αγωνιστική πίεση στην οποία εγώ δεν αντέδρασα σωστά.
Προσωπικά πάντως είμαι ικανοποιημένος από το πως κύλησε αγωνιστικά η χρονιά για εμάς», είπε ο Άγγελος με τον Ιάσωνα να σημειώνει:
«Είχαμε δύο στόχους στην αρχή της σεζόν. Ο πρώτος ήταν να κάνουμε μια καλή πορεία στα διεθνή τουρνουά, κάτι που το πετύχαμε. Ο δεύτερος ήταν η κατάκτηση του τίτλου στον Άγιο Νικόλαο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνολική μας παρουσία. Απλά χάσαμε ένα αγώνα και δεν σπάσαμε την παράδοση που θέλει όποια ομάδα κατακτά όλα τα masters να μην παίρνει τον τίτλο. Επίσης θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μας Κώστα Ποθητάκη».
Όσον αφορά το μέλλον τους, δεδομένου ότι ο Άγγελος μετακομίζει στην Ιταλία και την Σαν Ντόνα, τίποτα ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει.
«Τι θα γίνει στο μέλλον; Δεν ξέρω ειλικρινά.  Θα εξαρτηθεί από το πως θα εξελιχθεί η χρονιά στην Ιταλία όπου θα δοκιμάσω τις δυνάμεις μου ως διαγώνιος», ήταν η απάντηση του Άγγελου με τον Ιάσωνα να συμπληρώνει: 4
«Θα μιλήσω γενικά για το στόχο του αθλήματος που είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση του Continental Cup. Εκεί θέλω να δείξουμε τη δουλειά που έχουμε κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Θα ήθελα να είμαστε και στο μέλλον με τον Άγγελο αλλά θα το δούμε».