Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ανατροπή ψυχής απο τον Πανναξιακό

Ανατροπή ψυχής απο τον Πανναξιακό

Ανάλυσε το

Τεράστια νίκη τετράδας πέτυχε ο Πανναξιακός. Το σενάριο του παιχνιδιού ήταν καρμπόν όπως και στο πρώτο γύρο στην Πυλαία, ένα πραγματικό θρίλερ που κρίθηκε στο πέμπτο σετ με νικήτριες τις νησιώτισσες με 3-2 κάνοντας την ανατροπή από το 1-2 σετ που ειχε προβάδισμα ο Άρης ο οποίος έχει παράπονα απο τη διαιτησία.

 Κορυφαίες των νικητών Διώτη, Τοτσίδου, Περίν, Καρπουζά απο τον Άρη εξαιρετικές Καετάνο, Καλανταρίδου, Ιακωβίδου, Γουγούση, Τυφλιώρη.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για τον Πανναξιακό στο πρώτο σετ καθώς ο Άρης ταλαιπωρημένος από το ταξίδι, έμεινε στα… αποδυτήρια και οι γηπεδούχες επικράτησαν με 25-11 και πήραν προβάδισμα με 1-0 σετ.

Στο δεύτερο είχαμε πραγματικό ντέρμπι. Οι φωνές του Σολκίδη ξύπνησαν τις «κίτρινες» οι οποίες ανέβασαν την απόδοση τους και με μπροστάρισες τις Καετάνο, Καλανταρίδου, Τυφλιώρη, Τσομπανίδου, ξέφυγαν με 9-13 και 14-16.

Ο Πανναξιακός με Διώτη, Τοτσίδου, Περίν έκανε σερί 4-1 και προσπέρασε με 18-17 αλλά και πάλι ο Άρης με πίεση στο σέρβις και καλό μπλοκ κατάφερε να επικρατήσει με 23-25 και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Μάχη είχαμε και στο τρίτο σετ όπου και οι δυο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά. Μέχρι τα μέσα του σετ υπήρξε απόλυτη ισορροπία με 14-14. Και πάλι ο Άρης όμως ήταν αυτός που με αποτελεσματική επίθεση και καλό μπλοκ ξέφυγε με 15-19, 18-23 και 19-25 έκανε την ανατροπή και πήρε προβάδισμα με 1-2 σετ.

Ο Πανναξιακός όμως δεν το έβαλε κάτω, ανασυντάχθηκε και αν και βρέθηκε πίσω με 14-17, κατάφερε να προσπεράσει με 22-21 (ο Άρης διαμαρτυρήθηκε για τρεις αποφάσεις του διαιτητή σε ισάριθμες φάσεις) και με τη βοήθεια των φιλάθλων πήρε το σετ με 25-22 και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ. 

Στο πέμπτο σετ. το 1-0 διαμορφώθηκε με κόκκινη κάρτα για τις διαμαρτυρίες από το προηγούμενο σετ. Με καλή ψυχολογία και με τη στήριξη των φιλάθλων του ο Πανναξιακός πήρε προβάδισμα με 6-3, 10-7, ο Άρης πλησίασε στο 12-10, είχαμε ισοπαλία με 13-13, 14-14 και τελικά πιο ψύχραιμος και με τη Διώτη στο σερβίς να παίρνει άσο και να χαλάει την υποδοχή του Άρη, επικράτησε με 16-14 και συνολικό σκορ 3-2.

Τάδε έφη…

Ζόραν Κόβαζιτς: «Καταφέραμε και ελέγξαμε το παιχνίδι. είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια αφού τα κορίτσια πάλεψαν μέχρι το τέλος για τη νίκη. Πιστεύω στην ομάδα μου και πιστεύω ότι βρίσκομαστε σε ένα καλό αγωνιστικά μομέντουμ. Ακολουθεί ο εξ αναβολής αγώνας με τον Παναθηναϊκό και είναι πολύ σημαντικός για εμάς».

Δημήτρης Σολκίδης: «Μπήκαμε νωθρά στο πρώτο σετ. Ωστόσο από το δεύτερο σετ παίξαμε σωστά, βελτιωθήκαμε αλλά αντί για 1-3 σετ υπέρ μας, έγινε το 2-2 και τελικά το 3-2, καθώς τρία λάθη του διαιτητή στο τελείωμα του 4ου σετ κι ενώ προηγούμασταν μας στέρησαν τους τρεις βαθμούς. Στο τάι μπρέικ η ένταση μας επηρέασε στην αρχή αλλά διεκδικήσαμε το παιχνίδι, το οποίο έπρεπε όπως είπα να είχε τελειώσει στο τέταρτο σετ».

Με τη γλώσσα των αριθμών

Τα σετ: 25-11, 23-25, 19-25, 25-22, 16-14

Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Περίν, Μεταξά, Μιλοβάνοβιτς, Γιώτα, Καρπουζά, Τοτσίδου, Κελεσίδου -λ./Γκιαούρη -λ., Νούσια, Αποστολίδου, Δρακουλίδου
Άρης (Σολκίδης): Πεσόα, Τυφλιώρη, Καετάνο, Καλανταρίδου, Τσομπανίδου, Τσιαρτσιάνη, Ιακωβίδου -λ / Χίτζιου -λ, Γουγούση, Κούση, Πλουμή.