ΑΓΩΝΕΣ

Ακάθεκτος στους «8» ο Ηρακλής Κηφισιάς

Ακάθεκτος στους «8» ο Ηρακλής Κηφισιάς

Ανάλυσε το

Ο πρωτοπόρος του 1ου υποομίλου του Α’ ομίλου, Ηρακλής Κηφισιάς είναι  η πρώτη ομάδα από την Α2 που παίρνει «εισιτήριο» για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά από μια δύσκολη αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΚ που έληξε 3-1 υπέρ των γηπεδούχων. 

Ο Ηρακλής Κηφισιάς πήρε από το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ μικρό προβάδισμα 8-5 ενώ πιέζοντας την ΑΕΚ στο σερβίς κατάφερε να χτίσει διαφορά (18-9) για να φτάσει πρώτος στο 1-0 σετ με 25-16.

Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε στο δεύτερο σετ με την ΑΕΚ να μειώνει τα λάθη και να παίζει «έξυπνα» στο φιλέ απέναντι στον Ηρακλή Κηφισιάς που δεν έβρισκε επιθετικές λύσεις. Η Ένωση διατήρησε μικρή διαφορά από την αρχή (1-4, 12-15), η Αργυροπούλου έκανε το 18-22 και η Νούσια το 19-23 με την αρχηγό των φιλοξενουμένων να τελειώνει με πλασέ το σετ για το 22-25 και την ισοφάριση.

Πόντο πόντο το τρίτο σετ μέχρι το 17-17 με τον Ηρακλή Κηφισιάς να παίρνει προβάδισμα με επίθεση Κοσμά, λάθος της ΑΕΚ και άσο της Κουτουξίδου (20-17). Οι φιλοξενούμενες βρήκαν τρόπο να μειώσουν αλλά με επιθέσεις των Κοσμά και Λαμπρινίδου έκλεισε το σετ 25-22 για το 2-1.

Με την ψυχολογία υπέρ του ο Ηρακλής Κηφισιάς μπήκε δυνατά στο τέταρτο σετ εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των φιλοξενουμένων και παίρνοντας διαφορά ασφαλείας +10 (19-9) έφτασε στην επικράτησε με 25-14 και συγχρόνως το «εισιτήριο» για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τάδε έφη…

Σπύρος Χουντουμάδης: «Είχαμε αρκετό άγχος. Δεν παίξαμε απλευθερωμένα αλλά από ένα σημείο κι έπειτα βρήκαμε το ρυθμό μας.  Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Ήταν δύσκολο παιχνίδι όπως το είχα προβλέψει αλλά τα κορίτσια ανταπεξήλθαν με τον καλύτερο τρόπο. Από εκεί και πέρα με λίγη τύχη στην κλήρωση μπορεί να μας οδηγήσει και στο Φάιναλ -4».

Γιώργος Σαμαράς: «Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσιολογικό. Οι δυνατότητες της ομάδας είναι συγκεκριμένες και αυτά μπορεί να κάνει. Η ομάδα από ότι ξέρουμε -και γι αυτό βρίσκεται και στην τελευταί θέση- πρέπει να δείξει κάποιες ικανότητες που της δείχνει στην προπόνηση και δεν τις κάνει στον αγώνα. Αυτό δείχνει καθαρά ότι είναι θέμα ψυχολογίας και όπως έχει στηθεί δύσκολα μπορεί να σημειώσει νίκη».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-16, 22-25, 25-22, 25-14

ΓΣΚ Ηρακλής (Χουντουμάδης): Κωνσταντίνου, Κουτουξίδου, Κοσμά, Λαμπρινίδου, Χούντα, Γιανέλλου, Λύρα λ., Κόττα, Βογιατζόγλου, Κωνσταντέλου, Περγαντή
ΑΕΚ (Σαμαράς): Νούσια, Βάθη, Ζίγκα, Γεωργαντά, Αργυροπούλου, Κουτρουμπή, Μπελιά λ., Φιλιπιόνκα, Καλαφατάκη, Καράτερζη