ΔΙΕΘΝΗ

Άλωσαν την Αβάνα οι ΗΠΑ, «λάμψη» Μελγκαρέχο

Άλωσαν την Αβάνα οι ΗΠΑ, «λάμψη» Μελγκαρέχο

H επιστροφή των ΗΠΑ επί κουβανικού εδάφους ολοκληρώθηκε χθες με δύο νίκες 3-1 σε ισάριθμα φιλικά προετοιμασίας με τους γηπεδούχους στην Αβάνα, με τον υποψήφιο άσο του Παναθηναϊκού, Μελγκαρέχο να λάμπει στο δεύτερο ματς με 12 πόντους, αλλά να μην μπορεί να αποτρέψει την ήττα.

Παρουσία των οπαδών της στο  Coliseo de la Ciudad Deportiva της Αβάνας, η Κούβα μπήκε πολύ δυνατά στο πρώτο σετ  και είχε το πλεονέκτημα απέναντι στους Αμερικανούς, αλλά τελικά έχασε με 21-25. Στο δεύτερο η ομάδα του Σεπέδα, που ήταν φάντασμα του καλού του εαυτού, αντέδρασε και κατάφερε έστω και δύσκολα να ισοφαρίσει 1-1 με 26-24.

Στα δύο επόμενα σετ όμως οι ΗΠΑ με όπλο τους το σερβίς (άσοι) και μπλοκ (10) επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους και κατάφεραν εκμεταλλευόμενοι το κακό μπλοκ και τα λάθη των Κουβανών με 25-17, 25-18 να ζευγαρώσουν τις νίκες τους, στην παρθενική τους επίσκεψη στην Αβάνα, μετά το 1995.

Τοπ σκόρερ της Κούβας, με 12 πόντους ήταν ο νεαρός αντικαταστάτης του αναποτελεσματικού Σεπέδα και υποψήφιος άσος του Παναθηναϊκού, Όσνιελ Μελγκαρέχo. Ο 18χρονος, που  χαρακτηρίζεται από τον κουβανικό Τύπο ως “prospecto” (με προοπτικές), αν και ήρθε από τον πάγκο,  ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων, καθώς πέρα από το βάρος που πήρε στην επίθεση, ήταν ο καλύτερος σε υποδοχή και σερβίς. Πρώτος σκόρερ του αγώνα με ένα περισσότερο πόντο από τον Μελγκαρέχο, ήταν με 13π ο Άντερσον των ΗΠΑ, που είχαν με 12π  τον Λότμαν και τον Λι με 6π.

Και οι δύο ομάδες προετοιμάζονται για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις τόσο στο World League όσο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Οι ΗΠΑ συμμετέχουν στον Α’ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά μαζί με τη διοργανώτρια Βραζιλία, τις Ιταλία, Γαλλία και Μεξικό, ενώ η Κούβα στον Β’ που απαρτίζεται από την κατόχο του τίτλου Ρωσία, τις Αργεντινή, Αίγυπτο, Πολωνία και το Ιράν στην παρθενική παρουσία της ιστορίας του σε Ολυμπιακούς.