Α1 ΑΝΔΡΩΝ

«Ακρίτας» και ο Ίλιτς

«Ακρίτας» και ο Ίλιτς

Στον Έβρο θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα ο πρώην άσος της ΑΕΚ, Τσέντομιρ Ίλιτς  (No 3 στη φωτό) που εδω και μερικά 24ωρα  “έκλεισε” στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Με την απόφασή του αυτή ο 27χρονος ακραίος σερβικής καταγωγής αποδεικνύει ότι όντως η Ελλάδα είναι δεύτερη πατρίδα του, καθώς μετά την πολύ δύσκολη περσινή του σεζόν στην ΑΕΚ, θα περίμενε κανείς ότι στο άκουσμα και μόνο της χώρας μας, θα το… έβαζε στα πόδια!

Από την παρθενική του εμφάνιση στιγμή στα ελληνικά γήπεδα, το 2009 στα Νέα Μουδανία αλλά και την μετέπειτα θητεία του σε Απόλλων Καλαμαριάς, ΠΑΟΚ, Φοίνικα Σύρου, Άρη και ΑΕΚ, ο “Τσέντα”, αποδείχθηκε “πολυτιμο εργαλείο” στις ομάδες και τους εκαστοτε προπονητές του. Μόνο στην ‘Ένωση” χαρακτηρίστικε… απείθαρχος γιατί δεν αντεξε, λόγω αξιοπρέπειας, να παίζει απλήρωτος…!

Όλα αυτά όμως φαίνεται πως αποτελούν παρελθόν για τον “δικό μας” πλέον Ίλιτς, αφού τα τελευταία χρόνια ζει ως Έλληνας με την οικογένειά του στην Καβάλλα και είναι έτοιμος να ενισχύσει την προσπάθεια της ακριτικής ομάδας για διάκριση στη φετινή Volleyleague.