ΔΙΕΘΝΗ

Άλωσε το «νησάκι» της Κιόση

Άλωσε το «νησάκι» της Κιόση

Στον ελληνικό “εμφύλιο” της Σαρδηνίας, όπου δύο διεθνείς μας πρωταθλήτριες  ήταν οι κορυφαίες των ομάδων τους, η  Τρεντίνο Ρόσα της Μαρίας Λαμπρινίδου επιβλήθηκε με 3-2 της γηπεδούχου Έντου Όλμπια της Ελένης Κιόση και έκανε το «4 στα 4» στο πέρας της 5ης αγωνιστικής Α2 Ιταλίας.

Περίπου τρία χρόνια μετά την τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση στην Α1 Γυναικών στο Μαρκόπουλο η ιστορία επαναλήφθηκε χθες για την Μαρία Λαμπρινίδου. Στις 21 Δεκεμβρίου του 2011 ο Α.Ο. Μ είχε επικρατήσει 3-1 του ΣΑΑκ Ανατόλια της Ελένης Κιόση, με την Λαμπριονίδου να πετυχαίνει τότε 15 πόντους και την Θεσσαλονικιά διαγώνιο έναν λιγότερο.

Χθες στον δεύτερο «γαλανόλευκο» εμφύλιο στην ιστορία της Α2 Ιταλίας, οι διεθνείς μας «έκλεψαν την παράσταση», καθώς η Λαμπρινίδου με τους ίδιους ακριβώς πόντους (11 επ., 4 μπλοκ) ήταν η κορυφαία των φιλοξενούμενων, ενώ η Κιόση με 25 πόντους (20 επ., 4 άσοι, 1 μπλοκ) ήταν η MVP της Όλμπια.

Olbia_Trentino_Lamprinidou_Kiosi

Στον συγκλονιστικό αγώνα που θα μεταδώσει σε μαγνητοσκόπηση την προσεχή Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στις 23.30 (ώρα Ελλάδας) η Rai Sport 2, «οικοδέσποινα» προηγήθηκε αρχικά με 2-0 (25-21, 25-22) και έδειξε αποφασισμένη να τελειώσει το ματς.

Όμως η Λαμπρινίδου, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, το πήρε εγωιστικά και κατάφερε με μία φοβερή ανατροπή  κερδίζοντας τα τρία επόμενα σετ με 25-20, 25-14, 15-12 να αποδράσει από το «νησάκι» της Κιόση με το πολύτιμο δίποντο της νίκης και κυρίως διατηρώντας για 4ο συνεχόμενο αγώνα το αήττητο.

Έτσι με συνολικά 10 βαθμούς η Τρεντίνο Ρόσα βρέθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, ενώ στην 8η θέση είναι η ομάδα της Κιόση με 5 βαθμούς σε 4 ματς.