Αλεκσάνταρ Ατανασίεβιτς στο Volleyplanet: «Οφείλουμε να βελτιωθούμε, απαιτείται συγκέντρωση παντού»
05/01/2026 14:48
Η ήττα του Ολυμπιακού με 3-2 από τον ΠΑΟΚ στον Ρέντη σημαίνει την τρίτη ήττα σε ντέρμπι, με όλες να έρχονται στο “Μελίνα Μερκούρη”. Οι Αλεκσάνταρ Ατανασίεβιτς και Λάμπρος Πιτακούδης έκαναν τον απολογισμό τους για την τέταρτη ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, η οποία τον ρίχνει σην 4η θέση. Επίσης, μίλησαν για την πολύ δύσκολη συνέχεια για τον Ολυμπιακό, με αγώνες για πρωτάθλημα, CEV Cup και Super Cup ανδρών.
Ο Σέρβος διεθνής διαγώνιος του Ολυμπιακού λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε «Παίξαμε απέναντι σε μια από τις πιο δυνατές ομάδες στην Ελλάδα, η οποία έχει πολλούς εξαιρετικούς ξένους και κατάφεραν να μας κερδίσουν. Φυσικά δεν θέλαμε να ξεκινήσουμε το νέο έτος έτσι, με ήττα. Όμως, ο ΠΑΟΚ έπαιξε λίγο καλύτερα από εμάς, ήταν καλύτεροι και στο σερβίς και την υποδοχή, και αυτά ήταν τα στοιχεία που τους έφεραν στην νίκη. Όταν έχεις παίκτες στο ρόστερ σου όπως ο Κοβάτσεβιτς και ο Ερνάντεζ, οι οποίοι είναι κορυφαίοι παίκτες, πρέπει να προετοιμάζεσαι καλύτερα για τους αντιμετωπίσεις. Το παιχνίδι για μένα κρίθηκε στο σερβίς και την υποδοχή, στην αρχή του τέταρτου σετ ήμασταν ασταθείς στην υποδοχή μας, με το ίδιο πρόβλημα να εμφανίζεται και στην αρχή του πέμπτου σετ. Ξέρουμε λοιπόν σε τι πρέπει να σταθούμε στις προπονήσεις για να βελτιώσουμε εν όψει και της συνέχειας. Επίσης έχουμε και άλλα προβλήματα, με τραυματισμούς, τα οποία μας ταλαιπωρούν από την αρχή της χρονιάς.
Περιμένουμε να επιστρέψει και ο Μίταρ (Τζούριτς) από τον τραυματισμό του και η ομάδα θα βελτιωθεί, εγώ είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Κάθε παιχνίδι από εδώ και έπειτα είναι πολύ σημαντικό, πρώτα είναι το CEV Cup με την Άπελντορν εκτός έδρας, μετά εντός για το πρωτάθλημα με Πανιώνιο και μετά στο Μαρκόπουλο το Super Cup, το οποίο είναι ίσως το πιο σημαντικό παιχνίδι του Ιανουαρίου. Το να έχεις κερδίσει δυο τίτλους από τα μέσα Γενάρη θα είναι πολύ θετικό. Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε αρνητικοί μετά από μια ήττα στο πρωτάθλημα, καθώς σε παρόμοια κατάσταση βρεθήκαμε στην αρχή της σεζόν και καταφέραμε να την ξεπεράσουμε. Πιστεύω πως θα κάνουμε το ίδιο και τώρα και πως σε ένα κρίσιμο σημείο αυτής θα βελτιωθούμε για να τα διεκδικήσουμε όλα».
Απο την πλευρά του ο Λάμπρος Πιτακούδης δήλωσε «Δεν δείξαμε μια καλή εικόνα στο παιχνίδι και δεν πήραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρέπει να βελτιωθούμε σε πολλά πράγματα και σύντομα, γιατί ακολουθούν πολύ συνατά παιχνίδια σε Ευρώπη και Ελλάδα. Αφήνουμε το ματς πίσω μας, πρέπει να δουλέψουμε και να είμαστε υπομονετικοί, ενώ η συγκέντρωση μας πρέπει να είναι απόλυτη. Το στοιχείο που έκρινε το ματς, ειδικά στο τέταρτο σετ, ήταν η έλλειψη συγκέντρωσης, πιστεύω πως χάσαμε το ματς μόνοι μας. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την δική του εικόνα, που του επέτρεψε να κερδίσει».