Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αγωνιστική των ντέρμπι

Αγωνιστική των ντέρμπι

Το ντέρμπι πρωτοπόρων ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αλλά και τα Κυριακάτικα ντέρμπι σε Θεσσαλονίκη (Άρη-ΠΑΟΚ) και Αθήνα (ΑΕΚ-Παναθηναϊκός) είναι τα παιχνίδια που στρέφουν τα φώτα της δημοσιότητας κατά την 4η αγωνιστική της Α1 των ανδρών που ξεκινά το Σάββατο…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Το Σάββατο στις 19.00 μνήμες περσινού τελικού ξυπνάνε στου Ρέντη, όπου ο πρωταθλητής Ολυμπιακός στο ντέρμπι κορυφής, που θα μεταδοθεί απευθείας από το Novasports 1 θα υποδεχτεί τον φιναλίστ Εθνικό Αλεξανδρούπολης με τις δύο αήττητες ομάδες να θέλουν να διατηρήσουν το νικηφόρο σερί τους και να παραμείνουν μόνοι πρώτοι.

Οι γηπεδούχοι του Δημήτρη Καζάζη θέλουν να παραμείνουν μόνοι πρώτοι και κατακτήσουν το τρίποντο με την συμμετοχή του Κώστα Χριστοφιδέλη στην αποστολή να αποφασίζεται στην τελευταία προπόνηση.

Ο Μένιος Κοκκινάκης μιλώντας για το ντέρμπι πρωτοπόρων υπογράμμισε «Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια έμπειρη και δυνατή ομάδα. Είναι ένα ντέρμπι κορυφής αφού βρισκόμαστε μαζί στην πρώτη θέση της βαθμολογία, ωστόσο μετά τον αγώνα μόνο ένας θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί.  Ο Ολυμπιακός με ή χωρίς προβλήματα παίζει πάντα για τη νίκη και αυτό θα κάνουμε και το Σάββατο».

Ο Εθνικός που αγνοεί τη νίκη στον Πειραιά στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό θέλει  να σπάσει την αρνητική παράδοση και να φύγει με τη νίκη. Ο Σάκης Μουστακίδης δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα θα επιδιώξει να πάρει αυτό που δεν κατάφερε την περσινή χρονιά στους τελικούς…

Ο Ανέστης Δαλακούρας από την πλευρά του δήλωσε «Είναι δύσκολο παιχνίδι μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού. Προετοιμαζόμαστε όσο καλύτερα μπορούμε και πάμε για το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα παίξουμε ελεύθερα, χωρίς άγχος και πιστεύουμε όλοι ότι μπορούμε να φθάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα. Τέτοια παιχνίδια πιστεύω πως όπως δείξει μεγαλύτερο πάθος, θέληση, αντέξει στην πίεση και έχει καλή ψυχολογία θα πάρει και τη νίκη».
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ – ΜΕΝΤ

Την ίδια ώρα στο Βραχάτι, ο τοπικός Παμβοχαϊκός υποδέχεται τη νεοφώτιστη ΜΕΝΤ, με τη γηπεδούχο ομάδα του νέου τεχνικού Μέρτεν, να κυνηγάει την πρώτη φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα, κόντρα στους Θεσσαλονικείς, που θα αγωνιστούν με την ψυχολογία στα ύψη, έπειτα από την επίτευξη της ιστορική τους νίκη στη Volleyleague.

Ο Δημήτρης Ζήσης αναφερόμενος στο…. restart που φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει η ομάδα του τόνισε «Η νίκη σε αυτό το ματς είναι επιτακτική ανάγκη τόσο για βαθμολογικούς λόγους, όσο και για την ψυχολογία μας. Απέναντί μας είναι μια καλή ομάδα με παίκτες που έχουν παίξει Α1 και έχουν εμπειρία. Πρέπει να παίξουμε με σωστή τακτική για να καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη».

Από την πλευρά τους οι Θεσσαλονικείς θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και με άγνοια κινδύνου και χωρίς άγχος να εκμεταλλευθούν το άγχος και την πίεση των γηπεδούχων.

Ο προπονητής των «κυανολεύκων», Σπύρος Γκολίτσης, μιλώντας για την δύσκολη αποστολή της ομάδας του στο Βραχάτι είπε «Ο Παμβοχαϊκός πέρασε μια δύσκολη περίοδο που συσπείρωσε την ομάδα. Έχει πολύ καλή ομάδα και μπορεί να καταφέρει πολλά. Ποια ομάδα που έχει την πολυτέλεια για πολλές ισάξιες αλλαγές σε ακραίους και διαγώνιους; Παρόλα αυτά θα το παλέψουμε. Είμαστε σε καλή κατάσταση και έχουμε κατά νου τα λάθη που κάναμε στη Σύρο ώστε να μην τα επαναλάβουμε».

ΛΑΜΙΑ – ΑΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας, ο τοπικός Γυμναστικός φιλοξενεί στις 19.00 την Ορεστιάδα, των πρώην άσων των γηπεδούχων Ριζόπουλου και Δημητριάδη, με τις δύο ομάδες να αναζητούν τη νίκη που θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την θέση τους στη βαθμολογία.

Η Λαμία θα παραταχθεί χωρίς προβλήματα θέλοντας να εκμεταλλευθεί τον παράγοντα έδρα και να φθάσει στην πρώτη της νίκη. Μια νίκη που έχασε στις… λεπτομέρειες στα τελευταία της παιχνίδι.

Ο προπονητής των γηπεδούχων, Γιάννης Μέλκας, γνωρίζοντας πως το παιχνίδι με τους «ακρίτες» είναι μια καλή ευκαιρία για να πάρει η Λαμία το τρίποντο δήλωσε «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Για εμάς δεν υπάρχει στο μυαλό μας άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα που έχει καλή  ψυχολογία μετά τις δύο νίκες της επί δυνατών αντιπάλων όπως η Κηφισιά και η Σύρος. Εμείς όλο αυτό το διάστημα δουλέψανε πάνω στην τεχνική, την τακτική και την ψυχολογία. Μας πειράξανε οι τελευταίες ήττες έτσι πως ήρθανε. Υπάρχει πίεση όμως προσπαθούμε να την κάνουμε δημιουργική και να μας βγει στο παιχνίδι. Αυτή η ομάδα θέλει πίστωση χρόνου και για αυτό παίζει και πιο ελεύθερα».

Από την πλευρά τους οι «πράσινοι» του Έβρου θέλουν να σπάσουν το ρόδι και μακριά από την Ορεστιάδα και δείχνουν αποφασισμένοι να το κάνουν στη Λαμία. Ο Κώστας Δεληκώστας δεν έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και με όλους τους παίκτες στην διάθεσή του θα επιδιώξει το τρίποντο.

Ο Δημήτρης Ριζόπουλος μιλώντας για την αναμέτρηση υπογράμμισε «Είναι σημαντικό παιχνίδι για τη ομάδα. Είναι παιχνίδια που πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς. Η Λαμία στηρίζει πολλά στο γήπεδο της και την δύναμη της έδρας αλλά αν εμείς παίξουμε όπως μπορούμε και δεν κάνουμε λάθη τότε θα ήμαστε αυτοί που θα πάρουν τη νίκη». Όσο για την επιστροφή του στην Λαμία ο Ριζόπουλος τόνισε «Πέρασα καλά στην Λαμία, όμως τώρα αγωνίζομαι στο ΑΟΟ και θα δώσω των καλύτερό μου εαυτό για να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε την Ορεστιάδα».

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ- ΚΗΦΙΣΙΑ

Την ίδια ώρα στις 19.00 στο Δημήτρης Βικέλας της Σύρου ο τοπικός Φοίνικας στο δεύτερο φετινό του παιχνίδι μπροστά στον κόσμο του θα προσπαθήσει με τη δύναμη της έδρας να καταβάλλει την σκληροτράχηλη Κηφισιά, που πρόσφατα έσπασε το αήττητο του Παναθηναϊκού και ψάχνει την 3η συνεχόμενη νίκη της.

Η αποχώρηση του Πλάνιντς δυσκολεύει αρκετά το έργων των Πειρατών, ωστόσο άπαντες δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους και να την οδηγήσουν στη νίκη.

Ο διεθνής ακραίος του Φοίνικα Ηλίας Λάππας σχολιάζοντας την αναμέτρηση δήλωσε «Σίγουρα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και η απουσία του Πλάνιντς  δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την αποστολή μας. Ωστόσο πιστεύω πως δεν θα  μας επηρεάσουν τα αγωνιστικά θέματα αφού όλοι οι παίκτες θα δώσουμε το κάτι παραπάνω για να καλύψουμε το κενό. Θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας και να πάρουμε όσους περισσότερος βαθμούς μπορούμε. Θέλουμε την βοήθεια και την συμπαράσταση του κόσμου της Σύρου για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που έχουμε και να μια καλύτερη συνέχεια».

Από την πλευρά της η Κηφισιά με καλή ψυχολογία θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στις καλές της εμφανίσεις με τον Κώστα Ταμπουρατζή να τονίζει «Εμείς προερχόμαστε από καλά αποτελέσματα και θέλουμε το θετικό αποτέλεσμα. Καθοριστικό παράγοντας στην αναμέτρηση θα είναι η απόδοση του Ντόκιτς, ο οποίος με την παρουσία του μπορεί να αλλάξει την ροή και την εξέλιξη του ματς. Δεν επηρεαζόμαστε από την απουσία του Πλάνιτς γιατί πιστεύω ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος είναι ένας πολύ καλός παίκτης και μπορεί να καλύψει επάξια το κενό. Πάμε να κερδίσουμε το παιχνίδι όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα και κάθε αγωνιστική. Παράλληλα περιμένουμε και την επιστροφή του Νικολάκη στο γήπεδο για να αλλάξει η ομάδα ταχύτητα».

Πρόγραμμα – Διαιτητές – 4η αγωνιστική

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014
19.00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. – Εθνικός Αλεξανδρούπολης
19.00: Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός – Μ.Ε.Ν.Τ.
19.00: Γ.Σ.Λαμίας – Α.Ο.Ορεστιάδα
19.00: Α.Ο. Φοίνικας Σύρου – Α.Ο.Κηφισιά

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014
17.30: Α.Σ.Άρης – ΠΑΟΚ
20.00: Α.Ε.Κ. – Παναθηναϊκός Α.Ο.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...