Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ανατρεπτικό δίποντο της ΑΕΚ κόντρα στον καλύτερο φετινό Α.Ο Θήρας

Ανατρεπτικό δίποντο της ΑΕΚ κόντρα στον καλύτερο φετινό Α.Ο Θήρας

“Επτάψυχη” αποδείχθηκε η ΑΕΚ στο συναρπαστικό ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής στη Σαντορίνη, όπου στο γεμάτο ΔΑΠΠΟΣ βρέθηκε πίσω με 2-0 από τον καλύτερο φετινό Α.Ο. Θήρας. Ωστόσο,  με αντεπίθεση διαρκείας και πιο “καθαρό” μυαλό στα κρίσιμα σημεία, η “Ένωση” έφτασε στην μεγάλη ανατροπή 2-3 (25-23, 26-24, 19-25, 19-25, 7-15) και το πολύτιμο δίποντο, υπό το χειροκρότημα των “κιτρινόμαυρων” οπαδών που βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας του Κώστα Αρσενιάδη.

Η ομάδα της Σαντορίνης στο πρώτο τους φετινό ματς πρωταθλήματος μπροστά στον κόσμο τους, έπαιξε το καλύτερο φετινό βόλεϊ, αλλά κάπου μετά το 20, μετά το 2-0 δεν είχε το απαιτούμενο “καθαρό μυαλό για να τελειώσει το ματς, δίνοντας έτσι το δικαίωμα στην μαχητική και ποιοτική φιλοξενούμενη με την εμπειρία της να φτάσει από δικά της λάθη, στην ανατροπή.

Από την αρχή του αγώνα ο Α.Ο. Θήρας με πιεστικό σερβίς και αποτελεσματικότητα σε μπλοκ άμυνα είχε το προβάδισμα, 8-4 με την Μερκάδο να φτάνει τη διαφορά στο +6, 16-10. Ο πρώτος άσος των γηπεδούχων, από τη Μπόζιτς διατήρησε τη διαφορά στα ίδια επίπεδα, 19-13, αλλά στη συνέχεια η ΑΕΚ αντέδρασε και με πρωταγωνίστρια τη Σίλβα, αλλά και λάθη των γηπεδούχων  έσβησε τη διαφορά ισοφαρίζοντας σε 23-23. Εκεί όμως η ομάδα της Σαντορίνης κατάφερε με δύο συνεχόμενους πόντους να φτάσει με 25-23 στην κατάκτηση του παρθενικού εντός έδρας για φέτος σετ, 1-0.

Στο β’ σετ ο Α.Ο. Θήρας με ανεβασμένη ψυχολογία προηγήθηκε 74 και παρά τις προσπάθειες των “κιτρινόμαυρων” που μείωσαν στον πόντο 9-8 και 12-11, άρχισε πάλι να χτίζει μία σημαντική διαφορά φτάνοντας με επιθέσεις της Μερκάδο και μπλοκ της Κέτσμαν στο +6, 18-12. Κάπου εκεί ο Αρσενιάδης άρχισε να “ανακατεύει την τράπουλα” με την Αναγνώστου να παίρνει τη θέση της Κωνσταντινίδου στην πάσα και την Καλντερόν αντί της Βλαχάκη στα άκρα. Με τον πρώτο άσο της ΑΕΚ από την Αναγνώστου οι κιτρινόμαυρες μείωσαν σε 14-18 και η Καλατάτζε “τρέχοντας” ένα σερί 0-5 μείωσε στον πόντο, 18-17. Η παλιά αθλήτρια του Α.Ο. Θήρας ισοφάρισε 19-19 και με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι μέχρι το 21-21, η Σίλβα έφερε τις φιλοξενούμενες μετά από πολύ ώρα μπροστά με 21-22. Η Καλντερόν έφερε για πρώτη φορά την ΑΕΚ σε σετ μπολ 23-24, αλλά το λάθος της Κουβανής έφερε ξανά το σκορ στα ίσα 24-24. Η Μερκάδο δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και έκανε το 25-24 για να έρθει το  26-24 και το δεύτερο κερδισμένο σετ των γηπεδούχων από μπλοκ της Κωνσταντέλου, μέσα σε ντελίριο ενθουσιασμού.

“Με την πλάτη στον τοίχο” η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη στο γ’ σετ τα παίξει όλα για όλα για την ανατροπή, με 1-4 και 6-9, αλλά ο Α.Ο. Θήρας ισορρόπησε το παιχνίδι 9-9  με Κέτσμαν. Μετά το 12-13 της ΑΕΚ οι γηπεδούχες προηγήθηκαν για πρώτη φορά  στο σετ από λάθος της Ένωσης 14-13, ακολουθήσε το ισόπαλο 15-15, αλλά οι φιλοξενούμενες με μπροστάρισσα τη Νιτσετιχ πήραν και πάλι σημαντικό προβάδισμα με +5, 15-20 για να μειώσουν σε 1-2 με 19-25.

Το δ’ σετ ξεκίνησε και πάλι με την “Ένωση” να μπαίνει πιο δυναμικά και να ξεφεύγει με την μέγιστη τιμή της διαφοράς στο +5 , 6-11. Οι γηπεδούχες με αντεπίθεση διαρκείας και με ένα σερί  8-2, πέρασε για πρώτη φορά στο σετ μπροστά με 14-13 από άσο της Μπόζιτς. Με κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία στην Κέτσμαν και δύο άουτ επιθέσεις η Ένωση πήρε ξανά αέρα διαφοράς +2, 14-16.  Η άουτ επίθεση της Νίτσετιχ, έφεραν ξανά το σκορ στο 17-17, αλλά από νησιώτικα δώρα η ΑΕΚ ξέφυγε με 17-20, για να φτάσει παρά την προσπάθεια του Α.Ο. Θήρας στην ισοφάριση των σετ, 2-2 με 19-25.

Στο 5ο σετ “έπεσαν κορμιά” με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα για τη νίκη και να είναι ισόπαλες μέχρι το 5-5. Η άουτ επίθεση της Νίτσετιχ έδωσε προβάδισμα για πρώτη φορά 6-5 στον Α.Ο. Θήρας, αλλά κυρίως με λάθη της Σαντορίνης, η ομάδα του Αρσενιάδη, ξέφυγε με 7-11. Μπλοκ της πρώην πασαδόρου του Α.Ο. Θήρας  Κωνσταντινίδου έφερε την ΑΕΚ στο +5 για να φτάσει τελικά η αθηναϊκή ομάδα στην ολική ανατροπή και τη νίκη 2-3 με 7-15.

Μοιρασμένος ο τίτλος της τοπ σκόρερ του αγώνα με την Μερκάδο και Σίλβα να σταματούν στους 25 πόντους, ενώ οι δύο ομάδες με το πέρας της 3ης αγωνιστικής ισοβαθμούν στη βαθμολογία με 5 πόντους.

Η ανθοδέσμη και το φιλί της Αρτακιανού στη μικρή Σπυριδούλα

Η επιστροφή της Μαριαλένας Αρτακιανού στα “κιτρινόμαυρα”, έπειτα από 8 χρόνια ως αντίπαλος στο ΔΑΠΠΟΣ, ξύπνησε πολλές συγκινητικές στιγμές στους ανθρώπους της ομάδας της Σαντορίνης και την πρώην αρχηγό του Α.Ο Θήρας. Εκεί όμως που “έλιωσε” κυριολεκτικά η “Αρτάνα” ήταν λίγο πριν το ματς, όταν ένα κοριτσάκι από τις ακαδημίες τις νησιώτικης ομάδας, η Σπυριδούλα, πρόσφερε μία όμορφη ανθοδέσμη στη λίμπερο πλέον της ΑΕΚ, που ανταπέδωσε την αγάπη της με ένα γλυκό φιλί ως “ευχαριστώ”στην αυριανή πρωταθλήτρια της Σαντορίνης.

Η γνώμη του πάγκου
Βλάντιμιρ Βάσοβιτς (Προπονητής Α.Ο. Θήρας): 
«Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι μεταξύ δυο πολύ καλών ομάδων και αξίζουν συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη, αλλά και στις αθλήτριές μου για όλα αυτά που κατάφεραν σήμερα. Για δύο σετ παίξαμε σχεδόν τέλειο βόλεϊ σε όλους τους τομείς, αλλά στη συνέχεια η ΑΕΚ με τις πολύπειρες και πολύ αθλήτριες που διαθέτει, βρήκε τις λύσεις και έκανε αυτά που έπρεπε, ώστε με πιο «καθαρό» μυαλό σε καθοριστικά σημεία των σετ, έφτασε στη νίκη. Ευχαριστούμε τον κόσμο μας, η ατμόσφαιρα που δημιούργησε και η στήριξη του ήταν φανταστική και ελπίζω να είναι ακόμη καλύτερη στα επόμενα παιχνίδια της ομάδας μας».

Κώστας Αρσενιάδης (Προπονητής Α.ΕΚ.): Τα πρώτα δύο σετ ήμασταν νευρικοί και είχαμε άστατο σέρβις. Ισορροπήσαμε μετά και ότι επανήλθαμε σε μια τέτοια έδρα κάτι σημαίνει. Κάθε σετ παίζαμε καλύτερα. Ξεκινήσαμε άσχημα και όσο περνούσε η ώρα παίζαμε και καλύτερα. Αυτά τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα και ότι κερδίσαμε με τέτοια ανατροπή είναι σημαντικό. Συγχαρητήρια στις ομάδες, ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Μόλις ακολουθήσαμε κάποια πράγματα τακτικά, όλα πήγαν καλύτερα».

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Οικονόμου Β., Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Δρόσος, Κώτσιας, Γραμματεία: Οικονόμου Δ.

Διακύμανση: 1ο σετ: 8-5, 16-10, 21-16, 25-23 2ο σετ: 8-6, 16-12, 21-20, 26-24 3ο σετ: 6-8, 15-16, 16-21, 19-25 4ο σετ: 5-8, 14-16, 19-21, 19-25 5ο σετ: 4-5, 7-10, 7-12, 7-15

*Οι πόντοι του Α.Ο. Θήρας προήλθαν από 4 άσσους, 50 επιθέσεις, 10 μπλοκ και 32 λάθη αντιπάλων και της Α.Ε.Κ. προήλθαν από 2 άσσους, 63 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 40 λάθη αντιπάλων. Τα σετ: 2-3 (25-23, 26-24, 19-25, 19-25, 07-15) σε 117′

Α.Ο. ΘΗΡΑΣ (Βλάντιμιρ Βάσοβιτς): Κωνσταντέλλου 5 (3/10 επ., 2 μπλοκ), Μπόζιτς 4 (2/4 επ., 2 άσσοι), Λάνγκεγκερ 10 (8/22 επ., 2 μπλοκ, 83% υπ. – 56% άριστες), Μερκάδο 25 (23/60 επ., 2 μπλοκ), Κέτσμαν 13 (11/35 επ., 2 μπλοκ, 57% υπ. – 43% άριστες), Κιουτσιούκη 7 (3/5 επ., 2 άσσοι, 2 μπλοκ) / Μπελιά (λ, 54% υπ. – 29% άριστες), Αδαμοπούλου, Φάκη.

Α.Ε.Κ. (Κώστας Αρσενιάδης): Νίζετιτς 13 (11/35 επ., 2 μπλοκ, 48% υπ. – 33% άριστες), Καλαντάτζε 11 (9/12 επ., 2 μπλοκ), Κωνσταντινίδου 4 (2/5 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Καλντερόν 7 (7/20 επ., 25% υπ. – 25% άριστες), Σίλβα 25 (25/45 επ.), Κουλίκοβα 7 (5/9 επ., 2 μπλοκ) / Αρτακιανού (λ, 47% υπ. – 19% άριστες), Βλαχάκη 4 (4/15 επ., 10% υπ. – 10% άριστες), Αναγνώστου 1 (1 άσσος).